abtb Napisano 23 Października 2021 Share Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Trochę wbrew tradycji "niedzielnej kawy z galerią" wrzucam, w sobotni wieczór, na "pożarcie" mały model dużego samolotu - Iliuszyn Ił-38. Jest to mój trzeci ( i nie ostatni) model w "nikczemnej skali" czyli 1/144. Trochę polubiłem tą skalę, bo pozwala zrobić modele które w "królewskiej skali" (1/72) było by trudno zrobić (a w szczególności wyeksponować) ze względu na rozmiar lub też dostępność. Budowę modelu można było sobie prześledzić w warsztacie: Podsumowując warsztat śmiało można napisać, że nie jest to model dla "młodych wilków" - wymaga trochę doświadczenia i opanowania modelarskiego rzemiosła. Tyle tytułem wstępu. Pora na prezentację modelu Iliuszyn Ił 38 - czerwone 09 "Белый медвежонок", Lotnictwo Floty Północnej ZSRR/Rosji Proszę bardzo A ja tymczasem spokojnie sobie Edytowane 23 Października 2021 przez abtb 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Super wyszedł. Podziwiam tą twoja walkę z różnymi dziwnymi zestawami, efekt końcowy to wynagradza . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Tak żeby nie przeciągać: szykuj zdjęcia na białym tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 (edytowane) Bardzo ładnie wyszedł. Coś w sobie ma ten samolot, że mimo tego, iż jest duży i ma „prostą” sylwetkę, to przyciąga uwagę. Edytowane 24 Października 2021 przez lesio-69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Świetna praca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 2 godziny temu, rudy0007 napisał: szykuj zdjęcia na białym tle Dostrzegam u kolegi tzw. " syndrom odstawienia od cyca" Pocieszę kolegę - lepiej to już nie będzie Jak robiłem na jasnym to mi pisali żeby kilka fotek zrobić na ciemnym. Jak robię na ciemnym to żeby robić na jasnym. Następna galeria będzie z układem mieszanym. A poza tym bardzo dziękuję wszystkim za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Bardzo ładna miniatura To co u Ciebie najbardziej mi się podoba to, że budujesz nie tylko modele znanych wszystkim konstrukcji, ale i takie rodzyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Piękny jest. Gratulacje ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 A taki grzeczny był ten Iłek-18 to go przerobili na morskiego bandziora. Zarabisty efekt końcowy. I fajny klimat fotografii, dobrze że na czarnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Ale czemu śmigła nie mają tego pięknego niebieskiego ? No czemu ? Takie przygaszone...aż mię to boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 11 minut temu, em napisał: Ale czemu śmigła nie mają tego pięknego niebieskiego ? No czemu ? Trzeba sprawę postawić jasno - złośliwość autora: 12 minut temu, em napisał: aż mię to boli. Może Apap albo inną pyralginę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 24 Października 2021 Share Napisano 24 Października 2021 Mają być niebieskie i już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Października 2021 Autor Share Napisano 24 Października 2021 50 minut temu, em napisał: Mają być niebieskie Przecież są niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apek Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Kawał dobrej roboty. Mówi się że z g..na bata nie ukrecisz, ten post pokazuje jednak że się da. Podziwiam kunszt. Dzięki również za rosyjski samolot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Listopada 2021 Share Napisano 9 Listopada 2021 Gratulacje foty tygodnia u sąsiadów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 9 Listopada 2021 Autor Share Napisano 9 Listopada 2021 Godzinę temu, barszczo napisał: Gratulacje foty tygodnia u sąsiadów Dziękuję bardzo Przyznam się szczerze, że odrobinkę mnie to wyróżnienie zaskoczyło, bo ostatnio mało tam zaglądam. Nawet nie wiedziałem, że mój Iłek został zgłoszony do fotki tygodnia i ze został wybrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi