Focus Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisano 2 Kwietnia 2021 Takie modele są bardzo trudne tam nic nie pasuje. Trzeba mieć naprawdę duże umiejętności szybko myśleć, podejmować właściwe decyzje no i spory talent aby to złożyć. Jest to zabawa dla zaawansowanych. 1 Cytuj
Grzes Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisano 2 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Focus napisał: zabawa dla zaawansowanych Znasz jakiegoś zaawansowanego modelarza, który chciałby się bawić z tym modelem? 1 Cytuj
Focus Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisano 2 Kwietnia 2021 (edytowane) Na przykład. Ale tym konkretnym to jeszcze nie spotkałem . Edytowane 2 Kwietnia 2021 przez Focus Cytuj
Grzes Napisano 2 Kwietnia 2021 Napisano 2 Kwietnia 2021 Pytałem konkretnie o tego , bo przyznaj, że jednak Jak-1 i Su-20 to już na starcie zupełnie inna bajka niż prezentowany tu MiG. Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) To jest zupełnie nieporównywalna sprawa. w 2011 czy 2013 alternatywnego zestawu dla naszego Jaka z Plastyka czy Su-20, które były wyjściowym punktem, zdaję się nie było. Su-20 od Modelsvit wyszedł w 2014. Jak-1 - wiadomo, ile trzeba było czekać, nawet żywica z Armory to 2014. Zatem przyjęcie ich za punkt startu miało sens, a poza tym - jak napisał Grzes - same zestawy wyjściowe, nawet nasz poczciwy Jak, to inna liga. Trzymanie w produkcji i sprzedaży tego czegoś, za co Объединённая авиастроительная корпорация powinna składać pozwy o zniesławienie, jest chyba swego rodzaju manifestem stosunku do klientów, no bo innego sensu po prostu nie widzę. Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Hubert Kendziorek Cytuj
myszaty Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie trafione \ te porównanie... 3 godziny temu, Hubert Kendziorek napisał: no bo innego sensu po prostu nie widzę. MH; MODELSVIT ; 131,99 przepak PANTERY ; 23,19 Myślisz że to dla każdego jest tak łatwo dostępne i takie proste???? ale w przypadku MiG-a 29 to już jest wątpliwe...bo italeri można mieć za od 53 do 70 zeta...co przy cenie MC ok 30, rzeczywiście nie ma sensu. Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez myszaty dopisek Cytuj
DamianosPL Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Napisano 3 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, myszaty napisał: Nie trafione \ te porównanie... MH; MODELSVIT ; 131,99 przepak PANTERY ; 23,19 Myślisz że to dla każdego jest tak łatwo dostępne i takie proste???? ale w przypadku MiG-a 29 to już jest wątpliwe...bo italeri można mieć za od 53 do 70 zeta...co przy cenie MC ok 30, rzeczywiście nie ma sensu. Poprostu cena mnie pokusiła 15zł za tego miga i su . hmmm ostatni zakup tej firmy. Cytuj
Hubert Kendziorek Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 Piszemy o nieszczęsnym niby Migu. Żadna cena nie jest tu adekwatna, chyba że kalkomanie nadają się do czegokolwiek. Co do alternatyw innych modeli w rodzaju tanio / drogo, oczywiście nie dla każdego to wygląda tak samo, choć gdybym musiał patrzeć tylko na cenę, to chyba bym wolał jedną Su-17 z Modelsvit, niż 6 dowolnych modeli z MC. Ale to tylko moja opinia, subiektywny pogląd na hobby. 2 Cytuj
DamianosPL Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Napisano 3 Kwietnia 2021 45 minut temu, Hubert Kendziorek napisał: Piszemy o nieszczęsnym niby Migu. Żadna cena nie jest tu adekwatna, chyba że kalkomanie nadają się do czegokolwiek. Co do alternatyw innych modeli w rodzaju tanio / drogo, oczywiście nie dla każdego to wygląda tak samo, choć gdybym musiał patrzeć tylko na cenę, to chyba bym wolał jedną Su-17 z Modelsvit, niż 6 dowolnych modeli z MC. Ale to tylko moja opinia, subiektywny pogląd na hobby. Ale su 17 jeszcze robi Kovozavody Prostejov za 74zł tylko nie wiem co to za jakosc. Cytuj
myszaty Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 Ja się nie znam, więc się wypowiem, wg mnie KP jakością d...y nie urywa i z moich skromnych doświadczeń raczej im bliżej do przepaków MC niż produktów Modelsvita... Cytuj
Focus Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 KP ładuje stary słaby model firmy Bielik 50pln to wg. mnie to dużo za ten szmelc a co dopiero 74 plus dosyłka 1 Cytuj
myszaty Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Bilek i Pantera generalnie wyszły wg. scalemates w 94...to ja wolę podłubać w przepaku MC , kalki i tak trzeba dokupić osobno do malowania szarego +/- 40.dychy... Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez myszaty Cytuj
mirage3 Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 Tylko Bilek vs Pantera to przepaść jakościowa. Czeski model jest dużooo lepszy merytorycznie i jakościowo, nie wiem tylko jak obecnie wyglądają formy... Cytuj
