Kamil K. Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Cześć, No i zmęczyłem dziada... i oby nigdy więcej. Model jaki jest, każdy widzi, żeby to miało ręce i nogi, to najlepiej byłoby chyba strugnąć wszystko od podstaw, także... Na szczęście znalazłem fajnie zabudowaną ciężarówkę i większość baboli w ten sposób ukryłem. Jakość jedynego nagrania dokumentującego pojazd jest taka, że cała jego konstrukcja to w dużej mierze moje widzimisię. Wedle wszelkiego prawdopodobieństwa wóz mógł należeć do znanej jednostki Garda Panteri... ale nie musiał. Także nie ma się co rozpisywać, zapraszam do galerii: Pozdrowienia! 22 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
copycat Posted August 2, 2021 Share Posted August 2, 2021 Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 13 godzin temu, copycat napisał: Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu. Można dodać od słupka wzdłuż płyty kawałek siatki i wyjdzie róg działki. Co do modelu bardzo mi się podoba ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted August 3, 2021 Author Share Posted August 3, 2021 (edited) Dzięki. Podstawka zostaje tak jak jest. Siatka, której użyłem jest bardzo miękka i plastyczna i bez słupka na końcu gięłaby się i wyglądała kiepsko. Dlatego płotek kończy się na furtce, a ciąg dalszy niech sobie każdy dopowiada sam. 9 godzin temu, Adamo722 napisał: ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy Gwarantuję Ci, że byś tego nie zrobił, bo klapa to jedyny element, który sklejony trzyma w jako-takiej geometrii zwichrowaną pakę, a zamknięte drzwi umożliwiają ukrycie ścian szoferki grubych na kilka mm... Edited August 3, 2021 by Kamil K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gajur Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Gratuluję, kolejny bardzo udany model z okresu wojny na bałkańskiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MajorStachu Posted August 3, 2021 Share Posted August 3, 2021 Pięknie wyszedł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted August 4, 2021 Share Posted August 4, 2021 Super, wydaje mi się, że guma za jasna, ale też na żywo nie widziałem takich dużych kawałków:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zderzak Posted August 12, 2021 Share Posted August 12, 2021 Przyzwyczaiłeś nas do świetnego efektu końcowego i również tutaj nie zawiodłeś publiczności śledzącej warsztat. Świetny efekt końcowy, bałagan na pace pierwsza klasa. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted August 12, 2021 Author Share Posted August 12, 2021 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted August 12, 2021 Share Posted August 12, 2021 Gdyby nie brak wspominanego wcześniej bukłaka/baniaka z rakiją było by EXELENT,a tak jest tylko EXTRA! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juffre Posted August 13, 2021 Share Posted August 13, 2021 Wygląda niesamowicie, bardzo dopracowany. Gratulacje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted August 20, 2021 Share Posted August 20, 2021 Jak zwykle super wykonanie . Dziwi mnie trochę, że kierowcę wystawiali tak na ostrzał, bez żadnej blachy ochronnej ( aż sprawdzałem zdjęcia oryginału w warsztacie ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 Świetna robota . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted August 27, 2021 Share Posted August 27, 2021 Brawo! trudno przejść obojętnie. Bajzel na pace zawodowy. Gratuluję kolejnego świetnego modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil K. Posted August 28, 2021 Author Share Posted August 28, 2021 Dziękuję wszystkim raz jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts