Merten Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) No to pierwszy: Nakładki na gąsienice, które w oryginale były gumowe, zniknęły również pod rdzą. Zakładam, że i tak wiesz, ale żeby nudno nie było.... Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Merten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 1 minutę temu, Merten napisał: No to pierwszy: Nakładki na gąsienice, które w oryginale były gumowe, zniknęły również pod rdzą. Zakładam, że i tak wiesz, ale żeby nudno nie było.... Nakładki wiem, naniosłem trochę olejnrj rdzy jeszcze i domaluje to w poniedziałek. Potem jeszcze na gąski dojdzie połysk, inne siuwaksy także intwnsywność rdzy będzie finalnie ledwo dostrzegalna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 ...a ja poczekam na c.d. prac, a najlepiej do finału, bo teraz, to se można ino gdybać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 Gąsienice narazie dostały sam rdzawy kolor, muszę domalować gumowe bandaże, nałoże połysk i dalsze siuwaksy typu kurz czy brud na bazie akryli i produktów olejnych. Elementy metalowe pokryłem mieszanką red hull i red, na to chipping efde t miga i mieszanka dark yellow 2 z białym. Kor opon to tire black miga. I na to połysk. I na tą chwile to wszystko. Następnie chce zrobić wash, trochę brudu i będą czekać na finalny brudzing. Narazie niech leżą. Jeśli będą się peezentować źle to faktycznie je przemaluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 29 Stycznia 2021 Share Napisano 29 Stycznia 2021 Gąsienice masz za mocno pordzewiałe, pamiętaj że Niemcy używali farb anty korozyjnych więc tej rdzy nie będzie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 29 Stycznia 2021 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, Bartosz Ciesielski napisał: Gąsienice masz za mocno pordzewiałe, pamiętaj że Niemcy używali farb anty korozyjnych więc tej rdzy nie będzie za dużo Tak jak już pisałem narazie na nich jest tylko rdza, będą dalsze malunki, to jest etap pośredni Na szybko fotka z domalowanymi gumowymi nakładkami. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez gustlik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 1 Lutego 2021 Autor Share Napisano 1 Lutego 2021 (edytowane) Tymczasem zająłem się podstawką, z racji że same pojazdy są duże, podstawka też nie będzie najmniejsza. Robiłem porządki w garażu i znalazłem dwa stare modele które postaram się tu wykorzystać, sd kfz 251 dragona i kubelwagen tamiya. 251 jest już przycięte i wymaga renowacji. Kubelwagen też prawdopodobnie będzie trochę przecięty. Edytowane 1 Lutego 2021 przez gustlik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 2 Lutego 2021 Share Napisano 2 Lutego 2021 Wygląda ciekawie, a nie myślałeś aby tego sdkfzeta 251 wystrzępić jakby został trafiony rakietą czy coś. Walcz dalej jesteś obserwowany. Pozdr. A, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 2 Lutego 2021 Autor Share Napisano 2 Lutego 2021 8 minut temu, Adams M1A1 napisał: Wygląda ciekawie, a nie myślałeś aby tego sdkfzeta 251 wystrzępić jakby został trafiony rakietą czy coś. Walcz dalej jesteś obserwowany. Pozdr. A, Ten 251 i kubelwagen to totalne wraki, jeśli bym je budował od początku z takim przeznaczeniem to sprawa była by dużo prostsza. 251 tak przeciołem i wkomponuje w grunt że po zalaniu żywicą to nikt nie pozna że model który już dawno powinien być na śmietniku. Połowa modelu to hips i szpachlówka. Kubelwagen był w podobnym stanie. Te dwa pojazdy to taki eksperyment, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 5 Lutego 2021 Autor Share Napisano 5 Lutego 2021 Fotki z wnętrza pojazdu i gąsienice : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 Flak w trakcie olejowania, będzie też dziewczynka. Wózki jezdne uzupełnione o przewody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Lutego 2021 Autor Share Napisano 11 Lutego 2021 Zmieniłem koncepcję podstawki. Pracuję też nad budynkiem, wymaga on jeszcze sporo pracy. Miał być cały ceglany, ale cegiełki średnio mi idą i będę go jeszcze pokrywał odpadającym tynkiem. Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Lutego 2021 Share Napisano 12 Lutego 2021 Masz dość spore dysproporcje w tych cegłach na budynku. Przy drzwiach wygląda to spoko, ale im wyżej tym gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Lutego 2021 Autor Share Napisano 12 Lutego 2021 23 minuty temu, Stojkovic napisał: Masz dość spore dysproporcje w tych cegłach na budynku. Przy drzwiach wygląda to spoko, ale im wyżej tym gorzej. Wiem, dlatego będzie wszystko pokryte tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 Myślisz że w tych czasach używali betonowych słupów? Pytam z ciekawości bo ja bym raczej drewniane obstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 16 Lutego 2021 Super Moderator Share Napisano 16 Lutego 2021 używali @bazylmsjedynie dziki wschód na drewnie stał, francja ,benelux tam już cywilizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 17 Lutego 2021 Autor Share Napisano 17 Lutego 2021 Bardziej lokował bym to jako obszary Niemiec, myślę że słup betonowy jest tam zupełnie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Lutego 2021 Autor Share Napisano 18 Lutego 2021 Wydaje mi się że na terenie Niemiec już wtedy występowały tego typu słupy. Tymczasem wkleiłem kadłub i pracuję nad wózkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Zmalowałem kolor bazowy i rozjaśnienia. Następny etap to kamuflaż. Na koniec będzie wyciąganie detali. Kolor bazowy to farbki tamiya a kamuflaż będzie na bazie AK real kolor. Przewiduje kamuflaż z ostrymi przejściami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Koledzy może ktoś mi odpowie na pytanie,co to są za kable nawinięte na bębny mocowane na błotnikach 88-ki.Nie umiem znaleźć odpowiedzi.Co do modelu zapowiada się ciekawie.Widziałem ten pojazd na żywo podczas rekonstrukcji historycznej w Piotrkowie Trybunalskim.Spora maszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IIQBAII Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 3 minuty temu, jarek napisał: Koledzy może ktoś mi odpowie na pytanie,co to są za kable nawinięte na bębny mocowane na błotnikach 88-ki.Nie umiem znaleźć odpowiedzi.Co do modelu zapowiada się ciekawie.Widziałem ten pojazd na żywo podczas rekonstrukcji historycznej w Piotrkowie Trybunalskim.Spora maszyna. Chyba do połączenia dział z Kommandogerat 40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Lutego 2021 Autor Share Napisano 19 Lutego 2021 Dokładnie działo było podpinane pod wspomniany celownik ( zdjęcie poniżej ) dzięki czemu szło prowadzić precyzyjny ostrzał przeciwlotniczy. Tymczasem zmalowałem kamuflaż. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 Dzięki za wyjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Lutego 2021 Share Napisano 19 Lutego 2021 12 godzin temu, gustlik napisał: Dokładnie działo było podpinane pod wspomniany celownik ( zdjęcie poniżej ) dzięki czemu szło prowadzić precyzyjny ostrzał przeciwlotniczy. Tymczasem zmalowałem kamuflaż. Dokładnie to cała bateria a można było pod to urządzenie podpiąć np. reflektory przeciwlotnicze. Cały zestaw jeździł na kilku przystosowanych specjalnie ciężarówkach Kfz. 74 ( Krupp L3 lub MB LG3000) lub specjalnie przerobionym ciągniku Sd. Kfz.7 . a był do niego jeszcze potężny agregat prądotwórczy . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi