Dorotka Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 Jest u Czechów: https://www.car-model-kit.com/search/ZP-5119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 29 Października 2020 Autor Share Napisano 29 Października 2020 51 minut temu, Dorotka napisał: Jest u Czechów: https://www.car-model-kit.com/search/ZP-5119 Minimum zamówieniowe to 15 euro. Plus wysyłka i wychodzi jakieś 150 zł. Za dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: Minimum zamówieniowe to 15 euro. Plus wysyłka i wychodzi jakieś 150 zł. Za dużo... No to albo kupisz coś jeszcze, albo poczekasz jak pojawi się w Polsce, albo zmyjesz czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 29 Października 2020 Share Napisano 29 Października 2020 (edytowane) 4 godziny temu, Dorotka napisał: No to albo kupisz coś jeszcze, albo poczekasz jak pojawi się w Polsce, albo zmyjesz czym innym A znów coś jest do zmycia ? Edytowane 29 Października 2020 przez cayman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Znowu włoski się dostały pod lakier Da radę to jakoś zeszlifować, a potem dopsikać Duxona w te miejsca naruszone? Czy nie będzie to wyglądać? Chcę uniknąć zmywania ze względu na kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 53 minuty temu, Bartas89 napisał: Znowu włoski się dostały pod lakier Da radę to jakoś zeszlifować, a potem dopsikać Duxona w te miejsca naruszone? Czy nie będzie to wyglądać? Chcę uniknąć zmywania ze względu na kalki... Bez problemu , nie ma potrzeby zmywania, nawet jak się przetrzesz do podkładu to można zrobić zaprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Duxon jest dość twardym i grubym lakierem. Tylko jak po kolei to zrobić i jaką gradacją ma mieć papier? Na mokro czy na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 34 minuty temu, Bartas89 napisał: Duxon jest dość twardym i grubym lakierem. Tylko jak po kolei to zrobić i jaką gradacją ma mieć papier? Na mokro czy na sucho? A bym zaczął od 3000 Na mokro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 19 minut temu, cayman napisał: A bym zaczął od 3000 Na mokro . A kończyć na jakiej gradacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Godzinę temu, Bartas89 napisał: A kończyć na jakiej gradacji? Jak nie będzie trzeba robić poprawki a tylko prze polerować pastą to 8000-10000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Ok, dzięki, będę walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 9 godzin temu, cayman napisał: Jak nie będzie trzeba robić poprawki a tylko prze polerować pastą to 8000-10000. Co zrobić jak starłem kolor? Normalnie psiknąć bazowym kolorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 23 minuty temu, Bartas89 napisał: Co zrobić jak starłem kolor? Normalnie psiknąć bazowym kolorem? Przetarleś sie do podkładu czy plastiku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 1 minutę temu, cayman napisał: Przetarleś sie do podkładu czy plastiku ? Do gołego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 Teraz, Bartas89 napisał: Do gołego plastiku. To trzeba dać podkład A później kolor bazowy, wrzuć fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Poprzecierane są delikatnie w tych miejscach. Teraz nie wrzucę foty, bo warsztat mam na strychu, a synek już śpi i bym go obudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 7 minut temu, Bartas89 napisał: Poprzecierane są delikatnie w tych miejscach. Teraz nie wrzucę foty, bo warsztat mam na strychu, a synek już śpi i bym go obudził. To spróbuj delikatnie bazą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Października 2020 Super Moderator Share Napisano 30 Października 2020 12 godzin temu, Bartas89 napisał: Duxon jest dość twardym i grubym lakierem. To jak mogłeś go przetrzeć i to do gołego plastiku, jeszcze na mokro, papierem 3000? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 8 minut temu, jawkers napisał: To jak mogłeś go przetrzeć i to do gołego plastiku, jeszcze na mokro, papierem 3000? Sam się zdziwiłem. Widocznie mam talent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Października 2020 Share Napisano 30 Października 2020 16 minut temu, Bartas89 napisał: Sam się zdziwiłem. Widocznie mam talent Albo była to FEPA nie MESH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 30 Października 2020 Autor Share Napisano 30 Października 2020 Sytuacja była też taka, że włoski były na samym dnie lakieru i musiałem ostrzej przyszorować. Dlatego dokopałem się do bazy i podkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 9 godzin temu, Bartas89 napisał: Sytuacja była też taka, że włoski były na samym dnie lakieru i musiałem ostrzej przyszorować. Dlatego dokopałem się do bazy i podkładu. Jak były na dnie to ja zrobiłbym tak, zmatował, punktowo psiknął bazą i po całości bezbarwnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 31 Października 2020 Share Napisano 31 Października 2020 Duxona papierem 3000 przetarłeś do plastiku?:D Ja wczoraj GX100 godzinę szorowałem papierem, żeby paprocha usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 31 Października 2020 Autor Share Napisano 31 Października 2020 2 godziny temu, cayman napisał: Jak były na dnie to ja zrobiłbym tak, zmatował, punktowo psiknął bazą i po całości bezbarwnym. Też dobry pomysł. Ale już za późno, następnym razem jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartas89 Napisano 1 Listopada 2020 Autor Share Napisano 1 Listopada 2020 Rozdział 7,8,9/21 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi