Jump to content

Mil Mi 24E, Hobby Boss, 1/72

abtb
 Share

Recommended Posts

Dziś, zgodnie  ze zwyczajem wpisanym już do kalendarzy biurkowych , "podaję" na tacy galerię do kawy. Dziś trafiło na Mi 24E. Model powstał jako tzw. "relaksacyjny",  czyli po prostu z pudła (z niewielką inwencją własną) bez przykładania do planów, suwmiarki, zdjęć i czegokolwiek innego co może popsuć dobrą modelarską zabawę. Słów kilka o modelu - jest. I tyle dobrego. Ma swoje zalety - w miarę dobrze się składa. I ma swoje wady - trochę źle się składa (:haha:)  i trochę upierdliwy w obróbce (min szkło z pięknym śladem po formie suwakowej który to trzeba zjechać nożem i wypolerować).

Sam model ubarwiłem w kamo libijskie które to było stosowane w jakimś tam okresie (do oblukania np. na Mi-2 lub Migach 21/23). Co prawda nie znalazłem fotki Mi 24 w takim kamo ale domniemam, że też mogły być ( a poza tym kto mi zabroni tak pomalować sobie model :mrgreen:) Tyle tytułem pitolenia, teraz pora na fotki (będzie dużo bo mi się nie chciało wybierać, a poza tym będą jakieś wariacje w temacie, i poza tym dwie galerie - dla tych co dobrze widzą i dla tych co słabiej widzą :haha:)

Mil Mi 24E, Libijskie Siły Powietrzne, lotnisko Bengazi-Benina, Bengazi, Libia, 1983

- galeria dla tych co słabiej widzą (a przynajmniej tak im się wydaje :wink: )

LkkZIpO.jpg

pBasErc.jpg

Czdnu5C.jpg

ZVGMjBQ.jpg

ndpu2OH.jpg

039JZ0O.jpg

kWqGXy4.jpg

I galeria dla tych co lepiej  widzą (a przynajmniej tak im się wydaje :haha:)

vPaLxmd.jpg

ibbaCYw.jpg

XBfX732.jpg

P15QXaX.jpg

tQSpUIZ.jpg

43a3JR1.jpg

FmicbmG.jpg

Iq4bK9o.jpg

BAuNrTc.jpg

QloT2ie.jpg

Z002EP9.jpg

Jak ktoś dotarł do tego miejsca to może coś skrobnąć od siebie tytułem tzw. "opinii o wyrobie" :wink:

:kawa:

P.s.

C0S5H5E.jpg

Jeszcze coś  w temacie libijskim będę tworzył, więc tego, tam, można wypatrywać warsztatów lub podwarsztatów. :mrgreen:

Edited by abtb
  • Like 13

• 2 weeks later...

Bardzo się podoba, zwłaszcza kamo. Zdjęcia na czarnym tle klimatyczne. Czym doświetlałeś?

• Thanks 1

• 4 weeks later...
17 minut temu, abtb napisał:

Niebawem powinienem ruszyć z budową piątego, ostatniego Krokodyla w wersji P :wink:

Na pewno zasiądę i będę oglądał warsztacik 🙂 Ja się powoli przymierzam do Zvezdy w 48 ale chciałbym zrobić naszego D z czasów PKW w Iraku a to się wiąże ze sporą ilością przeróbek - ale dojrzewam do tego 😄

• Like 1