pmroczko Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 A pamiętam jak przychodziłem do sklepu Pantera w Poznaniu (Który właśnie zmienił nazwę z "Różowa pantera" - naprawdę!) i tam Pan Maciej i inni omawiali właśnie opracowywanie modelu, elektrodrążenie form i tym podobne bajery - robiło to mocne wrażenie. Trochę smutno się robi jak się tak popatrzy, że teraz do tego modelu sporo zastrzeżeń jest... Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Paweł Cytuj
myszaty Napisano 3 Kwietnia 2021 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, mirage3 napisał: nie wiem tylko jak obecnie wyglądają formy... No i tu jest problem z KP. Bo to już nie jest oryginał Bilka z 94... A ta ponad 25 letnia ,,merytoryka" Bilka nie warta jest tych 8 dych jak jest Modelsvit. Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez myszaty Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 4 Kwietnia 2021 Napisano 4 Kwietnia 2021 Koledzy, Wy tu gadacie o modelach Modelsvitu a przecież projekt grupowy dotyczy sklejania modeli Mister Crafta i wyciskania z nich to co najlepsze. Pisząc o tym jak wspaniały i drogi jest Modelsvit ale rozbijacie ten konkretny temat jakim jest Mig-29A z Mister Crafta/Nakote. Trzymajmy się tematyki wątku a nie gadajmy o wszystkim i o niczym. A model Miga-29A jest jaki jest i kolego wybrał go świadomie i jedzie z tym koksem i co mu wyjdzie to mu wyjdzie bo w końcu jest to też trochę zabawa. Cytuj
Grzes Napisano 4 Kwietnia 2021 Napisano 4 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: kolego wybrał go świadomie Świadomie wybrał model MiG-29 z Mistercrafta, ale chyba nie był świadomy co dostanie w środku 1 Cytuj
myszaty Napisano 4 Kwietnia 2021 Napisano 4 Kwietnia 2021 Godzinę temu, Staryfajter1954 napisał: bo w końcu jest to też trochę zabawa. A ktoś do tego podchodzi inaczej?? Dla mnie zawsze to była, jest i będzie zabawa -hobby... Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 W dniu 3.04.2021 o 22:38, mirage3 napisał: Tylko Bilek vs Pantera to przepaść jakościowa. Czeski model jest dużooo lepszy merytorycznie i jakościowo, nie wiem tylko jak obecnie wyglądają formy... Z tego co czytałem i rozmawiałem z fanami sprzętu sowieckiego to model Bilka/Italeri wcale nie jest lepszy od modelu Pantery. Jest w nim tyle samo błędów i uproszczeń, że naprawianie tego jest... właśnie nie do końca sensowne. W recenzjach czytałem, że model Bilka/Italeri ma np nieprawidłowe przekroje kadłuba i nie leży w planach (jest za gruby jak dobrze zrozumiałem jak Starfighter z Academy) i tu model Pantery/Mister Crafta jest lepszy chociaż w modelu polskim należy poprawić podwozie przednie. Dlatego model Bilka/Italeri wcale nie jest lepszy od tego co sprzedaje właśnie wrocławska firma. Oczywiście jest wspomniany tu zestaw Modelsvitu (muszę kupić jego Mirage III i 2000) ale to już cena dość wysoka jak na 72. Cytuj
Tap-chan Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 W dniu 1.04.2021 o 15:13, Grzes napisał: Daj lepiej z tyłu. Będzie w pozycji startowej i pięknie zaprezentuje oglądającym np. wloty powietrza Niech da po całości, lepiej go na dnie będzie trzymało. Ten MiG to jest niesamowity paździerz, podziwiam zacięcie Cytuj
DamianosPL Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Napisano 5 Kwietnia 2021 Z kazdym dniem sie zastanawia czy jest sens jeszcze go robic........ 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 4 godziny temu, DamianosPL napisał: Z kazdym dniem sie zastanawia czy jest sens jeszcze go robic........ Twardym bądź.... Jak żelki z Biedronki. 1 Cytuj
Focus Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest dla siebie i dla publiczności. Robiłem jakiegoś gniota wytrwale z uporem do końca a gdy skończyłem i robiłem normalny zestaw to była przyjemność różnica i radość jakie to jest proste. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Focus 1 Cytuj
DamianosPL Napisano 5 Kwietnia 2021 Autor Napisano 5 Kwietnia 2021 Kupi sie aerograf i lepszy model to i jakos malowania podskoczy w góre niz malowanie pedzlem. Cytuj
myszaty Napisano 5 Kwietnia 2021 Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Podstawy trzeba na czymś opanować, to jest idealna sprawa. Opakowanie po jogurcie ma malować czy łyżki?!? Niech się zaznajamia z bryłą nieregularną - nawet jak trzymać aero, ustawić model, maskować, pod jakim kątem... Zdąży jeszcze kolega sp....ć model za 2 stówki...a tak nie ma straty. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez myszaty Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi