kopernik Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 W dniu 20.12.2021 o 20:44, Hello napisał: Istnieje jakaś ksiażka , album na temat naszych F-16 ? Oczywiście zawierające informacje dla modelarzy . Pozdrawiam Hello Czy sensowne, każdy ocenia sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Ta pozycja z punktu widzenia modelarza (o czym pisał @Hello) jest zupełnie nieprzydatna 3 godziny temu, kopernik napisał: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 No cóż, dziękuję chłopaki . Trzeba czekać . Może nikt nic nie robi bo jeszcze za "świeży" samolot . Fajnie byłoby mieć taką książkę z malowaniami i rysunkami w skali . Żeby się już nie pytać na forum o antenki itp. Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Jest jeszcze coś takiego: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Takie 3 pozycje pozwoliłem sobie zakupić bez pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 2 godziny temu, Grzes napisał: Takie 3 pozycje pozwoliłem sobie zakupić bez pytania... Posiadam wszystkie trzy pozycje Biblioteczki SP od dość dawna (i sporo innych z serii), aczkolwiek nie doczekały się jeszcze przeczytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 2 minuty temu, Slawek_26869 napisał: Posiadam wszystkie trzy pozycje Biblioteczki SP od dość dawna Ja do tej pory miałem je w wersji elektronicznej. Ale papier to dla mnie bardziej przyjazny nośnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 45 minut temu, Grzes napisał: ..... papier to dla mnie bardziej przyjazny nośnik. Bez porównania,tylko papier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 15 godzin temu, hamp napisał: Jest jeszcze coś takiego: Niedostępne niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 21 minut temu, Hello napisał: Niedostępne niestety. Proponowałem pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 22 Grudnia 2021 Share Napisano 22 Grudnia 2021 Lubię książki , żaden komputer nie zastąpi biblioteki . Dziękuję . Chodzi jeszcze o klimat , nie tylko o suche informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Zawsze można poszukać i kupić z drugiej ręki. Prędzej czy później pojawi się na aukcji lub giełdzie. np. F-16;Mig-29;Su-22 KAGERO z kalkami | Pniewy | Kup teraz na Allegro Lokalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 Ciekawostka z ostatnich zakupów czyli Meksykanie w WW2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 11 godzin temu, hamp napisał: F-16;Mig-29;Su-22 KAGERO z kalkami | Pniewy | Kup teraz na Allegro Lokalnie Z tą pozycją o F-16 to byłby m ostrożny. Wprawdzie dołączone są polskie kalki, ale wnętrze to już niekoniecznie... Są tam zdjęcia tylko amerykańskich samolotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 23 Grudnia 2021 Share Napisano 23 Grudnia 2021 W grudniowym numerze Lotnictwa jest artykuł Panów Adama Gołąbka i Andrzeja Wrony - "F-16 Jastrząb. 15 lat pod znakiem biało-czerwonej szachownicy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Album dotarł pod choinkę - dla mnie jest rewelacyjny, oby więcej takich wydawnictw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Pozazdrościł bym, ale mam. Mam też (i to mocno uzasadnioną) nadzieję, że tom drugi będzie na równie wysokim poziomie. I że - daj Boże -będą następne, jeden z autorów ma ponoć jakieś chody u Szefa. Zdrówka dla zdrowych, zdrówka dla chorych. I lepszego nowego roku. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 I to jest dobra wiadomość, 5 minut temu, KayFranz napisał: I że - daj Boże -będą następne Nawzajem...spokojnych i zdrowych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) 44 minuty temu, myszaty napisał: Album dotarł pod choinkę - dla mnie jest rewelacyjny, oby więcej takich wydawnictw. Sprawdź czy masz II wydanie (poprawione). A następna pozycja z tej serii, jak czytałem, już się drukuje. Powinna być dostępna w pierwszej połowie 2022r. Głównie będzie to co zdobyto w Ławicy. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez kopernik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Grudnia 2021 Share Napisano 24 Grudnia 2021 Tak, mam II wydanie... To są bardzo dobre wiadomości, tylko jeszcze żeby modele były dostępne... Ten sanitarny Albatros...mniam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Oj tam, oj tam... W 2020 widziałem na ALGR model AIRMO, a na baju bywa żywica Lüdemanna. . 11 godzin temu, myszaty napisał: tylko jeszcze żeby modele były dostępne... No i jest jeszcze ZSTS - najlepszy kawałek modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Godzinę temu, KayFranz napisał: Oj tam, oj tam... W 2020 widziałem na ALGR model AIRMO, a na baju bywa żywica Lüdemanna Teraz to będzie polowanie... Godzinę temu, KayFranz napisał: No i jest jeszcze ZSTS - Zrobię Sam Ten Samolot ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Godzinę temu, myszaty napisał: Zrobię Sam Ten Samolot O, też może być, podłapałeś ideę. U mnie to znaczy "Zrób Se To Sam". ---- Nindża sklejają to, co chcą, maminsynki czekają, aż im się poda... ---- 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 2022 jeszcze nie nadszedł, a prasa już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 9 Stycznia 2022 Share Napisano 9 Stycznia 2022 Chyba przeszło bez echa. Polish Fighter Colours 1939-1947. V2- dzieło podobno monumentalne i kompletne. Obejrzałem prezentację ( bardzo szybką ) i to co jest już w necie. Odczucia ? Chyba jest rzeczywiście prawie kompletna. Oczywistości są chyba w całości. Do tego samoloty na których Polacy wykonywali jakieś loty ( zapoznawcze, doświadczalne itp ). Wpakowano tam nawet nieloty z warsztatów i wystaw ( np. Ła-5) . Ja, jak zwykle ponarzekam, że książka o POLSKICH malowaniach, adresowana raczej dla POLSKIEGO odbiorcy nie jest po POLSKU. POLSKIE wydawnictwo, POLSCY autorzy ...To powód dla którego prawdopodobnie jej nie kupię ... Z tego co widziałem, sądzę, że będzie wydanie II, uzupełnione i poprawione. Sporo o książce : http://modelarstwo.koszalin.pl/index.php/literatura/634-polish-fighter-colours-1939-1947-vol-2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi