Moses Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 (edytowane) Chwilowy odskok od maszyn Grey over White. Tym razem wiatrak, maszyna bez której Grunty na ziemi nie byli by wstanie walczyć. Planuje zrobić Whiskeya z operacji Pustynna Burza, której to 30to lecie obchodzimy w tym roku. Na początek kokpit, przez Italeri potraktowany bardzo po macoszemu. Żywice Armycasta są już niedostępne więc postawiłem stracić scratchowe dziewictwo i tak sobie od trzech dni sobie dłubie. Edytowane 3 Grudnia 2020 przez Moses 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Chwila, chwila. A co to za partyzantka się odstawia? O ile mi wiadomo Admin wydzielił stosowny dział do budowy śmigłowców. Także tego, ten szanowny panie, graty do kufra i do sąsiedniego działu. A swoją drogą co wam Grześ obiecał, że Ty razem ze Zbychem za budowę śmigłowców się wzieliście. Na razie wygląda ten wiatrak obiecująco. Czekam na postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 Łolaboga no tak! jest inny dział!!!! Admin jest tu admin?! prosze o przerzucenie teamtu. Mi tam Grześ nic nie obiecywał, ja do wiatraków nic nie mam, ba nawet odprawiam herezje robiac letadła USMC a zapominam o tak waznych maszynach, ale właśnie zacząlem to naprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 O kibicować będę Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Przerysowałeś to śmigło? Ona jest wypukła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Listopada 2020 Autor Share Napisano 25 Listopada 2020 43 minuty temu, zegeye napisał: Przerysowałeś to śmigło? Ona jest wypukła? Aż tak to widać? Wszystkie Cobry Italeri i te w 72 jak i w 48 są wypukłe. Zostało mi jeszcze nitowanie, ale to muszę zakupić nowe narzędzie bo te Trumpetera się do tego nie nadaje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 25 Listopada 2020 Share Napisano 25 Listopada 2020 Przepłaciłeś, Mistercraft lepszy, nawet ma wklęsłe linie Oglądam z zaciekawieniem, wiadomo że Cobra to najpiękniejszy śmiglak... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 31 minut temu, filipsg napisał: Przepłaciłeś, Mistercraft lepszy, nawet ma wklęsłe linie Oglądam z zaciekawieniem, wiadomo że Cobra to najpiękniejszy śmiglak... Mistercraft wypuścił cobrę W... którą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 26 Listopada 2020 Share Napisano 26 Listopada 2020 Żarcik taki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 kibicuje. tez teraz sklejam ta cobre. tylko, ze moja jest prosto z pudełeczka bez takich cudeniek w kokpicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Listopada 2020 Autor Share Napisano 30 Listopada 2020 1 godzinę temu, bart207skw napisał: kibicuje. tez teraz sklejam ta cobre. tylko, ze moja jest prosto z pudełeczka bez takich cudeniek w kokpicie. To nic trudnego, serio 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Listopada 2020 Share Napisano 30 Listopada 2020 1 godzinę temu, Moses napisał: To nic trudnego, serio Poważnie, nawet Moses potrafi ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 3 Stycznia 2021 Share Napisano 3 Stycznia 2021 Co tam, co tam !? łiski się ciepła robi a jak wiadomo ruda wóda na myszach bez lodu nie idzie Jakieś postępy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Jakimi narzędziami nacinasz linie podziału blach? Będziesz jeszcze te nacięte linie obrabiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 17 godzin temu, mirage3 napisał: Co tam, co tam !? łiski się ciepła robi a jak wiadomo ruda wóda na myszach bez lodu nie idzie Jakieś postępy ? Czakalem na przesyłkę 11 godzin temu, Staryfajter1954 napisał: Jakimi narzędziami nacinasz linie podziału blach? Będziesz jeszcze te nacięte linie obrabiał ? Rylec od Trumpetera, do tego punktakt od Vallejo. Linie już sæ na gotowi, czyli przetarte gąbką, oczyszczone, zalane cienkim klejem, i ponownie gąbka przetarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 @Moses Army Cast ma jeszcze kalki na Whiski Cobre z Pustynnej Burzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 4 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2021 Do 1/48. Ja mam zestaw polskiego HDLa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Stycznia 2021 Share Napisano 4 Stycznia 2021 Godzinę temu, Moses napisał: Do 1/48. Ja mam zestaw polskiego HDLa https://www.armycast.cz/gb/172-decal-sets/130-ah-1w-whiskey-in-combat.html Do tego wielka "wyprz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2021 uhhh ile mozna cierpiec na brak weny.... zmusiłem się otworzyłem luki pod kabiną i skleiłem do kupy kokpit od Armycasta. Czesi zrobili kawał dobrej roboty, nie ogarnął bym tego samemu. Wczesniejszy kokpit oczywiscie trafił do pudełka i bedzie wykorzystany przy robieniu wersji T 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2021 Kokpit zmalowany, ukończony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Zasadniczo kadłub ogarnięty, przeryty ponitowany, wyszło jak umiałem lepiej nie będzie. Teraz dokleić duperele i malowanie, czyli z górki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Lutego 2021 Share Napisano 25 Lutego 2021 Rylec od Trumpetera, do tego punktakt od Vallejo. Linie już sæ na gotowi, czyli przetarte gąbką, oczyszczone, zalane cienkim klejem, i ponownie gąbka przetarte. WitamCzy mógłbyś bardziej sprecyzować pojęcia: gąbka, cienki klej ? Może czegoś się nauczę... Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 25 Lutego 2021 Autor Share Napisano 25 Lutego 2021 Gąbka - ściernidło w formie gąbki, ja używałem 2000 Cienki klej - klej wnikający np. Extrathin od Tamiya 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 26 Lutego 2021 Autor Share Napisano 26 Lutego 2021 (edytowane) Już mieszałem farby do malowania, kiedy zauważyłem że kompletnie skopana jest część gondoli silnikowych przy wydechu. Zaklajstrowałem masą wamodowską, jutro będę szlifował aby nadać odpowiedni kształt Edytowane 26 Lutego 2021 przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 26 Lutego 2021 Share Napisano 26 Lutego 2021 Fajna Cobruszka się robi :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi