Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ja z innej beczki, czy model Rye Field Model 5048 USMC M1A1 FEP odzwierciedla w 100% to co dostaniemy? Oczywiście pomijam drobiazgi, chodzi mi o elementy wyposażenia charakterystyczne dla tej wersji.

Napisano

Dzięki, gdyby nie twoja porada nie wiem co bym ze sobą zrobił. Kolego jeśli nie chcesz przekazać informacji przydatnych nie wypowiadaj się w ogóle, po co zaśmiecać wątek.  Pytam kogoś poważnego interesującego się tym sprzętem, bo przyznam się Abrams nigdy mnie nie kręcił no ale skoro będziemy je mieć fajnie dołączyć do kolekcji.

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, wprzybylak napisał:

A ja z innej beczki, czy model Rye Field Model 5048 USMC M1A1 FEP odzwierciedla w 100% to co dostaniemy? Oczywiście pomijam drobiazgi, chodzi mi o elementy wyposażenia charakterystyczne dla tej wersji.

Krótko. Zasadniczo TAK. W szczegóły konkretnych wozów będzie można wnikać, jak już coś przypłynie. I jeszcze lemiesz shandlujesz.

Edytowane przez mandrivecs
  • Like 1
Napisano

Zasadniczo serdeczne dzięki, chodziło mi właśnie o tego typu odpowiedź. Jeden, czy drugi uchwyt raczej nie będzie stanowił wyzwania w przeciwieństwie do elementów typowych dla tej wersji, których mogło zabraknąć po reanimacji. Lemiesz zostanie na wszelki wypadek, a nóż zrobię kolejnego brzydala?

• 2 weeks later...
Napisano
W dniu 30.03.2023 o 11:08, tomaszzt napisał:

Może ktoś bardziej ogarnięty niż ja napisać, jakie są numery kolorów polskiego malowania tych Abramsów (jak mniemam też K2 i innych) ? 

To standardowy trójbarwny NATO. 

Napisano (edytowane)
W dniu 30.03.2023 o 11:08, tomaszzt napisał:

Może ktoś bardziej ogarnięty niż ja napisać, jakie są numery kolorów polskiego malowania tych Abramsów (jak mniemam też K2 i innych) ? 

Tamiya:
NATO BLACK  XF-69
NATO GREEN XF -67
NATO BROWN XF-68

Edytowane przez robertmodelarz
Napisano
W dniu 31.10.2022 o 10:48, bulik58 napisał:

Gdzies juz widzialem przerobki modelu wersji V2 na v3, jesli to odnajde to ci posle.

Bulik58 udało Ci się może to namierzyć? 

W dniu 31.10.2022 o 10:48, bulik58 napisał:

Napisano
19 godzin temu, bulik58 napisał:

Bingo , dzieki

Wydaje mi się iz było to już wrzucone  choć pamięć bywa ulotna , sas55 wrzucił już linka do tego tematu.

Ja to linkowąłem😉

• 1 month later...
Napisano

Przepraszam za zaśmiecanie ale minister już zapowiadał Anramsy na marzec , jest czerwiec i znowu mają wypłnąć z Ameryki. Przy dzisiejszej sytuacji to bedzie sukces jak jaki kolwiek dopłynie bo są głosy radykałów z za oceanu any dostawy nie wysyłać. Jeszcze raz przepraszam za śmiecenie

• 4 weeks later...
Napisano
W dniu 3.06.2023 o 07:08, OLO napisał:

Przepraszam za zaśmiecanie ale minister już zapowiadał Anramsy na marzec , jest czerwiec i znowu mają wypłnąć z Ameryki. Przy dzisiejszej sytuacji to bedzie sukces jak jaki kolwiek dopłynie bo są głosy radykałów z za oceanu any dostawy nie wysyłać. Jeszcze raz przepraszam za śmiecenie

https://www.portalmorski.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo-granice/53673-pierwsza-partia-czolgow-abrams-dla-polskiej-armii-we-wtorek-w-porcie-szczecin

Jak tam ci "radykałowie zza oceanu w dzisiejszej sytuacji"? 

• Like 1
Napisano

Super że nie wygrali radykałowie, teraz łapać wszelkie zdjęcia i robić nowe modele pozdrawiam OLO

Cytat