Kowalec222 Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Od razu nie zaglądaj, w tutule jest na wesoło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Września 2020 Autor Share Napisano 19 Września 2020 1 minutę temu, Kowalec222 napisał: Od razu nie zaglądaj, w tutule jest na wesoło? No i przecież jest wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowalec222 Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 No to czasem zerknę bo jestem fanem Twoich prac, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 19 Września 2020 Share Napisano 19 Września 2020 Drugi wyraz to obstawiam , że będzie "bullet". Tak wygląda i do tego "leży w kontekście". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Września 2020 Autor Share Napisano 19 Września 2020 (edytowane) Godzinę temu, Kowalec222 napisał: No to czasem zerknę bo jestem fanem Twoich prac, pozdro. Dzięki Żeby było bardziej modelarsko, to powiem Wam, że Rye Field chyba na maksa już wyeksploatował formy do tych swoich Abramsów w różnych wersjach. To co mam, to praktycznie nadlewki na wszystkich krawędziach - zobaczcie przy wizjerach, tak jest praktycznie przy wszystkich małych częściach. Na początku były ostre jak brzytwa, teraz jest dość "czasochłonnie" A gdyby ktoś chciał kupić w Polsce zielony proszek, rozcieńczyć wodą i pomalować to bardzo proszę: https://gratka.pl/antyki-kolekcje-rekodziela/farba-militarna-farba-wojskowa/oi/9865607 Edytowane 19 Września 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 (edytowane) Dzięki, ostatnia typowana wersja napisu na "moim" to "CHUM BUCKET", czyli "Wiadro pomyj" z kreskówki Spongebob Squarepants. Autorem patentu na napis jest Piotrek Dmitruk, któremu wieczna cześć i chwała za zaangażowanie! Edytowane 20 Września 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Września 2020 Share Napisano 20 Września 2020 10 godzin temu, Dorotka napisał: Dzięki Żeby było bardziej modelarsko, to powiem Wam, że Rye Field chyba na maksa już wyeksploatował formy do tych swoich Abramsów w różnych wersjach. To co mam, to praktycznie nadlewki na wszystkich krawędziach - zobaczcie przy wizjerach, tak jest praktycznie przy wszystkich małych częściach. Na początku były ostre jak brzytwa, teraz jest dość "czasochłonnie" No widzisz Dorotka jak ci o tym wspomniałem kilka miesięcy temu to nie wierzyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 2 minuty temu, kzugaj napisał: No widzisz Dorotka jak ci o tym wspomniałem kilka miesięcy temu to nie wierzyłeś Jak mam być szczery to nie pamiętam, ale skoro tak mówisz to tak z pewnością było. Jest to faktycznie dość uciążliwe, ale dalej uważam, że to najlepsze z Abramsów dostępnych na rynku. Mieszają ze sobą ramki jak mogą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 20 Września 2020 Share Napisano 20 Września 2020 8 godzin temu, Dorotka napisał: Jak mam być szczery to nie pamiętam, ale skoro tak mówisz to tak z pewnością było. Jest to faktycznie dość uciążliwe, ale dalej uważam, że to najlepsze z Abramsów dostępnych na rynku. Mieszają ze sobą ramki jak mogą... Najlepszy może jest ale roboty z nim co nie miarą. A jeśli chodzi o ślady łączenia form i nadlewki to niestety RFM jest w tym dobry. Nowo wypuszczony na rynek Sherman Firefly był obsrany śladami łączenia form. To chyba ich znak rozpoznawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Września 2020 Share Napisano 20 Września 2020 Hej Nie jestem pewien, czy to ten którego szukasz i jeszcze nie ta pora roku, ale chociaż widać od tylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Września 2020 Autor Share Napisano 20 Września 2020 Godzinę temu, adamkijak napisał: Hej Nie jestem pewien, czy to ten którego szukasz i jeszcze nie ta pora roku, ale chociaż widać od tylu: .... Niestety nie ten, ale dzięki za chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 (edytowane) 2 godziny temu, bulik58 napisał: Dorotka ,, że to najlepsze z Abramsów dostępnych na rynku. moglibyscie panowie pokrotce przyblizyc na czym ta naj ... polega ? Mam Abramsa z Menga i M1 ABV z RFM , co prawda we foli jeszcze ale po przegladnieciu ramek stwierdzilem iz szczeka jest na swoim miejscu a 4 litery tez nie zostaly urwane Pokrótce wyjaśniając "na czym ta naj... polega" to będzie, bo mnie się najbardziej podoba 13 godzin temu, kzugaj napisał: Najlepszy może jest ale roboty z nim co nie miarą. A jeśli chodzi o ślady łączenia form i nadlewki to niestety RFM jest w tym dobry. Nowo wypuszczony na rynek Sherman Firefly był obsrany śladami łączenia form. To chyba ich znak rozpoznawczy No tak, tylko co z tego? Pracochłonność określa model? Zawsze można napisać, jest najlepszy choć pracochłonny i według mnie nie będzie to argument na minus Edytowane 21 Września 2020 przez Dorotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 Taka wstępna wersja robocza (bez wnikania w niuanse), nie mam wymiarów modelu, skalowane wg wyprasek ze zdjęć na "Moje Hobby", więc margines błędu zapewne duży. Patrząc od góry napis "CHUM BUCKET" ma ok. 1,5 mm wysokości, 2 mm i 2,5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 38 minut temu, Soris napisał: .... Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 21 Września 2020 Share Napisano 21 Września 2020 13 godzin temu, bulik58 napisał: Dorotka ,, że to najlepsze z Abramsów dostępnych na rynku. moglibyscie panowie pokrotce przyblizyc na czym ta naj ... polega ? Mam Abramsa z Menga i M1 ABV z RFM , co prawda we foli jeszcze ale po przegladnieciu ramek stwierdzilem iz szczeka jest na swoim miejscu a 4 litery tez nie zostaly urwane Menga nie miałem w rekach. W momencie kiedy RMF wszedł a rynek był najlepszy pod względem datalu. W pudełku masz np plastikowe butelki i kilka innych drobiazgow. Ja np będę miał na zbyciu ramki do TUSK1 i 2 bo swojego robię z pierwszej wojny w zatoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 21 Września 2020 Autor Share Napisano 21 Września 2020 3 godziny temu, kzugaj napisał: Menga nie miałem w rekach. W momencie kiedy RMF wszedł a rynek był najlepszy pod względem datalu. W pudełku masz np plastikowe butelki i kilka innych drobiazgow. Ja np będę miał na zbyciu ramki do TUSK1 i 2 bo swojego robię z pierwszej wojny w zatoce Butelki to zawsze kluczowa sprawa, choć właściwie nie wiadomo co ważniejsze, czy ilość, czy pojemność Buliku, jak chcesz się z tym zapoznać na poważniej to tu masz wszystko i do poczytania i do pooglądania: https://vodnik.net/pages/M1A2comp/m1a2comp_01.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2020 Autor Share Napisano 22 Września 2020 Pomalutku, powolutku zbieram wieżę, zastanawiając się co zastąpić after-marketami... Czyli nuda, ale zdjęcie sobie wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cayman Napisano 22 Września 2020 Share Napisano 22 Września 2020 (edytowane) Jednoślady rozgrzebane a tu widzę jakaś Tankietka się zaczyna sklejać. Edytowane 22 Września 2020 przez cayman 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Września 2020 Autor Share Napisano 22 Września 2020 24 minuty temu, cayman napisał: Jednoślady rozgrzebane a tu widzę jakaś Tankietka się zaczyna sklejać. Pan ma relaks 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 27 Września 2020 Share Napisano 27 Września 2020 Wyślij mi pw proszę. Jeszcze tak z mies czy dwa miną zanim warsztat urządzę więc wtedy dopiero zajrzę do pudla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 W dniu 22.09.2020 o 23:31, cayman napisał: Jednoślady rozgrzebane a tu widzę jakaś Tankietka się zaczyna sklejać. Że nie wspomnę o Merkavie... Się pan tak nie relaksuj, my tu czekamy głodni wrażeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 14 minut temu, kryspacz napisał: Że nie wspomnę o Merkavie... Się pan tak nie relaksuj, my tu czekamy głodni wrażeń! Trzeba dać czas, czasowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Września 2020 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2020 25 warsztatów na 2 galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 28 Września 2020 Autor Share Napisano 28 Września 2020 Poważnie Jawkers? Myślałem, że mam więcej rozgrzebanych... Chyba czas otworzyć kolejne pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 28 Września 2020 Share Napisano 28 Września 2020 Dorotka - jestem z Tobą. Nie liczy się galeria tylko warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi