bart207skw Napisano 28 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2021 tak wiec zgodnie z obietnicą (po skończonej ah-1w cobra w barwach armii Tajwanu - galerii na portalu-zapraszam do oglądania i komentowania) zabieram się pełen obaw za model. po wcześniejszych zdjęciach widać iż łatwo nie będzie. poniżej zdjęcia z wykonanych prac. dziury są w miejscach niekoniecznie do tego przeznaczonych, szpachla. trochę elementów już na gotowo(boczne stateczniki, tylny statecznik, wyloty gazów. wchodzę powoli w etap malowania. a potem znów szpachel i polerka. generalnie model bardzo źle spasowany (już cobra t z MC jest lepiej spasowana). same dziury i szpary, nadlewki. o ile z plastikiem dam sobie jakoś rade to obawiam się spasowania kabiny z oszkleniem. jak na ta chwile nie pasuje nic. malowanie łaciate - Armia Australii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Dobrze, że działasz. Podglądam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 28 Stycznia 2021 Share Napisano 28 Stycznia 2021 Czekam na zdjęcia po nałożeniu szpachli, a przed szlifami;) Dobrze idzie. Pzdr. Jaro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 wczoraj dalej działałem. kadłub sklejony. jest różnica ale aż taka wielka jak mi się wydawało, ze będzie. oszklenie nie dopasowane, ale jest lepi nc myślałem. tu i ta przeszlifuje i będzie ok. wyloty gazowe poklejone i pomalowane w środku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Cały czas masz piękną bruzdę na łączeniu połówek kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 13 minut temu, mandrivecs napisał: Cały czas masz piękną bruzdę na łączeniu połówek kadłuba. w weekend zniknie. teraz będzie zgrywanie połówek kadłuba ze sobą, szlifowanie. potem dokończę wnętrze (choć robię z pudla bez wodotrysków), potem reszta. ale generalnie widzę światełko w tunelu w tym projekcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Kibicuję dalej i śledzę postępy w pracach nad modelem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 mała aktualizacja prac weekendowych. wszystko co było można w kadłubie i nie tylko zostało wyszlifowane, wyszpachlowane, poklejone, obrobione. oszklenie przygotowane do polerowania. teraz raczej malowanie. dużo części zostało poklejonych i obrobionych: wirnik główny, obudowa wirnika, tylny statecznik i działko ( nie ma ich na zdjęciach).zdjęcie pierwsze przedstawia postęp prac, drugie tak mniej więcej będzie to wyglądać po złożeniu. p.s. pytanie jak zrobić czarną felgę i oponę aby się od siebie odróżniały? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Felga czarna ,opona ciemnoszara. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Muszę przyznać, że coraz bardziej mi się podoba Sam mam w planach kangurura więc mocno kibicuje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 Teraz, Mitrandir napisał: Muszę przyznać, że coraz bardziej mi się podoba Sam mam w planach kangurura więc mocno kibicuje chciałbym zrobić ten śmigłowiec z revella - ale niedostępny to robię w tym co jest. generalnie z pudła plus trochę własnej inwencji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Bart felgę dajesz czarną, oponę malujesz Tire Black, German Grey, Nato black. Dodatkowo tą cześć opony ktora dotyka podłoża, mozesz przypudrowac pigmentami, albo potraktowac suchym pędzlem aby rozjaśnić 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 7 godzin temu, Moses napisał: Bart felgę dajesz czarną, oponę malujesz Tire Black, German Grey, Nato black. Dodatkowo tą cześć opony ktora dotyka podłoża, mozesz przypudrowac pigmentami, albo potraktowac suchym pędzlem aby rozjaśnić Można numery i matkę farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Np.Gunze C-137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Lutego 2021 Share Napisano 1 Lutego 2021 Albo H-77;l jako ze malujesz pędzlami jak pamietam, to przyda Ci sie vallejo 70,995 German Grey. Oprócz opon warto tez tym malować kokpity jak masz na czarno, aby nie były zalaną czarna plamą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 14 godzin temu, Xmen napisał: Gunze C-137 13 godzin temu, Moses napisał: H-77; Z doświadczenia poleciłbym jednak Tamkowy "ruberr black" XF-85. Zasadniczo mniej czarny niż wyżej wymienione a i macik zdecydowanie przyjemniejszy dla oka. Że nie wspomnę, że i pędzelkiem można pomiziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Mi się osobiście tamką słabo maluje, choć wiem ze są osoby które tym maziają Wole jednak pod pędzel vallejo, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 11 minut temu, Moses napisał: Mi się osobiście tamką słabo maluje, A tam, przesadzasz. To tylko jeden niezbędny kolor i już takie płacze. Nato black też tamkowy jest ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Jakie płacze, jakie płacze ja siem pytam ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 dzięki za info odnośnie farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 wczoraj trochę podłubałem. trochę pokleiłem. główny wirnik się już kreci na swoim miejscu efekt na pierwszym zdjęciu. wkleiłem tez golenie podwozia i wyszło krzywo mimo wklejenia w przygotowane do tego otwory przez producenta. dziś dalsza walka z materią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 3 Lutego 2021 Autor Share Napisano 3 Lutego 2021 dziś dalsza walka z materią. dobrze, ze mam drugi egzemplarz tego modelu. zły repelent od goleni wyciąłem z kadłuba zastępczego i przykleiłem już poprawnie. teraz jest tak jak powinno być od samego początku. szkoda jednego wieczoru na takie rzeczy. wirnik główny dostał "dekielek". p.s. widzę ,z e na ta chwilę tylko ja prowadzę warsztat z MC. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 3 Lutego 2021 Share Napisano 3 Lutego 2021 49 minut temu, bart207skw napisał: widzę ,z e na ta chwilę tylko ja prowadzę warsztat z MC. Reszta to "miękiszony" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Lutego 2021 Autor Share Napisano 4 Lutego 2021 dziennik pokładowy: wczoraj nic nie robiłem - jednodniowe zmęczenie modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 4 Lutego 2021 Share Napisano 4 Lutego 2021 Dobrze idzie. Jestem ciekaw efektu końcowego ?:) Trzymam kciuki ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi