sebastain Napisano 15 Listopada 2021 Share Napisano 15 Listopada 2021 (edytowane) W dniu 14.11.2021 o 20:18, tomekk napisał: Czy odlew silnika jest dobry wizualnie ? Zastanawiam się czy nie zrobić otwartego wnętrza, oraz otwartych pokryw silnika. Na razie kadłub jest zaszpachlowany i będzie szlifowanie na gładko. No, jak chcesz dobrze silnik odwzorować to dobrze dorobić mu kabelki. A w zastępstwie silnika zestawowego możesz użyć żywicznego modelu silnika Wright R‑1820 Cyclone, który był bazą dla ASz-62. Na pewno będzie lepiej wyglądał niż ten zestawowy. Edytowane 15 Listopada 2021 przez sebastain 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 17 Listopada 2021 Share Napisano 17 Listopada 2021 W dniu 14.11.2021 o 20:18, tomekk napisał: Czy odlew silnika jest dobry wizualnie ? Odlew jak odlew, goły jest zwyczajnie słaby, ale jak się go wzbogaci "nawet po taniości" o kilka kabelków i drucików to zaczyna fajniej wyglądać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 23 Listopada 2021 Autor Share Napisano 23 Listopada 2021 (edytowane) Prace idą powoli, ale idą. Przedłużyłem połówki kadłuba w sekcji kabiny. Rozmiarowo przymierzam podłogę i ścianę grodziową (docelowo będzie inna niż ta na zdjęciu) z przodu. Na razie jest dość surowo. Czy tak z boku powinno wyglądać przedłużenie kadłuba ? Lekko je sfazowałem, tak samo zrobię ze "szkłem" kabiny, żeby licowało z kadłubem. Jak wszystko spasuje to wtedy ostatecznie wykończę powierzchnię i zrobię nowe linie podziału. W przedziale ładunkowym wklejam cieniutki plastik, później zrobimy elementy konstrukcyjne i wyposażenie. Edytowane 23 Listopada 2021 przez tomekk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Listopada 2021 Share Napisano 23 Listopada 2021 No jest legancko tylko jeszcze ścianę odwrócić trzeba bo kitaje kazali wklejać tyłem do pilotów 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Listopada 2021 Autor Share Napisano 24 Listopada 2021 Bardzo dziękuję za informację. Ścianę zrobię na nowo, a wszystkie rury, rurki i apteczki jako osobne elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 24 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Postęp niewielki, zrobiłem podłogę i ściany. Trzeba to teraz dopracować, będzie już z górki. Okna poprawione. Przy okazji dla wszystkich wszystkiego najlepszego w Wigilię Bożego Narodzenia, dużo zdrowia i kupy modeli. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez tomekk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Żeby tak IBG wzięło sie za An-2. Mogliby do Chin eksportować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 30 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2021 Zmierzam do tego, aby trochę urozmaicić wnętrze. Na razie mam wizję zamkniętych drzwi ładowni, zrobiony detal będzie raczej powierzchowny i prosty. Kabina będzie bardziej szczegółowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 6 Lutego 2022 Autor Share Napisano 6 Lutego 2022 Wrzucam mały postęp, żeby nie było że temat umarł. Zrobiłem parę rurek, pudełek, drucików. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Może głupie pytanie, ale te detale będą w ogóle po zamknięciu kadłuba widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 "Nie o to chodzi, by złapać króliczka, ale by gonić go" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Raczej nie, ale tak sobie dla treningu dłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 8 godzin temu, kozborn napisał: Może głupie pytanie, ale te detale będą w ogóle po zamknięciu kadłuba widoczne? Czyż nie o to chodzi by sięgać tam gdzie wzrok nie sięga? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 @Roland_SebastianChodzi, chodzi ale jak dla mnie jest różnica pomiędzy implementowaniem w niewidoczne miejsca gotowych części a robieniem własnych. Szczerze to mnie by się nie chciało, także @tomekk szacun. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) @kozborn dzięki za uznanie, ale nie ma tu wielkiego modelarstwa, tak sobie dłubie, a może natchnie mnie i zrobię otwarte drzwi ładowni... Edytowane 7 Lutego 2022 przez tomekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 tylko pamietaj, jak sie otwieraly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 7 Lutego 2022 Autor Share Napisano 7 Lutego 2022 Tak, tak, pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Czasem ma się ochotę zrobić coś, tylko po to żeby to zrobić. Tak to już jest, myślę, że tutaj sporo z nas tak ma ;D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 11 Lutego 2022 Share Napisano 11 Lutego 2022 Są do tego fajne bebchy od Pavla Model ale Screch cieszy bardziej. Powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi