Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, Bartas89 napisał:

Minimum zamówieniowe to 15 euro. Plus wysyłka i wychodzi jakieś 150 zł. Za dużo...

No to albo kupisz coś jeszcze, albo poczekasz jak pojawi się w Polsce, albo zmyjesz czym innym  :diabel:

Napisano (edytowane)
4 godziny temu, Dorotka napisał:

No to albo kupisz coś jeszcze, albo poczekasz jak pojawi się w Polsce, albo zmyjesz czym innym  :diabel:

A znów coś jest do zmycia ?

Edytowane przez cayman
Napisano

Znowu włoski się dostały pod lakier 😞 Da radę to jakoś zeszlifować, a potem dopsikać Duxona w te miejsca naruszone? Czy nie będzie to wyglądać? Chcę uniknąć zmywania ze względu na kalki...

Napisano
53 minuty temu, Bartas89 napisał:

Znowu włoski się dostały pod lakier 😞 Da radę to jakoś zeszlifować, a potem dopsikać Duxona w te miejsca naruszone? Czy nie będzie to wyglądać? Chcę uniknąć zmywania ze względu na kalki...

Bez problemu , nie ma potrzeby zmywania, nawet jak się przetrzesz do podkładu to można zrobić zaprawkę.

Napisano

Duxon jest dość twardym i grubym lakierem. Tylko jak po kolei to zrobić i jaką gradacją ma mieć papier? Na mokro czy na sucho?

Napisano
34 minuty temu, Bartas89 napisał:

Duxon jest dość twardym i grubym lakierem. Tylko jak po kolei to zrobić i jaką gradacją ma mieć papier? Na mokro czy na sucho?

A bym zaczął od 3000 Na mokro .

Napisano
19 minut temu, cayman napisał:

A bym zaczął od 3000 Na mokro .

A kończyć na jakiej gradacji?

Napisano
9 godzin temu, cayman napisał:

Jak nie będzie trzeba robić poprawki a tylko prze polerować pastą to 8000-10000.

Co zrobić jak starłem kolor? Normalnie psiknąć bazowym kolorem?

Napisano
1 minutę temu, cayman napisał:

Przetarleś sie do podkładu czy plastiku ?

Do gołego plastiku.

Napisano

Poprzecierane są delikatnie w tych miejscach. Teraz nie wrzucę foty, bo warsztat mam na strychu, a synek już śpi i bym go obudził.

Napisano
7 minut temu, Bartas89 napisał:

Poprzecierane są delikatnie w tych miejscach. Teraz nie wrzucę foty, bo warsztat mam na strychu, a synek już śpi i bym go obudził.

To spróbuj delikatnie bazą .

• Super Moderator
Napisano
12 godzin temu, Bartas89 napisał:

Duxon jest dość twardym i grubym lakierem.

To jak mogłeś go przetrzeć i to do gołego plastiku, jeszcze na mokro, papierem 3000?

• Haha 1
Napisano
8 minut temu, jawkers napisał:

To jak mogłeś go przetrzeć i to do gołego plastiku, jeszcze na mokro, papierem 3000?

Sam się zdziwiłem. Widocznie mam talent :D

Napisano

Sytuacja była też taka, że włoski były na samym dnie lakieru i musiałem ostrzej przyszorować. Dlatego dokopałem się do bazy i podkładu.

Napisano
9 godzin temu, Bartas89 napisał:

Sytuacja była też taka, że włoski były na samym dnie lakieru i musiałem ostrzej przyszorować. Dlatego dokopałem się do bazy i podkładu.

Jak były na dnie to ja zrobiłbym tak,

zmatował, punktowo psiknął bazą  i po całości bezbarwnym.

Napisano

Duxona papierem 3000 przetarłeś do plastiku?:D Ja wczoraj GX100 godzinę szorowałem papierem, żeby paprocha usunąć 🤣

Napisano
2 godziny temu, cayman napisał:

Jak były na dnie to ja zrobiłbym tak,

zmatował, punktowo psiknął bazą  i po całości bezbarwnym.

Też dobry pomysł. Ale już za późno, następnym razem jakby co.