kopernik Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 W dniu 20.12.2023 o 19:17, Slawek_26869 napisał: Służę uprzejmię Cała biblioteka https://www.fundacjalotniczylublin.pl/biblioteka-elektroniczna.html i żeczony Lublinek https://www.fundacjalotniczylublin.pl/fundacja/15/Samolot Sanitarny R-XVIb.html Niestety, podlinkowana zawartość to tylko część książki o której wspomniałem. Zawartość : Książka jest połączeniem dwóch odrębnych publikacji : Opisu technicznego z roku 1935 oraz albumu zdjęć ( materiały udostępnione przez MLP w Krakowie), które to oczyścił cyfrowo i uzupełnił komentarzem Autor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Możliwe, nie sprawdzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 39 minut temu, Wymysl napisał: Trza mieć! Chyba pierwsza obszerniejsza monografii a tego samolotu Pozdr ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 20 Stycznia Share Napisano 20 Stycznia https://allegro.pl/oferta/nad-lewantem-i-italia-t-1-z-historii-318-dywizjonu-mysliwsko-rozpoznawczego-15066931516?bi_s=ads&bi_m=listing:desktop:query&bi_c=ZDViMzBiMDktYjkzYy00ZTRiLWIyNDctODgyYjMwMjRmNGE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=ddc8c2d8-af5b-4638-96a0-24102ef3b794 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Już za chwileczkę, już za momencik 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 27 Stycznia Share Napisano 27 Stycznia Drugi tom "Niemieckich samolotów wojskowych w lotnictwie polskim 1918-1924" nadchodzi Przeczytacie w nim o Albatrosach C.XII, C.XV i J.I, Friedrichshafenach G.III, a także Gothach G.III oraz G.IV. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Ukazała się II część historii 318 Dywizjonu https://allegro.pl/oferta/nad-lewantem-i-italia-t-2-z-historii-318-dywizjonu-mysliwsko-rozpoznawczego-15099772760?bi_s=ads&bi_m=showitem:desktop:top:active&bi_c=ZDViMzBiMDktYjkzYy00ZTRiLWIyNDctODgyYjMwMjRmNGE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c9ddd907-b11f-4df3-98fc-919f5983a978 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Jest już tom 2. Przed zakupem radze dobrze poszukać w sieci. Różnica cen bardzo duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamp Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego z naszych nowości: wersja zwykła i w twardej oprawie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Lutego Share Napisano 2 Lutego Stratus chyba śledzi nowości modelarskie . IBG zapowiada model, a oni wznawiają książkę. Przypadek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, albo ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Nie wiem czy było, zapowiedź nz drugą połowę lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego 2 godziny temu, Slawek_26869 napisał: Nie wiem czy było, zapowiedź nz drugą połowę lutego Może ja źle patrzę, ale wg mnie chłodnica była przed zastrzałem, a nie za. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego 3 godziny temu, letalin napisał: Czy ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, albo ma? Widziałem tu: https://www.abebooks.co.uk/first-edition/LAmiot-143-140-150-Ribeiro-Jerome/31537270544/bd Cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Wiem, już przetrząsnąłem internety. Mam ofertę za ok.400pln, ale szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego 29 minut temu, letalin napisał: Wiem, już przetrząsnąłem internety. Mam ofertę za ok.400pln, ale szukam dalej. Witamy w świecie francuskich publikacji tematycznych... Jeżeli się tuż po wydaniu za ok. 40-50 EUR nie złapie to później ceny są już tylko coraz bardziej abstrakcyjne... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Jakby kto potrzebował coś o Amiot 143, to książka już do mnie jedzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego W marcu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego W dniu 18.01.2024 o 13:07, Wymysl napisał: Jest już dostępna, zanabyłem, polecam! Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego W dniu 31.01.2024 o 21:58, Slawek_26869 napisał: Ukazała się II część historii 318 Dywizjonu https://allegro.pl/oferta/nad-lewantem-i-italia-t-2-z-historii-318-dywizjonu-mysliwsko-rozpoznawczego-15099772760?bi_s=ads&bi_m=showitem:desktop:top:active&bi_c=ZDViMzBiMDktYjkzYy00ZTRiLWIyNDctODgyYjMwMjRmNGE3AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c9ddd907-b11f-4df3-98fc-919f5983a978 Walentynka przyniosła obie części, Świetne opracowania, polecam! Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, wuwumaster napisał: Walentynka przyniosła obie części, Świetne opracowania, polecam! Pozdr ww Też mam. Na pewno o jedną rzecz można mieć pretensje - zdjęcia. Jest ich sporo ciekawych, ale w takim rozmiarze, że zamieszczenie niektórych traci kompletnie sens. Przykładowo fotka, na której można by się dopatrzeć przydzielonego do dywizjonu Ansona i Austera. Można by, gdyby rozmiar nie był 3,5cmx4,5cm. Nawet patrzenie przez lupę nic nie da, bo rozdzielczość jest zbyt mała. Edytowane 14 Lutego przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego No tu masz rację bez dwóch zdań, nawet trochę zaskoczył mnie brak wkładki z lepsiejszego papieru na fotki i grafiki (bokorysy) jak to zwykle bywa, wszystko druknęli na standardowym szarawym papierze, czasem to wyszło słabiej jak pokazałeś czasem do przełknięcia. Ale ogólne odczucia mam zdecydowanie pozytywne Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego Trzymajcie się za portfel, tanio nie będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhtus Napisano 17 Lutego Share Napisano 17 Lutego No ale wiadomo co, gdzie, za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi