Kolekcjoner WP Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Piękności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 (edytowane) Ja na twoim miejsu nie rezygnowałbym i jeszcze spróbował z RWD-6, podobnej klasy model, jest trochę niedoskonałości, trochę dłubania ale przecież o to chodzi w naszym hobby a model warty postawienia na półce do kolekcji obok piątki. Edytowane 22 Września 2021 przez jmx62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 12 godzin temu, Stalooki napisał: Podmalowałem trochę niedoskonałości w kalkach i zabezpieczyłem cały model lakierem Tamiya X-35 Semi-Gloss Clear. Muszę powiedzieć że nieźle to teraz wygląda. Lakier wygładził srebrzenie na kalkach. No no, całkiem całkiem jak na MisterCraft. Ale już dam chyba sobie spokój z tą firmą właśnie przez te kruche kalkomanie. Masz rację te kalkomanie nie należą do najlepszych (na trzy elementy kompitu w Mirage IIIE udało minsię nałożyć jeden, dwa pozostałe rozpadły się podnwplywem kontaktu z wodą) i dlatego są dwa wyjścia jedno to przed nałożeniem nałożyć na nie preparat Microscale Decal Film, ktory je wzmocni ale musi być to bardzo cienka warstwa bo inaczej kalkomanie się robią twarde i sztywne i trudne do nałożenia. Ewentualnie spróbować użyć płynu na kalkomanie „3” Bilmodel nakładanego aerografem (!) na arkusz zanim jeszcze się powicina znaki w odstępach 20 minutowych a następnie po wyschnięciu zwilżonych kwasem octowym i nanoszonych w odpowiednie miejsce na modelu. Drugie wyjscie to zakup jakiegoś innego dedykowanego zestawu tak jak ja to zrobiłem w przypadku modeli Mirage IIIE oraz F-16A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 Kalki Mistercraftu są bardzo delikatne. I taksą lepsze niż jeszcze kilka lat temu, gdzie po zanurzeniu kalki w wodzie, kalka rozpadała się. Ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 Winter is comin'... czyli powoli trenujemy do Mikołajowych obyczajów. Tu masz prezent z Francji, widoczne malowanie góry statecznika wysokości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 SP-ARP ma piękne malowanie...choć AJU to legenda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 8 Października 2021 Autor Share Napisano 8 Października 2021 Trochę pomalowałem podwozie czerwonym kolorem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stalooki Napisano 9 Października 2021 Autor Share Napisano 9 Października 2021 (edytowane) Samolocik gotowy, przykleiłem ostatnie elementy, ale popełniłem błąd przy przyklejaniu głównej konstrukcji podwozia. We wnękę dałem duże ilości CA żeby się dobrze trzymało i zapomniałem że może zaparować od środka szybki. Trochę mnie to osłabiło ale i tak model wygląda całkiem dobrze. Dałem lekkie smugi kredkami AK Interactive na wystających częściach na górnym płacie. Model pozostawiam do waszej oceny. Więcej zdjęć w galerii. Pozdrawiam. Edytowane 11 Października 2021 przez Stalooki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Piękny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Dobrze wyszedł! Świetna praca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Trochę zdjęć oryginału jest dostępnych, szkoda że z nich nie skorzystałeś i kilka błędów w malowaniu jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorStachu Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Szkoda, że szybki zaparowały bo psują trochę odbiór modelu, ale poza tym to podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Ładniusia "Erwudzia", choć jak Kol. mig zauwarzył te szybki trochę psują robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 9 Października 2021 Share Napisano 9 Października 2021 Fajny efekt końcowy. Mi się podoba :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi