Kamil K. Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Cześć, No i zmęczyłem dziada... i oby nigdy więcej. Model jaki jest, każdy widzi, żeby to miało ręce i nogi, to najlepiej byłoby chyba strugnąć wszystko od podstaw, także... Na szczęście znalazłem fajnie zabudowaną ciężarówkę i większość baboli w ten sposób ukryłem. Jakość jedynego nagrania dokumentującego pojazd jest taka, że cała jego konstrukcja to w dużej mierze moje widzimisię. Wedle wszelkiego prawdopodobieństwa wóz mógł należeć do znanej jednostki Garda Panteri... ale nie musiał. Także nie ma się co rozpisywać, zapraszam do galerii: Pozdrowienia! 22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 2 Sierpnia 2021 Share Napisano 2 Sierpnia 2021 Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 13 godzin temu, copycat napisał: Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu. Można dodać od słupka wzdłuż płyty kawałek siatki i wyjdzie róg działki. Co do modelu bardzo mi się podoba ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2021 (edytowane) Dzięki. Podstawka zostaje tak jak jest. Siatka, której użyłem jest bardzo miękka i plastyczna i bez słupka na końcu gięłaby się i wyglądała kiepsko. Dlatego płotek kończy się na furtce, a ciąg dalszy niech sobie każdy dopowiada sam. 9 godzin temu, Adamo722 napisał: ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy Gwarantuję Ci, że byś tego nie zrobił, bo klapa to jedyny element, który sklejony trzyma w jako-takiej geometrii zwichrowaną pakę, a zamknięte drzwi umożliwiają ukrycie ścian szoferki grubych na kilka mm... Edytowane 3 Sierpnia 2021 przez Kamil K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Gratuluję, kolejny bardzo udany model z okresu wojny na bałkańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 3 Sierpnia 2021 Share Napisano 3 Sierpnia 2021 Pięknie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Sierpnia 2021 Share Napisano 4 Sierpnia 2021 Super, wydaje mi się, że guma za jasna, ale też na żywo nie widziałem takich dużych kawałków:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 12 Sierpnia 2021 Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Przyzwyczaiłeś nas do świetnego efektu końcowego i również tutaj nie zawiodłeś publiczności śledzącej warsztat. Świetny efekt końcowy, bałagan na pace pierwsza klasa. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 12 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 12 Sierpnia 2021 Share Napisano 12 Sierpnia 2021 Gdyby nie brak wspominanego wcześniej bukłaka/baniaka z rakiją było by EXELENT,a tak jest tylko EXTRA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 13 Sierpnia 2021 Share Napisano 13 Sierpnia 2021 Wygląda niesamowicie, bardzo dopracowany. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Jak zwykle super wykonanie . Dziwi mnie trochę, że kierowcę wystawiali tak na ostrzał, bez żadnej blachy ochronnej ( aż sprawdzałem zdjęcia oryginału w warsztacie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Świetna robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 27 Sierpnia 2021 Share Napisano 27 Sierpnia 2021 Brawo! trudno przejść obojętnie. Bajzel na pace zawodowy. Gratuluję kolejnego świetnego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 28 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2021 Dziękuję wszystkim raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi