Mitrandir Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Trzeba przyznać, że polskie Mi-17 1V to temat który jest powodem wypieków niejednego modelarza ....zwłaszcza te z PKW Afganistan. Mnie również chodził po głowie ten wiatrak przez kilka ostatnich lat. Od kiedy zobaczyłem go w Radomiu na żywo wiedziałem, że przyjdzie ten moment... Trochę liczyłem na to, że zostanie wydany przez jakąś szanowaną firmę No cóż, czas się zmierzyć z tematem. Zebrałem spore zasoby... -model Mi-17 z HB -blaszki firmy Part -antywibrator z Armory - uzbrojenie ( 4x UB 32) Eduard Pozostałe elementy to przeszczepy ze Zvezdy... ... i cała masa pracy własnej. Kalkomanie Techmod zaś farby to Bilmodel Makers. Zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 14 Lutego 2021 przez Mitrandir 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 WitamKlimat mi bardzo bliski, będę śledził.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 NA bogato Grzesiu. To znaczy będzie cudeńko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 (edytowane) Jak z tym dobrze pójdzie to masz następnego Mi-17 krwiopijca nafty - 6105 oczywiście w mundurku z okresu służby na misji Edytowane 14 Lutego 2021 przez mirage3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Obserwuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 12 minut temu, Adamsky napisał: Obserwuje Nie te oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Będę zaglądał. Jakiś czas temu zabrałem się, co prawda, za Mi-8 z HB, powycinałem już pierwsze elementy ale dość szybko go odłożyłem. Chciałem go zrobić relaksacyjnie ale nie bardzo się da. Od razu zauważyłem, że model ma źle odwzorowane dysze wylotowe spalin, w modelu są spłaszczone, a powinny być okrągłe. Do modelu powrócę więc tym bardziej będę śledził Twój warsztat. Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi się, że te Mi-17 poza dodatkowym opancerzeniem na kadłubie miały płyty pancerne z przodu kabiny za oszkleniem. Widziałem kiedyś jakieś zdjęcie, na którym coś takiego było widać w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 32 minuty temu, rymulus napisał: Będę zaglądał. Jakiś czas temu zabrałem się, co prawda, za Mi-8 z HB, powycinałem już pierwsze elementy ale dość szybko go odłożyłem. Chciałem go zrobić relaksacyjnie ale nie bardzo się da. Od razu zauważyłem, że model ma źle odwzorowane dysze wylotowe spalin, w modelu są spłaszczone, a powinny być okrągłe. Do modelu powrócę więc tym bardziej będę śledził Twój warsztat. Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi się, że te Mi-17 poza dodatkowym opancerzeniem na kadłubie miały płyty pancerne z przodu kabiny za oszkleniem. Widziałem kiedyś jakieś zdjęcie, na którym coś takiego było widać w środku. Generalnie to HB ma skasztanione całe okaptowanie silników dla Mi-8. Pavla chyba robiła jakąś żywiczną korektę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Tez bede chcial zbudowac kiedys ten smiglowiec. Przepraszam , ze tak na skroty, ale co sadzisz o tych UB-32 od Edka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 14 Lutego 2021 Autor Share Napisano 14 Lutego 2021 1 godzinę temu, BRAVO112 napisał: Tez bede chcial zbudowac kiedys ten smiglowiec. Przepraszam , ze tak na skroty, ale co sadzisz o tych UB-32 od Edka? Więc tak, po kolei... Uważam je za jedyne godne uwagi, są zarąbiste 1 godzinę temu, mirage3 napisał: Generalnie to HB ma skasztanione całe okaptowanie silników dla Mi-8. Pavla chyba robiła jakąś żywiczną korektę... Prawdę Waćpan rzeczesz 2 godziny temu, rymulus napisał: Będę zaglądał. Jakiś czas temu zabrałem się, co prawda, za Mi-8 z HB, powycinałem już pierwsze elementy ale dość szybko go odłożyłem. Chciałem go zrobić relaksacyjnie ale nie bardzo się da. Od razu zauważyłem, że model ma źle odwzorowane dysze wylotowe spalin, w modelu są spłaszczone, a powinny być okrągłe. Do modelu powrócę więc tym bardziej będę śledził Twój warsztat. Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi się, że te Mi-17 poza dodatkowym opancerzeniem na kadłubie miały płyty pancerne z przodu kabiny za oszkleniem. Widziałem kiedyś jakieś zdjęcie, na którym coś takiego było widać w środku. No relaksacyjny to model nie będzie, ale ciężkich batalii nie przewiduje... ot zwykła orka na ugorze 3 godziny temu, Adamsky napisał: Dzięki Adamie, już czuję presję 3 godziny temu, mirage3 napisał: Jak z tym dobrze pójdzie to masz następnego Mi-17 krwiopijca nafty - 6105 oczywiście w mundurku z okresu służby na misji Kolejna 17ka raczej będzie AE, czyli 607 bodajże po jednej z każdego typu jak zdrowie pozwoli. 4 godziny temu, Moses napisał: NA bogato Grzesiu. To znaczy będzie cudeńko Dzięki, że choć ty w to wierzysz Kilka fotek z popołudnia, trzeba było nieco przewietrzyć tą ładownie i wpuścić trochę światła Dociera do mnie po mału ogrom prac... ehhh jakby nie było gotowcòw? Jakieś DeAgostini czy coś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 35 minut temu, Mitrandir napisał: Dzięki Adamie, już czuję presję Kolejna 17ka raczej będzie AE, czyli 607 bodajże po jednej z każdego typu jak zdrowie pozwoli. NO w 607 lekko nie będzie - bo będą Ja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 14 Lutego 2021 Share Napisano 14 Lutego 2021 Grzechu będę Twoje zmorą, będę Cię gonił abys go ukonczyl;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 Że tak powiem - "Jestem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 melduje się na widowni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lutego 2021 Autor Share Napisano 15 Lutego 2021 4 godziny temu, abtb napisał: Że tak powiem - "Jestem" Wiedziałem, że cię przyciągnie wschodnia konstrukcja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 28 minut temu, Mitrandir napisał: Wiedziałem, że cię przyciągnie wschodnia konstrukcja No nie mogłem się oprzeć A tak z innej beczki - pamiętasz jakimi kalkami mnie w Łasku "poczęstowałeś"? Teraz próbuję dorobić do nich śmigłowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lutego 2021 Autor Share Napisano 15 Lutego 2021 1 godzinę temu, abtb napisał: No nie mogłem się oprzeć A tak z innej beczki - pamiętasz jakimi kalkami mnie w Łasku "poczęstowałeś"? Teraz próbuję dorobić do nich śmigłowiec Niestety nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 A zdaje się, że to było nie tak dawno. 2018, wrzesień, impreza w hangarze na terenie lotniska. Oj, Grzesiu. Alouette III, min. po portugalsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 15 Lutego 2021 Autor Share Napisano 15 Lutego 2021 58 minut temu, abtb napisał: A zdaje się, że to było nie tak dawno. 2018, wrzesień, impreza w hangarze na terenie lotniska. Oj, Grzesiu. Alouette III, min. po portugalsku. Dobrze, że się nie zmarnują wiele kalek rozdaje... chyba nawet więcej niż ty robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 Chciałem pytać o jakość wyprasek, ale już koledzy opisali. Piękna maszyna, więc będę zaglądać, bo też kiedyś chciałbym go u siebie postawić. Szkoda,ze nie ma DOBREGO modelu, tak jak i Mi-14. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 Ja nie lotnik, ale z miłą chęcią też popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamsky Napisano 15 Lutego 2021 Share Napisano 15 Lutego 2021 1 godzinę temu, giberes napisał: Chciałem pytać o jakość wyprasek, ale już koledzy opisali. Piękna maszyna, więc będę zaglądać, bo też kiedyś chciałbym go u siebie postawić. Szkoda,ze nie ma DOBREGO modelu, tak jak i Mi-14. HB w 1:72 to najlepszy modeli Mi-17, wiec kolega nie w temacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 obecny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 16 Lutego 2021 Share Napisano 16 Lutego 2021 Również z przyjemnością poobserwuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi