sebastain Napisano 15 Listopada 2021 Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 14.11.2021 o 20:18, tomekk napisał: Czy odlew silnika jest dobry wizualnie ? Zastanawiam się czy nie zrobić otwartego wnętrza, oraz otwartych pokryw silnika. Na razie kadłub jest zaszpachlowany i będzie szlifowanie na gładko. No, jak chcesz dobrze silnik odwzorować to dobrze dorobić mu kabelki. A w zastępstwie silnika zestawowego możesz użyć żywicznego modelu silnika Wright R‑1820 Cyclone, który był bazą dla ASz-62. Na pewno będzie lepiej wyglądał niż ten zestawowy. Edytowane 15 Listopada 2021 przez sebastain 1 Cytuj
Artek82 Napisano 17 Listopada 2021 Napisano 17 Listopada 2021 W dniu 14.11.2021 o 20:18, tomekk napisał: Czy odlew silnika jest dobry wizualnie ? Odlew jak odlew, goły jest zwyczajnie słaby, ale jak się go wzbogaci "nawet po taniości" o kilka kabelków i drucików to zaczyna fajniej wyglądać 2 Cytuj
tomekk Napisano 23 Listopada 2021 Autor Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Prace idą powoli, ale idą. Przedłużyłem połówki kadłuba w sekcji kabiny. Rozmiarowo przymierzam podłogę i ścianę grodziową (docelowo będzie inna niż ta na zdjęciu) z przodu. Na razie jest dość surowo. Czy tak z boku powinno wyglądać przedłużenie kadłuba ? Lekko je sfazowałem, tak samo zrobię ze "szkłem" kabiny, żeby licowało z kadłubem. Jak wszystko spasuje to wtedy ostatecznie wykończę powierzchnię i zrobię nowe linie podziału. W przedziale ładunkowym wklejam cieniutki plastik, później zrobimy elementy konstrukcyjne i wyposażenie. Edytowane 23 Listopada 2021 przez tomekk 2 Cytuj
Artek82 Napisano 23 Listopada 2021 Napisano 23 Listopada 2021 No jest legancko tylko jeszcze ścianę odwrócić trzeba bo kitaje kazali wklejać tyłem do pilotów 2 Cytuj
tomekk Napisano 24 Listopada 2021 Autor Napisano 24 Listopada 2021 Bardzo dziękuję za informację. Ścianę zrobię na nowo, a wszystkie rury, rurki i apteczki jako osobne elementy. Cytuj
tomekk Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Postęp niewielki, zrobiłem podłogę i ściany. Trzeba to teraz dopracować, będzie już z górki. Okna poprawione. Przy okazji dla wszystkich wszystkiego najlepszego w Wigilię Bożego Narodzenia, dużo zdrowia i kupy modeli. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez tomekk 5 Cytuj
Maxy Napisano 25 Grudnia 2021 Napisano 25 Grudnia 2021 Żeby tak IBG wzięło sie za An-2. Mogliby do Chin eksportować. 1 Cytuj
tomekk Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Napisano 30 Grudnia 2021 Zmierzam do tego, aby trochę urozmaicić wnętrze. Na razie mam wizję zamkniętych drzwi ładowni, zrobiony detal będzie raczej powierzchowny i prosty. Kabina będzie bardziej szczegółowa. 2 Cytuj
tomekk Napisano 6 Lutego 2022 Autor Napisano 6 Lutego 2022 Wrzucam mały postęp, żeby nie było że temat umarł. Zrobiłem parę rurek, pudełek, drucików. 3 Cytuj
kozborn Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Może głupie pytanie, ale te detale będą w ogóle po zamknięciu kadłuba widoczne? Cytuj
zaruk Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 "Nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go" 1 Cytuj
tomekk Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Raczej nie, ale tak sobie dla treningu dłubie. Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 8 godzin temu, kozborn napisał: Może głupie pytanie, ale te detale będą w ogóle po zamknięciu kadłuba widoczne? Czyż nie o to chodzi by sięgać tam gdzie wzrok nie sięga? 1 Cytuj
kozborn Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 @Roland_SebastianChodzi, chodzi ale jak dla mnie jest różnica pomiędzy implementowaniem w niewidoczne miejsca gotowych części a robieniem własnych. Szczerze to mnie by się nie chciało, także @tomekk szacun. 1 Cytuj
tomekk Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) @kozborn dzięki za uznanie, ale nie ma tu wielkiego modelarstwa, tak sobie dłubie, a może natchnie mnie i zrobię otwarte drzwi ładowni... Edytowane 7 Lutego 2022 przez tomekk Cytuj
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Czasem ma się ochotę zrobić coś, tylko po to żeby to zrobić. Tak to już jest, myślę, że tutaj sporo z nas tak ma ;D 3 Cytuj
Gerd Napisano 11 Lutego 2022 Napisano 11 Lutego 2022 Są do tego fajne bebchy od Pavla Model ale Screch cieszy bardziej. Powodzenia 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi