Jump to content

Su-27 Flanker B Russian Knights 1/48 HOBBYBOSS

Sudus
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Pragnę przedstawić mój ostatnio ukończony model. Nic wielkiego :) ale zawsze coś. Model ogólnie często przedstawiany w galerii ale nie w takim malowaniu 😉 

Model wzbogaca moją kolekcję samolotów w barwach wojskowych zespołów akrobacyjnych.

Sam model zanany , więc nie będę się nad nim rozpisywał. Z dodatków których użyłem to silniki i fotel Ariesa , rurka pitota i odgromniki Mastera. Model malowany farbami Tamiya i Mr.Hobby.

A i najważniejsze.  HobbyBoss nie wiedząc czemu dołożył tylko jedną ramkę z belkami do uzbrojenia co pozwala na podwieszenie połowy pylonów. A wszystkie ruskie samoloty latają z podwieszonymi pylonami. Pisałem do chińczyków i mi odpisali że nie ma problemu. Koszt ramki 3 euro + koszt wysyłki 15 euro. To podziękowałem :) Kupiłem zestaw rakiet eduard BRASSIN R-27ER w zestawie którego są pylony AKU-470 i APU-470 które przykleiłem do modelu. Zostawiłem jeszcze miejsce na zewnętrzne pylony. Może kiedyś uda się je zdobyć to zostaną wklejone.

Ostatnie zdjęcia: porównanie z F-16 i w gablocie z równymi sobie 😉 :) 

Zapraszam do oglądania.

Pozdrawiam

Piotr

DSC07079.JPG

DSC07089.JPG

DSC07090.JPG

DSC07109.JPG

DSC07113.JPG

DSC07115.JPG

DSC07116.JPG

DSC07117.JPG

DSC07118.JPG

DSC07120.JPG

DSC07121.JPG

DSC07122.JPG

DSC07123.JPG

DSC07125.JPG

DSC07127.JPG

• Like 11

To malowanie... wyszło kapitalnie,

I chyba nie psuje sylwetki skoro funkcjonuje od lat na wielu maszynach w grupie Russian Knights, 

Słowem - klasyka 🍻

Pozdrawiam

ww

Edited by wuwumaster
.

Trochę przeszkadza mi zerowy weathering. Na spodniej stronie nie widać odrobiny washa a moim zdaniem by się przydał. Zwłaszcza że bardzo ładnie zrobione są silniki. 

• Like 1

Świetny jest:super:.Typowy samolot pokazowy.Wychuchany i wypieszczony na maksa.

Co następne?

PS.Na 14 zdjęciu widać podwozia czterech pomalowanych w ciekawe kolory modeli.Można prosić o ich zdjęcie.

Edited by Xmen

Cieszę się że model się podoba.

Malowanie - rzecz gustu 😉

W dniu 28.10.2021 o 08:25, Bengal napisał:

ps. fajna gablotka :)

A dziękuję bardzo. Nie dawno kupiona ale jeszcze chcę w nią wcisnąć 4 półki :) więc jeszcze nie skończona .156288375_DSC071521.thumb.jpg.127b5e1cc5ed6153e667148680423e25.jpg

9 godzin temu, kozborn napisał:

Trochę przeszkadza mi zerowy weathering. Na spodniej stronie nie widać odrobiny washa a moim zdaniem by się przydał. Zwłaszcza że bardzo ładnie zrobione są silniki. 

Wash delikatny Na górnych powierzchniach granatowych dałem szary na białych i spodzie czarny ale aż tak tego nie widać. Oświetlenie i lampa błyskowa tę różnice zniwelowały.

9 godzin temu, Xmen napisał:

PS.Na 14 zdjęciu widać podwozia czterech pomalowanych w ciekawe kolory modeli.Można prosić o ich zdjęcie.

Proszę bardzo:)DSC07143.thumb.JPG.4729a347d8699dd52f7ec2d5a1869136.JPGDSC07144.thumb.JPG.23ff9c4d6aabf4d7081c1b4f523bbf60.JPGDSC07146.thumb.JPG.2ca691c566e0c1ec12557fdf2ba7ea65.JPG

Pozdrawiam

Piotr

• Like 3