Xmen Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Przedstawiam następny ukończony model.Ciężko to idzie a nawet bym powiedział że bardzo ciężko.Na chwilę obecną kończę rozpoczęte modele.Nic nowego nie zaczynam. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Kończenie rozpoczętych modeli jest chwalebnym czynem. A ten nawet jakby wykracza poza zaprzysiężoną przez Ciebie konwencję Przyjemnie się patrzy, a płat ładnie wyszedł. O to, żeby pójść dalej już nie proszę :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 2 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2021 2 minuty temu, Mikolaj75 napisał: O to, żeby pójść dalej już nie proszę Jak to mówią "Nigdy nie mów nigdy". Może kiedyś się odważę. 3 minuty temu, Mikolaj75 napisał: płat ładnie wyszedł Wstyd się przyznać ale pierwszy raz wykorzystałem wałeczki patafixu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Bardzo ładnie zmalowana PZL-ka. Właśnie w takich barwach ten samolot prezentuje się jak rasowy myśliwiec. 27 minut temu, Mikolaj75 napisał: Przyjemnie się patrzy, a płat ładnie wyszedł. Zgadzam się z Mikołajem w całej rozciągłości. Reszta też ładnie zmalowana. Daję dużego PLUSA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 2 Kwietnia 2021 Share Napisano 2 Kwietnia 2021 Wstyd się przyznać ale pierwszy raz wykorzystałem wałeczki patafixu.Można coś więcej dowiedzieć się na ten temat ? Oczywiście nie chodzi o pierwszy raz, tylko o te wałeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 5 godzin temu, tomekk napisał: Można coś więcej dowiedzieć się na ten temat ? Oczywiście.W tym przypadku robiłem cienkie wałeczki z patafixu i przyklejałem na model starając się odtworzyć kształt plam kamuflażu . Powierzchnię między wałkami zabezpieczałem Maskolem.Pierwszy kolor nakładany z ręki bez maskowania.Tak to się chyba robi bo jak wcześniej wspomniałem robiłem tak pierwszy raz.Efekt nawet ciekawy tak że pewnie jeszcze nie raz skorzystam z tej metody. Prawie 40 lat człowiek się w tym babrze a ciągle uczy się czegoś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Dziękuję bardzo. Mnie przyszedł do głowy sam Maskol i nawet zrobiłem testy z miesiąc temu. Rozumiem że wałeczki mają pomóc w płynnej linii podziału, bo z płynem do maskowania różnie bywa... Technika podobna do tej którą podpatrzyłem przy kabinach, ale zamiast wałeczków są wąziutkie paseczki taśmy maskującej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 6 minut temu, tomekk napisał: Dziękuję bardzo. Proszę bardzo. 7 minut temu, tomekk napisał: Mnie przyszedł do głowy sam Maskol Na pewno krawędź wyjdzie poszarpana.Przerabiałem to. 8 minut temu, tomekk napisał: Rozumiem że wałeczki mają pomóc w płynnej linii podziału, Dokładnie tak.Ponadto w zależności pod jakim kątem "psikamy" na wałek to możemy uzyskać różne rodzaje przejścia kolorów.Od ostro odciętych po lekko rozmyte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Podoba się, ładny. Uwaga hejt: na białym wygląda lepiej niż na tej niby scence. P.s. Nie cytuj 5x jednego gościa w jednym poście. Paskudnie się to czyta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 3 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2021 10 minut temu, marek d napisał: Uwaga hejt: na białym wygląda lepiej Jaki to hejt?Na białym wygląda lepiej bo trochę inaczej ustawiłem "suwaki"przy obróbce zdjęć. 10 minut temu, marek d napisał: P.s. Nie cytuj 5x jednego gościa w jednym poście. Paskudnie się to czyta. Nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Podoba się, ładny. Uwaga hejt: na białym wygląda lepiej niż na tej niby scence. P.s. Nie cytuj 5x jednego gościa w jednym poście. Paskudnie się to czyta.To nie czytaj, podziwiaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Jak dla mnie jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 3 Kwietnia 2021 Share Napisano 3 Kwietnia 2021 Bardzo ładna praca. Górna powierzchnia płata pomalowana wyśmienicie, o dolnej trudno coś powiedzieć. Nie myślałeś, by naciąć lotki? Trochę się zlewają z całością płata. Osłona silnika świeżo po wymianie. U mnie w kolejce też czeka ten model w tym malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2021 Dziękuje Panowie za wszystkie komentarze.Prawdę mówiąc nie spodziewałem się tym bardziej że to zestaw Azura który został w Polsce "zaorany". Aż się zarumieniłem. Teraz ze słonecznych Bałkanów przenoszę się na północ Europy.Znalazłem następny rozpoczęty model który trzeba skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 4 Kwietnia 2021 Share Napisano 4 Kwietnia 2021 15 godzin temu, tomekk napisał: To nie czytaj, podziwiaj zdjęcia. Oj... no błysnąłeś. Nie ma to jak błysnąć na forum modelarskim. Sorry Xmen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 4 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2021 24 minuty temu, marek d napisał: Sorry Xmen. Spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 5 Kwietnia 2021 Share Napisano 5 Kwietnia 2021 A mnie inicjatywa kończenia rozgrzebanych modeli bardzo się podoba i model też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi