jacek Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Witam. Taki oto prezent otrzymałem w sierpniu więc najwyższy czas się nim zająć. To będzie pierwszy mój ulepek ze stajni Mister Crafta i pierwszy w śrebrnym malowaniu. Oczywiście w naszych barwach. W poniedziałek przyjdą dodatki to i zdjęć przybędzie. Jeśli macie ciekawe zdjęcia tej maszyny to proszę dodawać. Trzymajcie kciuki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Proszę bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Pozwolę sobie przysiąść w kąciku i popodglądać, mam w planach "polską Su-czkę", a magazynku czeka "tata" Twojej suczki (model Czeskiego OEZ'a z 1989r) Ode mnie Masz na starcie "+" za szachownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) 32 minuty temu, Xmen napisał: Proszę bardzo. Za to uwielbiam to forum. Jest prośba i zaraz pojawia się odpowiedz. Dzięki za zdjęcia choć bardziej zależy mi na takich ze służby a nie pomnikowe. Ale spokojnie, miejsca z zaciekami i zabrudzeniami na pewno wiele podpowiedzą. Edytowane 5 Maja 2021 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 Tylko takie miałem.Zrobione podczas wizyty w "muzeum" w Dęblinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Ze służby? Proszsz bardzo : Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 5 Maja 2021 Share Napisano 5 Maja 2021 (edytowane) Te z Dęblina są OK ale są nudne, te ze służby są git Wydłubane w necie(nie są moją własnością) Edytowane 5 Maja 2021 przez jmx62 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 5 Maja 2021 Autor Share Napisano 5 Maja 2021 Rozplombowałem woreczki z wypraskami i niestety jakość nie poraża. Już sam fotel pilota ma tak grube elementy jak by był pospawany z szyn kolejowych. Golenie podwozia jak słupy telegraficzne itd. I tu jak zwykle nasuwa się pytanie jak daleko się posunąć by zabawka wyglądała jak model i żeby nie spędzić nad nią połowy życia. Ach... Tak czy inaczej fotel do poprawki. I dzieki za foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 Ponieważ nie ma jeszcze blaszek do kabiny, zabieram sie za uzbrojenie rakietowe czyli pociski S-24, zbiorniki podwieszane i zasobniki UB-16. Prochowa rakieta startowa SPRD-110 zostaje w wypraskach. Jakość jak wspominałem nie powala więc trzeba będzie troszkę powiercić i poszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 (edytowane) S 24 i UB 16 robi Eduard z żywicy. Dodatkowy wydatek ale efekt końcowy wart jest tych pieniędzy. Szkoda roboty na to co jest w zestawie, przerzuć ją na podwozie bo tam będzie co robić . Edytowane 6 Maja 2021 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 23 minuty temu, barszczo napisał: S 24 i UB 16 robi Eduard z żywicy. Dodatkowy wydatek ale efekt końcowy wart jest tych pieniędzy. Szkoda roboty na to co jest w zestawie, przerzuć ją na podwozie bo tam będzie co robić . To piękne zestawy ale budżet jest zamknięty więc będę molestował to co mam i szukał kompromisu między efektem końcowym a czasem potrzebnym do jego uzyskania. To też ma być trochę poligon do malowania amelinium i przed Migiem 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAREK74 Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 Wspomniałeś wyżej o MiGu-21. Jeżeli masz zestaw Eduarda to możesz wziąć S24 i UB16 z tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 2 minuty temu, MAREK74 napisał: Wspomniałeś wyżej o MiGu-21. Jeżeli masz zestaw Eduarda to możesz wziąć S24 i UB16 z tego zestawu. Miga mam ale 29 a 21 jest dopiero w planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 Na razie wymemłałem coś takiego. Zabieram się za dziubek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 Fajny zestaw gruby plastik dobrze kształt trzyma. 30 lat temu robiłem Mig-21 firmy OEZ. Linie podziału lekko nieostre warto trasować pogłębić a następnie całą powierzchnię zeszlifować papierem ściernym 320, 400, 1500, Kibicuję obserwuję i Pozdrawiam Focus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 Zastanawiają mnie te otwory w kołpakach po wewnętrznej części. Czy w naszych Suczkach też występowały, bo zdjęcie jest z Czech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 (edytowane) Też były. Tu masz fotkę goleni wycofanego ze służby Su-7BKL zbazowanego w Mierzęcicach w latach dziewięćdziesiątych: Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 53 minuty temu, barszczo napisał: Też były. Tu masz fotkę goleni wycofanego ze służby Su-7BKL zbazowanego w Mierzęcicach w latach dziewięćdziesiątych: Felgi Mister Crafta są inne i otwory chyba będą tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 6 Maja 2021 Share Napisano 6 Maja 2021 Jeśli budżet zamknięty to nie namawiam cię na wymianę kół . Zrób trzy otwory tak jak planujesz i będzie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 6 Maja 2021 Autor Share Napisano 6 Maja 2021 20 minut temu, barszczo napisał: Jeśli budżet zamknięty to nie namawiam cię na wymianę kół . Zrób trzy otwory tak jak planujesz i będzie dobrze . Tak będzie. Piętrzą się następne problemy. Ster kierunku wygląda jak po dachowaniu, a dopasowanie steru wysokości jak siekierą rąbane. Szpachla, pilnik i jazda. Najgorsze że oryginał nie był lepszy. I czego tu się trzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 W pudełku dwie wersje skrzydeł z płaską i wypukłą powierzchnią. Kadłub tylko jednej wersji więc jak ktoś się zdecyduje na płaską wersję to będzie miał sporo roboty. Poza tym do przodu. Ster kierunku i wysokości w miarę ogarnięty. Odezwał się kurier więc przybędzie ogrom roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 (edytowane) Przybył kurier ze skarbami Zabieram się za fotel. Edytowane 7 Maja 2021 przez jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 7 Maja 2021 Share Napisano 7 Maja 2021 Gustowne dodatki smakowicie się to zapowiada. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Maja 2021 Share Napisano 7 Maja 2021 44 minuty temu, jacek napisał: Przybył kurier ze skarbami Dobrze że wloty powietrza Quickboosta wziąłeś, już ci nie chciałem o nich pisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek Napisano 7 Maja 2021 Autor Share Napisano 7 Maja 2021 Cztery godziny i fotel PRAWIE gotowy. W tym tempie wyrobię się do wigilii. Może. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi