Lipstein Napisano 12 Października 2023 Autor Share Napisano 12 Października 2023 20 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Eeee tam . Jak chcesz zdobywać modelarskie ostrogi to nie na wiaderkach ale na czymś takim wtedy sława mołojecka wśród braci będzie wielkości tego pojazdu : Jest konwersja/model 3d, polskiego producenta, ale cena powala, ok 10 x cena modelu HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 12 Października 2023 Share Napisano 12 Października 2023 (edytowane) Godzinę temu, Lipstein napisał: Jest konwersja/model 3d, polskiego producenta, ale cena powala, ok 10 x cena modelu HB Ja wiem że jest taka konwersja , i co tam te nędzne 1528, 86 PLN-ów + podatki +wysyłka , jakbyś zbudował od podstaw to byłby dopiero wyczyn, ale masz rację odłożysz i kupisz, to się raczej nie liczy ale podobny temat z tej samej beczki transporter-układacz mostów na tym samym podwoziu, sprawdzałem tego nikt nie robi w 1/35 są tylko w 1/72 i 1/48 . Tu tylko wystarczy wydłużyć ramę , paka do przeróbki i to ramię z siłownikami do zrobienia łatwizna. Edytowane 12 Października 2023 przez Adams M1A1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Października 2023 Autor Share Napisano 12 Października 2023 Pięknie nam się OT rozwinął! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 Ad rem: dosypałem śniegu z sody i startej białej suchej pasteli, załogant czeka na szczotkę do ręki, odznakę TD na lewe ramię i wapno w wiaderku, jak wyschnie żywica w środku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 5 Listopada 2023 Autor Share Napisano 5 Listopada 2023 Figurant ze szczotą i wapienkiem Kiedyś dostanie jeszcze naszywkę na lewe ramię, ale w zasadzie to już finał budowy tego modelu i tej dioramy. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 No i chłop się wapnem wymazał!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 5 Listopada 2023 Share Napisano 5 Listopada 2023 (edytowane) 3 godziny temu, robertmodelarz napisał: No i chłop się wapnem wymazał!!!!! Jaki wystrzelony po oczach- no tak za dużo wapna . Fajna diorka wychodzi już. Edytowane 5 Listopada 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Babciu a dlaczego ty masz takie wielkie oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 Dioramka spoko jest, murek fajny tym bardziej ze nie kupny a swojej roboty, a figurki to wiadomo trudne są, jedyne rozwiązanie trzeba je pewnie non stop malować, ale jednak jakoś tam ożywiają taka pracę, a że go trochę wystrzeliło po tym wapnie, taki klimat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 6 Listopada 2023 Share Napisano 6 Listopada 2023 8 godzin temu, patrykd napisał: Babciu a dlaczego ty masz takie wielkie oczy Nie Panie. Idzie czerwony kapturek przez las. Wyskakuje wilk i mówi do niej. Czerwony kapturku, pocałuje ciebie tam, gdzie jeszcze nikt nie całował. Po chwili odpowiada : możesz mnie jedynie w koszyczek pocałować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Listopada 2023 Autor Share Napisano 7 Listopada 2023 Cieszę się, że sprawiam Wam radość, nie tylko z powodu oglądania modelu i dioramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 Fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 Patrząc po minie pozoranta to w tym wiadrze jest chyba nie wapno a kokaina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 7 Listopada 2023 Share Napisano 7 Listopada 2023 (edytowane) Nie koks, tylko mleko w proszku Edytowane 7 Listopada 2023 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2023 Autor Share Napisano 8 Listopada 2023 Macie taką nabitę, jakby chłop był nagi i fajfusa bym mu z tyłu przykleił... dzisiaj postaram się coś z tym wytrzeszczem zrobić. Docelowo miał mieć szluga w zębach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 17:50, Lipstein napisał: Figurant ze szczotą i wapienkiem Kiedyś dostanie jeszcze naszywkę na lewe ramię, ale w zasadzie to już finał budowy tego modelu i tej dioramy. Tank w porządku ludek w zasadzie też gdyby nie te oczy , wygląda tak jakby nagle jakiegoś Mausa czy innego Jagdtigera zobaczył, ja wiem że ciężko jest wymalować oczy ale ludzie po to wymyślili kalkomanie gałek ocznych aby takie wyłupki nie wychodziły. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 Spójrz na to z innej strony: zobacz, ile radości sprawiłeś, ile endorfin się wydzieliło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2023 Autor Share Napisano 8 Listopada 2023 Już dobrze, dobrze, dzisiaj poprawiam! (Kiedyś to się miało skila, w 72-ce takie malowałem...) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 11 minut temu, Lipstein napisał: Już dobrze, dobrze, dzisiaj poprawiam! (Kiedyś to się miało skila, w 72-ce takie malowałem...) Musisz zainwestować w mocniejsze okulary , ja zainwestowałem i mam widok jak przez mikroskop. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 Z tego co wiem z poradnikow w fjgurkach nie powinnonsie malowac centralnie źrenic oka bo potem jest efekt jak na obrazku. Poczytaj sobie w jakims poradniu lub na youtubie zobacz jak robia to inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 8 Listopada 2023 Autor Share Napisano 8 Listopada 2023 (edytowane) Moje źrenice są umieszczone centralnie, jak u zdecydowanej większości populacji...? Muszę po prostu zacząć używać lupy, ot co. Kilkanaście lat przed kompem, 8h dziennie - robi swoje. A i Pesel 78......... Edytowane 8 Listopada 2023 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 8 Listopada 2023 Share Napisano 8 Listopada 2023 Niestety to chyba nie jest tylko i wyłącznie kwestia oczu, bo ta figurka w ogóle ma taką konsekwentną ale niezbyt fortunną pozę, jakby rzeczywiście coś go zaskoczyło i za chwilę by miał ten pędzel ze zdziwienia wypuścić... Ale na oczy się patrzy, oczy są ważne. Moja porada, jeśli jeszcze tak nie robisz, to zamiast czarnego i białego używać ciemno i jasnoszarego do malowania oczu - wtedy kontrast jest mniejszy i wszystko wygląda bardziej naturalnie. Może jeszcze taki pomysł, żeby go o coś oprzeć - jakąś skrzynię, beczkę? Wtedy ta poza mogła by zmienić swoją wymowę. Życzę powodzenia i pozdrawiam! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 Rozmyłem mu oczka i dałem trochę lakieru błyszczącego na gogle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi