Roland_Sebastian Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Cześć, tym razem chciałbym zaprezentować wam ukończony model Hawkera w wersji II C. Wybrałem wersję tropikalną w schemacie malowania DG/DE. O samym zestawie już bardzo dużo napisano, więc nie wiem czy jest cokolwiek do dodania. Napiszę jedynie, że bardzo dobrze się bawiłem podczas budowy tej miniatury. Mogę z czystym sumieniem napisać, że jestem zadowolony z efektu jaki osiągnąłem jeśli chodzi o malowanie i waethering. Oczywiście znajdzie się coś do poprawy, ale zauważam widoczny postęp w porównaniu z poprzednim modelem. ,, 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Ładny jest. Widać postęp i staranność. Odpryski do wyćwiczenia. Kolejny, który uruchamia diabełka - "kup przy następnych zakupach, no weź kup, nikt nie zauważy kolejnego pudełka.." Lufkę jedną skalibruj Edytowane 21 Czerwca 2021 przez Mikolaj75 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Prima sort jak to mawiają górale. Zdjęcia ładne, model ładny i co najważniejsze dopracowany. Najważniejsze jest to o czym napisał już Mikołaj, jest postęp, staranność i wyciąganie wniosków z poprzednich modeli i błędów. 4 godziny temu, Mikolaj75 napisał: Kolejny, który uruchamia diabełka - "kup przy następnych zakupach, no weź kup, nikt nie zauważy kolejnego pudełka.." Kupuj, jakoś cichcem uda Ci się przemycić pudełko do domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 21 Czerwca 2021 Share Napisano 21 Czerwca 2021 Bardzo ładnie zrobiony model, wygląda świetnie Najbardziej podoba mi się jego spód 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 22 Czerwca 2021 Share Napisano 22 Czerwca 2021 (edytowane) Rzeczywiście widać postęp. Widać też, że masz naturalną skłonność do utrzymywania jakości. Modele prezentują się 'porządnie', a to jest świetna baza do uzyskiwania spektakularnych efektów. To co Cię wciąż hamuje, to trzymanie się schematów. Widać to po śladach eksploatacji. Szczególnie obicia/otarcia farby obciążone są zastosowaną techniką. Od razu widać jak są robione i niestety, nie jest to efekt szczególnie realistyczny. Technika, jak technika, każda jest dobra gdy prowadzi do celu i każda jest zła gdy się z nim rozmija. Jeśli budując model określisz sobie cel, a metody jakie zastosujesz podporządkujesz temu celowi (nie odwrotnie), to Twoje modele wskoczą na inny poziom. Co prawda w takim przypadku nie bardzo da się podążać za utartymi, popularnymi schematami działań i trzeba będzie kombinować. Np. przy przedstawianiu tej erozji farby łączyć różne metody modelarskie, odpowiednio do zamierzonego efektu. Nawet jeśli trzeba trochę ruszyć głową, to będzie za to więcej zabawy i ... sky is the limit. Ładny model. Edytowane 22 Czerwca 2021 przez greatgonzo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 24 Czerwca 2021 Share Napisano 24 Czerwca 2021 Bardzo mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 26 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2021 Dziękuję, za tak pochlebne opinie. W dniu 21.06.2021 o 19:30, Mikolaj75 napisał: "kup przy następnych zakupach, no weź kup, nikt nie zauważy kolejnego pudełka.." Ale rzeczywiście warto kupić, a pudełko gdzieś się upchnie:D. W dniu 21.06.2021 o 23:36, rymulus napisał: Najważniejsze jest to o czym napisał już Mikołaj, jest postęp, staranność i wyciąganie wniosków z poprzednich modeli i błędów. Cały czas staram się poprawiać to co nie wychodzi i mam nadzieję, że nie jest to tylko kwestia przypadku W dniu 22.06.2021 o 13:14, greatgonzo napisał: To co Cię wciąż hamuje, to trzymanie się schematów. W zupełności się zgadzam. Z natury już taki jestem i zawsze podążam tą samą ścieżką, jednak muszę przemóc się i wyjść poza schemat. Przy okazji wrzucam jeszcze zdjęcia z zamontowaną anteną. I rodzinna fotka z młodszym bratem: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Lipca 2021 Share Napisano 11 Lipca 2021 Dobry model. Szczególnie udany spód, ale góra też niczego sobie. O obiciach już było pisane - do poćwiczenia. Może jakieś powiększenie/cieniutki pędzelek by pomogły? No i odpowiednio rozcieńczona farba. Czekam na następne prace. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Wspaniały. Już pisałem w wątku warsztatowym, że naprawdę wygląda na 1/48. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Jak dla mnie za bardzo "oblatany"..., ale Degustibus... itd. Jednakże podziwiam wkład włożony w ten samolot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 20 Lipca 2021 Share Napisano 20 Lipca 2021 Model jest w mojej ocenie naprawdę bardzo ładny. Przyjemnie ogląda się zdjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi