abtb Napisano 23 Października 2021 Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Trochę wbrew tradycji "niedzielnej kawy z galerią" wrzucam, w sobotni wieczór, na "pożarcie" mały model dużego samolotu - Iliuszyn Ił-38. Jest to mój trzeci ( i nie ostatni) model w "nikczemnej skali" czyli 1/144. Trochę polubiłem tą skalę, bo pozwala zrobić modele które w "królewskiej skali" (1/72) było by trudno zrobić (a w szczególności wyeksponować) ze względu na rozmiar lub też dostępność. Budowę modelu można było sobie prześledzić w warsztacie: Podsumowując warsztat śmiało można napisać, że nie jest to model dla "młodych wilków" - wymaga trochę doświadczenia i opanowania modelarskiego rzemiosła. Tyle tytułem wstępu. Pora na prezentację modelu Iliuszyn Ił 38 - czerwone 09 "Белый медвежонок", Lotnictwo Floty Północnej ZSRR/Rosji Proszę bardzo A ja tymczasem spokojnie sobie Edytowane 23 Października 2021 przez abtb 14 Cytuj
barszczo Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Super wyszedł. Podziwiam tą twoja walkę z różnymi dziwnymi zestawami, efekt końcowy to wynagradza . 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Tak żeby nie przeciągać: szykuj zdjęcia na białym tle 1 Cytuj
lesio-69 Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Bardzo ładnie wyszedł. Coś w sobie ma ten samolot, że mimo tego, iż jest duży i ma „prostą” sylwetkę, to przyciąga uwagę. Edytowane 24 Października 2021 przez lesio-69 1 Cytuj
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Napisano 24 Października 2021 2 godziny temu, rudy0007 napisał: szykuj zdjęcia na białym tle Dostrzegam u kolegi tzw. " syndrom odstawienia od cyca" Pocieszę kolegę - lepiej to już nie będzie Jak robiłem na jasnym to mi pisali żeby kilka fotek zrobić na ciemnym. Jak robię na ciemnym to żeby robić na jasnym. Następna galeria będzie z układem mieszanym. A poza tym bardzo dziękuję wszystkim za opinie Cytuj
kapsel Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Bardzo ładna miniatura To co u Ciebie najbardziej mi się podoba to, że budujesz nie tylko modele znanych wszystkim konstrukcji, ale i takie rodzyny. 1 Cytuj
kowal76 Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Piękny jest. Gratulacje ! 1 Cytuj
jmx62 Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 A taki grzeczny był ten Iłek-18 to go przerobili na morskiego bandziora. Zarabisty efekt końcowy. I fajny klimat fotografii, dobrze że na czarnym. 1 Cytuj
em Napisano 24 Października 2021 Napisano 24 Października 2021 Ale czemu śmigła nie mają tego pięknego niebieskiego ? No czemu ? Takie przygaszone...aż mię to boli. Cytuj
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Napisano 24 Października 2021 11 minut temu, em napisał: Ale czemu śmigła nie mają tego pięknego niebieskiego ? No czemu ? Trzeba sprawę postawić jasno - złośliwość autora: 12 minut temu, em napisał: aż mię to boli. Może Apap albo inną pyralginę Cytuj
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Napisano 24 Października 2021 50 minut temu, em napisał: Mają być niebieskie Przecież są niebieskie. Cytuj
Apek Napisano 25 Października 2021 Napisano 25 Października 2021 Kawał dobrej roboty. Mówi się że z g..na bata nie ukrecisz, ten post pokazuje jednak że się da. Podziwiam kunszt. Dzięki również za rosyjski samolot. 1 Cytuj
barszczo Napisano 9 Listopada 2021 Napisano 9 Listopada 2021 Gratulacje foty tygodnia u sąsiadów . 1 Cytuj
abtb Napisano 9 Listopada 2021 Autor Napisano 9 Listopada 2021 Godzinę temu, barszczo napisał: Gratulacje foty tygodnia u sąsiadów Dziękuję bardzo Przyznam się szczerze, że odrobinkę mnie to wyróżnienie zaskoczyło, bo ostatnio mało tam zaglądam. Nawet nie wiedziałem, że mój Iłek został zgłoszony do fotki tygodnia i ze został wybrany. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi