KubaRo950 Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 (edytowane) Izraelski Centurion od AFV, mimo ceny model pozostawia troszke do życzenia... Główne problemy to vinylowe jarzmo, gąski i koła, pomalować to w miare fajnie to jakaś masakra... Mam wręcz wrażenie, że chemia i weathering rozszerzyła mi gąski, dlatego te zwisy troszkę duże wyszły. Z dodatkow to mieszanina Legenda/BlackDoga i jakiś noname-ów z żywicy + części drukowane w 3D np. narzędzia. Polecam kontakt do @Przemek PrzybulewskiOd niego mam takie fajne dodatki Brudzony Olibruszherami i specyfikami od Ammo, malowany Tamiya. Figurki od MiniArt. Edytowane 8 Maja 2021 przez KubaRo950 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Ten Bicz cieszy oczy, jakby prosto przeniesiony z Doliny Łez. Staranne, bardzo precyzyjne wykonanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Ładnie wyszło. Rzeczywiście zwis gąsiennic z jednej strony trochę dziwny. Nie bardzo do mnie również przemawia brudzenie środka kół - jakby z dwóch różnych maszyn, jedne „na mokro”, drugie „na sucho”. Poza tym całkiem fajnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 10 minut temu, Klapouch napisał: Ładnie wyszło. Rzeczywiście zwis gąsiennic z jednej strony trochę dziwny. Nie bardzo do mnie również przemawia brudzenie środka kół - jakby z dwóch różnych maszyn, jedne „na mokro”, drugie „na sucho”. Poza tym całkiem fajnie. Hej dzieki Generalnie koła brudzone wszystkie tak samo, z tą różnicą że z niektórych wycieka olej spod piast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Maja 2021 Share Napisano 9 Maja 2021 Ładnie wyszedł, zwłaszcza zawieszenie mi się podoba ...no i tu "czerwone" elementy wyglądają na bardziej czerwone, tylko zakurzone Fotki na czarnym tle według mnie trochę za ciemne, pojazd jest na nich miejscami niedoświetlony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 9 Maja 2021 Autor Share Napisano 9 Maja 2021 35 minut temu, Rafał B napisał: Fotki na czarnym tle według mnie trochę za ciemne, pojazd jest na nich miejscami niedoświetlony Zdecydowanie fotki na białym odzwierciedlają lepiej kolory rzeczywiste, na czarnym wygląda to bardzoej atrakcyjnie, ale jednak ciemne tło podkreśla ciemną tonacje i cienie Także czarne ma być cool, a białe rzeczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) Najładniejszy z Centurionów w bardzo fajnym wykonaniu - podoba mi się i kiedyś się za to pudło zabiorę bo już długo mi chodzi po głowie ale na promocję czekam . Szkoda jedynie, że ta gąska po prawej się tak przydarzyła. A niech to gęś kopnie! Może warto by dorobić osłony boczne? O co chodzi z tym malowaniem winylowych części? Farba się nie trzyma czy coś innego? Edytowane 10 Maja 2021 przez TAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 Rewelacyjna praca! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 11 Maja 2021 Autor Share Napisano 11 Maja 2021 10 godzin temu, TAW napisał: Farba się nie trzyma czy coś innego? Jeśli chodzi o te winylowe części to niestety same problemy, teraz na pewno wymienił bym koła i gąski na np. koła od Panzer art, koszt około 40 zł, a powiedzmy przewidywalność wieksza. Najwiekszy problem tych bandaży to fakt że rant felgi który powinien być pomalowany jest także odlany z tym vinylowym bandażem i odstaje lekko, zazwyczaj każde dotkniecie elementu kończyło się lekkim przetarciem, tak samo na fałdach od osłony jarzma, malowałem i retuszowałem ten element z milion razy. U mnie ta osłona brezentowa była zdeformowana i lekko uszkodzona, dlatego warto sprawdzić swoją No i nieszczęsne gąski które mi chyba z chemia przereagowały i ta prawa dostała kilka mm ekstra pewnie przy zakładaniu stąd ten dziwny zwis, chociaż im dłużej na niego zerkam tym mi sie bardziej podoba Myśle, że potraktuje to jako znak rozpoznawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo950 Napisano 11 Maja 2021 Autor Share Napisano 11 Maja 2021 10 godzin temu, mandrivecs napisał: Rewelacyjna praca! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 11 Maja 2021 Share Napisano 11 Maja 2021 Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 13 Maja 2021 Share Napisano 13 Maja 2021 wygląda bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 15 Maja 2021 Share Napisano 15 Maja 2021 Dużo tego smaru wycieka, ale trzeba przyznać, że fajnie to wyszło. Zwłaszcza bambetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Aż zajrzałem w Twój profil, co Ty tu jeszcze na rozkładzie masz. Kolejny ekstra potwór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Jestem na tak! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 19 Stycznia 2022 Share Napisano 19 Stycznia 2022 Bardzo ładny , wszystko na ,co do fotek czarny ciężki w odbiorze a na białym brak mi ostrości co dużo odbiera piękna wykonania . Co do gąsek u mnie w M10 po waschu obłamało się koło napinające . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 21 Stycznia 2022 Share Napisano 21 Stycznia 2022 Kolejna ekstra sztuka. Doczepiłbym się może do koloru, bo nieco zbyt szary, szaroniebieski, bardziej w odcieniu z lat 60-tych, a nie 80-tych. Południowy Liban jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi