michal0281 Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 (edytowane) Czołem! Model ma swoje silne i slabe strony, pomijając znaną kwestię zawieszenia plastik też był trochę dziwny w obróbce, za to kleił się jakoś lepiej niż "normalne plastiki". Najbardziej podoba mi się w tym modelu, że to co dostajemy w pudle, pozwala zrobić fajny model. Sporo się nauczyłem robiąc ten czolg, szkoda mi trochę, że tak mało zostało z tego co pod białym, ale po konsultacjach okazało się, że tak trzeba, generalnie dzięki wszystkim, którzy doradzali w warsztacie, rady zawsze cenne, wiem, nie do wszystkich się dostosowałem, ale się starałem. Edytowane 14 Października 2020 przez michal0281 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Kawał dobrego good jobu jak mawiał mój kierownik. Wiem że bardzo ładnie wyszło malowanie kamuflażu, ale osobiście bardziej podoba mi się w takim post-zimowym stanie. Ta biel dodaje mu charakteru prawdziwej, eksploatowanej maszyny. Ogólnie bardzo podoba mi się ten model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Dobry jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Fajny bardzo realistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan_na_Zulawach Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Wyszedł realistyczny model- świetnie pomalowany, ze śladami eksploatacji, ubrudzony nienachalnie- nie ma się czego wstydzić. Jedyne co mi nie pasuje w odbiorze, to numery taktyczne- nie chcesz ich trochę "postarzyć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Razem z figurką bardzo dobrze się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Października 2020 Share Napisano 14 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 Dzięki, ciesze się, że się podoba. 11 godzin temu, Pan_na_Zulawach napisał: Jedyne co mi nie pasuje w odbiorze, to numery taktyczne- nie chcesz ich trochę "postarzyć"? Nie pisałem nic o kalkach, a wypadało zaznaczyć, że kalki w tym modelu są świetne, siadły doskonale. W realu tak ładnie się wkomponowały, że już ich ekstra katowanie było niepotrzebne, ostrość czarnej i białej zbiła się w międzyczasie, na zdjęciach nie widać ale drobne elementy zacieków przechodzą przez numery i jak dla mnie to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Października 2020 Share Napisano 15 Października 2020 Po pierwszym podejściu do białego wyglądał fujowato. Ale dobrze że posłuchałeś opinii, bo teraz prezentuje się świetnie. Za to figurant taki czyścioch z tyłu że dość abstrakcyjnie tam wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 Figurkę można by trochę bardziej ubrudzić, ale byłem tak zadowolony z cieniowania spodni, że już o tym zapomniałem na butach jest błotko, tylko na fotkach nie widać, jak będę miał trochę czasu to zrobię zdjęcia w przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciejW Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Mi się bardzo podoba i cieszę się, że dałeś rade z zimowym kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
axel1st Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Klasyka tematu- podoba mi się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 16 Października 2020 Share Napisano 16 Października 2020 Fajny model, świetnie się komponuje z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_W Napisano 17 Października 2020 Share Napisano 17 Października 2020 Pięknie wykonany model. Dobrze oddane "wyblakłe" kolory bazowe i profesjonalne zimowe kamo. Dróżka też przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vuko Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 Jakie farby i kolory użyte do początkowego kamuflażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 40 minut temu, Vuko napisał: Jakie farby i kolory użyte do początkowego kamuflażu? Żółty to tamiya xf 88 i rozjaśniane żółtymi od miga, zielony to xf 89 a brązowy nie pamiętam, chyba czekoladowy brąz od miga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi