abtb Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) Taki oto samolot trafia na warsztat: czyli Panther marynarzy z Pensacola. A teraz odrobina historii Swego czasu napisał do mnie pan "X" z prośbą o odstąpienie kalek do F-100 ( ewentualnie F-104 ). A że kalki były już mi zbędne poszły pod wskazany adres najbliższym dyliżansem. Ku swemu zaskoczeniu w zamian dostałem bardzo ładny arkusik edkowej blachy do przedmiotowego modelu. A że szkoda mi było by się taka blacha zmarnowała to postanowiłem dokupić do niej model - równie starą hasegawę za kilkanaście złociszów. A teraz pora na mały artbox: i inbox: - instrukcja i kalki i kierunek, w którym będę podążał: Podarunkowa blacha rocznik 1998 I żeby już osiągnąć pełnię szczęścia dokupiłem Edkowe brasiny pod postacią HVARów I tak to mniej więcej wygląda Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez abtb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Proszę proszę.Następny ciekawy warsztat.Będziemy obserwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2021 I pora na małą aktualizację Pierwsze ciachy i wyciachy: Walka z blachą: I tak to będzie sobie niespiesznie posuwać się do przodu . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Tak to właśnie z tymi blaszkami jest. Żeby tylko sąsiad nie dał Ci w prezencie kanistra z benzyną...bo jak nic trzeba będzie do tej benzyny coś dokupić...Siadamy i oglądamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 17 Kwietnia 2021 Share Napisano 17 Kwietnia 2021 Wyczekiwałem, wyczekiwałem aż się wyczekałem i doczekałem. Pomimo łysej jak łysy z filmu dla dorosłych kabiny model sam w sobie całkiem całkiem jak na swoje lata. Z owymi dodatkami w postaci miedzianych elementów zbliżonych bardziej do oryginału powinno to w całości wyglądać bardzo sympatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 U mnie w szafce na lepsze czasy czeka model HB - tylko ja planuję malowanie z Argentyny, żeby tradycyjnie dla mnie zrobić inaczej jak wszyscy Poprzyglądam się i chętnie popatrzę jak powstaje Hasegawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 No kurde to zes mi teraz zaimponił. U mnie leży starszy wpust jeszcze w granarowym plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Bardzo łądne fotki Ci wyszły Robiłeś je w jakimś namiocie bezcieniowym? Jakiego źródła światła używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2021 23 minuty temu, Juffre napisał: Bardzo łądne fotki Ci wyszły Dziękuję 23 minuty temu, Juffre napisał: Robiłeś je w jakimś namiocie bezcieniowym? Jakiego źródła światła używasz? Nie, fotki warsztatowe robię na żywo przy biurku, a za oświetlenie robi mi zwykła lampka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 18 Kwietnia 2021 Share Napisano 18 Kwietnia 2021 Bardzo mi się one podobają. Są bardzo dobrze naświetlone i miło się je ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2021 Coś tam do przodu Napiszę krótko: zrobić kokpit z blaszkami to coś zupełnie innego niż zrobić kokpit z blaszek. Myślałem że mnie ch...j strzeli przy tej blacharce. Ale jakoś wyszło. Trochę koślawo ale jakoś to przeżyję, - kokpit - fotel - decha - całościowo - i od spodu komora podwozia i hamulców aero W "kostkę" podstawy goleni pozwoliłem sobie wkleić kostkę z hipsu, (widoczna biała kropka), żeby się to lepiej kupy trzymało oraz żeby było w czym wywiercić otwór na kołek goleni I na chwilę obecną tak to się prezentuje: I jeszcze ze skrzydełkami przyłożonymi na sucho I na razie to tyle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Ładnie kabina wyszła, smarków kleju nie widać. Ja podczas klejenia blaszki do blaszki mam tendencję do przesadzania z klejem. Przede mną cała rura z listkami wylotów do sklejenia z blach w MiGu. Jakiej gęstości używasz kleju ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Kwietnia 2021 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2021 14 minut temu, tomekk napisał: Jakiej gęstości używasz kleju ? Zwykły "pudziań" (Super glue) ze spożywczego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Lipca 2021 Autor Share Napisano 11 Lipca 2021 Żeby nie było, że zdechło Stan na dzień dzisiejszy: i całe stadko H.V.A.R. ów Tak więc teraz pora na podkładzik i jakieś tam maziunki 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 12 Lipca 2021 Share Napisano 12 Lipca 2021 Ciekawie to wygląda i dobrze idzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Lipca 2021 Autor Share Napisano 18 Lipca 2021 Maziaje: Jeszcze krawędzie natarcia na srebrno i mordziacha na czerwono i będzie git 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Ale ci to ładnie idzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 18 Lipca 2021 Share Napisano 18 Lipca 2021 Zdecydowanie ostatnio kiepsko u mnie z czasem nawet na zaglądanie do warsztatów. Tyle mnie ominęło... Czerwony robi kapitalną robotę na tym modelu. Trafiłeś nim w mój gust 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Malowanie zupełnie nie z kręgu moich zainteresowań ale jak wspomniał Kamil, czerwony robi robotę czekam na efekt finalny bo zapowiada się nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lipca 2021 Autor Share Napisano 19 Lipca 2021 Godzinę temu, mirage3 napisał: Malowanie zupełnie nie z kręgu moich zainteresowań Hyh, no masz babo placek. I co teraz zrobić? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 Ło panie, ale Racer się szykuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 9 godzin temu, abtb napisał: Hyh, no masz babo placek. I co teraz zrobić? Panie CYTUJ całość a nie jak paski w TVP Info tylko co wygodne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Lipca 2021 Autor Share Napisano 19 Lipca 2021 5 godzin temu, mirage3 napisał: Panie CYTUJ całość a nie jak paski w TVP Info tylko co wygodne Proszę bardzo: 16 godzin temu, mirage3 napisał: Malowanie zupełnie nie z kręgu moich zainteresowań ale jak wspomniał Kamil, czerwony robi robotę czekam na efekt finalny bo zapowiada się nieźle Efekt finalny malowania: - mordziaszka i pasy wymalowane: Teraz trochę zabawy pędzluchem, połysk i jadę z kalkami 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Lipca 2021 Share Napisano 19 Lipca 2021 to widzę że zapowiada się "tradycyjnie" ----> niedzielna i cyk galeryja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 20 Lipca 2021 Autor Share Napisano 20 Lipca 2021 7 godzin temu, M.A.V. napisał: zapowiada się "tradycyjnie" ----> niedzielna i cyk galeryja Jak to mówią - "ruskij standard" Oczywiście, ze będzie w niedzielę ale oczywiście nie w tą i nawet nie w następną. Ale w kolejną to już może wydać a nawet musi Chyba, ze po drodze skręcę w jakiś zakamarek i zajmę się kończeniem innego tematu. Wtedy ramy czasowe trochę się wygną i zmienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi