abtb Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 (edited) Dziś, zgodnie ze zwyczajem wpisanym już do kalendarzy biurkowych , "podaję" na tacy galerię do kawy. Dziś trafiło na Mi 24E. Model powstał jako tzw. "relaksacyjny", czyli po prostu z pudła (z niewielką inwencją własną) bez przykładania do planów, suwmiarki, zdjęć i czegokolwiek innego co może popsuć dobrą modelarską zabawę. Słów kilka o modelu - jest. I tyle dobrego. Ma swoje zalety - w miarę dobrze się składa. I ma swoje wady - trochę źle się składa () i trochę upierdliwy w obróbce (min szkło z pięknym śladem po formie suwakowej który to trzeba zjechać nożem i wypolerować). Sam model ubarwiłem w kamo libijskie które to było stosowane w jakimś tam okresie (do oblukania np. na Mi-2 lub Migach 21/23). Co prawda nie znalazłem fotki Mi 24 w takim kamo ale domniemam, że też mogły być ( a poza tym kto mi zabroni tak pomalować sobie model ) Tyle tytułem pitolenia, teraz pora na fotki (będzie dużo bo mi się nie chciało wybierać, a poza tym będą jakieś wariacje w temacie, i poza tym dwie galerie - dla tych co dobrze widzą i dla tych co słabiej widzą ) Mil Mi 24E, Libijskie Siły Powietrzne, lotnisko Bengazi-Benina, Bengazi, Libia, 1983 - galeria dla tych co słabiej widzą (a przynajmniej tak im się wydaje ) I galeria dla tych co lepiej widzą (a przynajmniej tak im się wydaje ) Jak ktoś dotarł do tego miejsca to może coś skrobnąć od siebie tytułem tzw. "opinii o wyrobie" P.s. Jeszcze coś w temacie libijskim będę tworzył, więc tego, tam, można wypatrywać warsztatów lub podwarsztatów. Edited November 27, 2023 by abtb 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 Mistrzostwo świata! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 (edited) Bardzo ładnie zrobiony. Edited October 31, 2021 by mig 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekk Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 Dziękuję za zdjęcia dla tych co już niedowidzą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted October 31, 2021 Share Posted October 31, 2021 Na czarnym wygląda kozak gratulacje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 1, 2021 Author Share Posted November 1, 2021 Dziękuję wszystkim za opinie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesio-69 Posted November 1, 2021 Share Posted November 1, 2021 Widziałem go na żywo. Jest cudny ! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted November 3, 2021 Share Posted November 3, 2021 Fajnie wyszedł, libijskie malowanie robi robotę. Zdjęcie z Czajnikiem super . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted November 18, 2021 Share Posted November 18, 2021 Bardzo się podoba, zwłaszcza kamo. Zdjęcia na czarnym tle klimatyczne. Czym doświetlałeś? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted November 18, 2021 Author Share Posted November 18, 2021 7 minut temu, GreGG24 napisał: Czym doświetlałeś? Trochę kłopotliwe pytanie Dwa softboxy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted December 15, 2021 Share Posted December 15, 2021 (edited) Dopiero teraz obadałem- bardzo ładnie się prezentuje w tym kammo Daje lajka ! Wrzuciłbyś kiedyś rodzinne foto wszystkich 4ech Hindow Edited December 16, 2021 by Psar77 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 21, 2021 Author Share Posted December 21, 2021 W dniu 15.12.2021 o 19:18, Psar77 napisał: Wrzuciłbyś kiedyś rodzinne foto wszystkich 4ech Hindow Proszę bardzo: 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 Kapitalne !!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted December 21, 2021 Author Share Posted December 21, 2021 6 minut temu, Psar77 napisał: Kapitalne !!! Niebawem powinienem ruszyć z budową piątego, ostatniego Krokodyla w wersji P 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 17 minut temu, abtb napisał: Niebawem powinienem ruszyć z budową piątego, ostatniego Krokodyla w wersji P Na pewno zasiądę i będę oglądał warsztacik Ja się powoli przymierzam do Zvezdy w 48 ale chciałbym zrobić naszego D z czasów PKW w Iraku a to się wiąże ze sporą ilością przeróbek - ale dojrzewam do tego 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts