abtb Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 (edytowane) Dziś, zgodnie ze zwyczajem wpisanym już do kalendarzy biurkowych , "podaję" na tacy galerię do kawy. Dziś trafiło na Mi 24E. Model powstał jako tzw. "relaksacyjny", czyli po prostu z pudła (z niewielką inwencją własną) bez przykładania do planów, suwmiarki, zdjęć i czegokolwiek innego co może popsuć dobrą modelarską zabawę. Słów kilka o modelu - jest. I tyle dobrego. Ma swoje zalety - w miarę dobrze się składa. I ma swoje wady - trochę źle się składa () i trochę upierdliwy w obróbce (min szkło z pięknym śladem po formie suwakowej który to trzeba zjechać nożem i wypolerować). Sam model ubarwiłem w kamo libijskie które to było stosowane w jakimś tam okresie (do oblukania np. na Mi-2 lub Migach 21/23). Co prawda nie znalazłem fotki Mi 24 w takim kamo ale domniemam, że też mogły być ( a poza tym kto mi zabroni tak pomalować sobie model ) Tyle tytułem pitolenia, teraz pora na fotki (będzie dużo bo mi się nie chciało wybierać, a poza tym będą jakieś wariacje w temacie, i poza tym dwie galerie - dla tych co dobrze widzą i dla tych co słabiej widzą ) Mil Mi 24E, Libijskie Siły Powietrzne, lotnisko Bengazi-Benina, Bengazi, Libia, 1983 - galeria dla tych co słabiej widzą (a przynajmniej tak im się wydaje ) I galeria dla tych co lepiej widzą (a przynajmniej tak im się wydaje ) Jak ktoś dotarł do tego miejsca to może coś skrobnąć od siebie tytułem tzw. "opinii o wyrobie" P.s. Jeszcze coś w temacie libijskim będę tworzył, więc tego, tam, można wypatrywać warsztatów lub podwarsztatów. Edytowane 27 Listopada 2023 przez abtb 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Mistrzostwo świata! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 (edytowane) Bardzo ładnie zrobiony. Edytowane 31 Października 2021 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Dziękuję za zdjęcia dla tych co już niedowidzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Października 2021 Share Napisano 31 Października 2021 Na czarnym wygląda kozak gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Listopada 2021 Autor Share Napisano 1 Listopada 2021 Dziękuję wszystkim za opinie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 1 Listopada 2021 Share Napisano 1 Listopada 2021 Widziałem go na żywo. Jest cudny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Listopada 2021 Share Napisano 3 Listopada 2021 Fajnie wyszedł, libijskie malowanie robi robotę. Zdjęcie z Czajnikiem super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Listopada 2021 Share Napisano 18 Listopada 2021 Bardzo się podoba, zwłaszcza kamo. Zdjęcia na czarnym tle klimatyczne. Czym doświetlałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 7 minut temu, GreGG24 napisał: Czym doświetlałeś? Trochę kłopotliwe pytanie Dwa softboxy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 (edytowane) Dopiero teraz obadałem- bardzo ładnie się prezentuje w tym kammo Daje lajka ! Wrzuciłbyś kiedyś rodzinne foto wszystkich 4ech Hindow Edytowane 16 Grudnia 2021 przez Psar77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 W dniu 15.12.2021 o 19:18, Psar77 napisał: Wrzuciłbyś kiedyś rodzinne foto wszystkich 4ech Hindow Proszę bardzo: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 Kapitalne !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2021 6 minut temu, Psar77 napisał: Kapitalne !!! Niebawem powinienem ruszyć z budową piątego, ostatniego Krokodyla w wersji P 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 21 Grudnia 2021 Share Napisano 21 Grudnia 2021 17 minut temu, abtb napisał: Niebawem powinienem ruszyć z budową piątego, ostatniego Krokodyla w wersji P Na pewno zasiądę i będę oglądał warsztacik Ja się powoli przymierzam do Zvezdy w 48 ale chciałbym zrobić naszego D z czasów PKW w Iraku a to się wiąże ze sporą ilością przeróbek - ale dojrzewam do tego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi