Skocz do zawartości

TAM 110 guntruck, Bośnia 1992, Triglav Model 1/35

Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

No i zmęczyłem dziada... i oby nigdy więcej. Model jaki jest, każdy widzi, żeby to miało ręce i nogi, to najlepiej byłoby chyba strugnąć wszystko od podstaw, także... Na szczęście znalazłem fajnie zabudowaną ciężarówkę i większość baboli w ten sposób ukryłem. 😉

Jakość jedynego nagrania dokumentującego pojazd jest taka, że cała jego konstrukcja to w dużej mierze moje widzimisię. Wedle wszelkiego prawdopodobieństwa wóz mógł należeć do znanej jednostki Garda Panteri... ale nie musiał. Także nie ma się co rozpisywać, zapraszam do galerii: 

XYE6aJg.jpg 

YB883fv.jpg

6DWKZbC.jpg 

ZDNVvtb.jpg 

fCEoEMy.jpg

Z4prfPz.jpg

FYXipXd.jpg 

8dXRNQN.jpg

U0LhRaO.jpg 

zGcvpFV.jpg 

5zr1WBH.jpg 

HV0I22q.jpg 

mvXWDXh.jpg

vSFz2lx.jpg 

z4fuhoB.jpg

uuvVPQV.jpg

TnIHrIP.jpg 

Pozdrowienia!

• Like 22
  • Thanks 1

Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu.

13 godzin temu, copycat napisał:

Jakiego tam dziada, przecież takie cudaki są najlepsze. Siatkę to mogłeś jednak pociągnąć do samego końca. Wiem że to wymaga przebudowania podstawki, ale warto by było. Może kurz tak nie modelarsko zbyt jednorodny kolorystycznie, troszkę kolorów jak na podłożu. No i tyle, bo jak zwykle zazdroszczę genialnego modelu.

Można dodać od słupka wzdłuż płyty  kawałek siatki i wyjdzie róg działki. Co do modelu bardzo mi się podoba :super: ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy :piwo:

Dzięki. Podstawka zostaje tak jak jest. Siatka, której użyłem jest bardzo miękka i plastyczna i bez słupka na końcu gięłaby się i wyglądała kiepsko. Dlatego płotek kończy się na furtce, a ciąg dalszy niech sobie każdy dopowiada sam. 😉

9 godzin temu, Adamo722 napisał:

ja bym może tylna burtę opuścił że jakiś postój i uchylił lekko drzwi kierowcy :piwo:

Gwarantuję Ci, że byś tego nie zrobił, bo klapa to jedyny element, który sklejony trzyma w jako-takiej geometrii zwichrowaną pakę, a zamknięte drzwi umożliwiają ukrycie ścian szoferki grubych na kilka mm... 😉

Edytowane przez Kamil K.

Przyzwyczaiłeś nas do świetnego efektu końcowego i również tutaj nie zawiodłeś publiczności śledzącej warsztat. Świetny efekt końcowy, bałagan na pace pierwsza klasa. Gratulacje!