Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Before the assault. Eastern Ukraine 2022

Edytowane przez robertmodelarz
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Wychodzi na to, że zakup ich pierwszego zestawu był bez sensu, bo ten nowy to dokładnie to samo doposażony zapewne o ramkę z plandekami na drzwi i kabinę oraz ławki... Można spodziewać się kolejnych z plandeką paki, może potem polski Tumak, może z jakimś ZU na pace albo inne madmaksy z UKR...

Napisano

Komercyjne rozegrali to bdb. Ale dla modelarzy to tak średnio bym powiedział.  No cóż prawo rynku. Ja tam miałem części ze starej italerki to sobie poradzę z tumakiem ale nie powiem że wkurzę się jak go wydadzą prosto z pudła 🤣 chociaż ptaszki ćwierkają że będzie btr-4  jak inna ukr firma zrezygnuje 😉

Napisano
22 minuty temu, SnajperTBG napisał:

Komercyjne rozegrali to bdb. Ale dla modelarzy to tak średnio bym powiedział.  No cóż prawo rynku. Ja tam miałem części ze starej italerki to sobie poradzę z tumakiem ale nie powiem że wkurzę się jak go wydadzą prosto z pudła 🤣 chociaż ptaszki ćwierkają że będzie btr-4  jak inna ukr firma zrezygnuje 😉

Tak dla ścisłości to ławki z modeli Italeri i Academy są "drewniane" - masz pełne "deski". Przy M1097A2 w tym Tumaku masz aluminiowe profile w kształcie litery C z podłużnym dodatkowym wzmocnieniem. Nie wiadomo jak to będzie na wypraskach, ale na artboxie ładnie to narysowali...  

Napisano (edytowane)

Rozegrali, rozegrali…jednego skleiłem na siłe, a drugi leży w szafie. Bez sensu. Tak wiec tym razem- nie kupię. 

Edytowane przez makinen
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 4 months later...
Napisano

Przeglądając dział zapowiedzi w  znanym i lubianym sklepie "Moje Hobby" (to żadna kryptoreklama nie jest:mrgreen:) znalazłem zapowiedź przyczepy opisanej jako "przyczepa Sił Zbrojnych Ukrainy" otóż w/w przyczepa ma trochę starszy bo radziecki rodowód i jako taka ,lub jej mutacje były w użyciu również w LWP jako  różnego rodzaju przyczepy specjalistyczne jak chociażby zestaw WRE SPW 40 składający się z Urala 375 (generator) i przyczepy ze sprzętem bardzo podobnej do tej , zresztą oceńcie sami:

Obraz 1

• 1 month later...
Napisano

Nowy wariant samochodu pancernego Panhard : Panzerspahwagen (Funk) P204(f) Armoured Command Vehicle

9alZjHcLFbr0BaVqg_Gp3eVPw_r_n4mZdBdZzuVBI_edxbYQxb0G8P-0HNKzi90lF4W5O6vhjAo-nC4piEn2k7MP.jpg

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Szkoda, że na tym forum nadal funkcjonują tematy promujące Z....która pośrednio sponsoruje działania tego bandyckiego kraju..... w niszczeniu konkurencji.

• Like 6
Napisano
7 minut temu, wiec4-13 napisał:

Szkoda, że na tym forum nadal funkcjonują tematy promujące Z....która pośrednio sponsoruje działania tego bandyckiego kraju..... w niszczeniu konkurencji.

No niestety, dla fanów Zwiezdy, Quinty i innego ruskiego shitu wojna przecież nie ma nic wspólnego z modelarstwem… jak jest naprawdę to właśnie widać na załączonym obrazku. Zresztą nawet jak ruskie drony w Polsce spadają, to też nie przekonuje, więc o czym tu pisać…

• Thanks 1
  • Haha 1
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...