GreGG24 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Ostatnim modelem ze śmigłem, który skończyłem wiosną, był Brewster Buffalo, naszło mnie więc ochota na zrobienie kolejnego. Wybór padł na Dewoitine D-520, którego model, a właściwie modele, bo mam zarówno Hasegawę, jak i Smera, kupiłem jakiś czas temu z drugiej ręki. W modelu Hasegawy ku mojemu zdziwieniu były również blaszki Eduarda, które również zdecydowałem się wykorzystać. Będę zatem wdzięczny za komentarze i sugestie. Warsztat otwieram dość późno, model ma już zamknięty kadłub, zatem na zachętę kilka zdjęć z wczesnych etapów montażu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Teraz to już "musztarda po obiedzie" ale czy fotel był cały szary?Są zdjęcia na których poduszka i oparcie było w kolorze jasnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Kokpit widzę ze pędzelkowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, Xmen napisał: Teraz to już "musztarda po obiedzie" ale czy fotel był cały szary?Są zdjęcia na których poduszka i oparcie było w kolorze jasnym. Poduszka wyjęta i poddupnik może zostać szary, oparcie jednak bodajże brezentowe ze skórzanymi obszyciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 20 minut temu, barszczo napisał: Poduszka wyjęta i poddupnik może zostać szary, oparcie jednak bodajże brezentowe ze skórzanymi obszyciami. Dzięki, Paweł, takie miałem zdjęcie, więc nie szukałem dokładniej. Po zamknięciu kadłuba w tej skali i tak nic prawie nie widać Kokpit był malowany aerografem, farbą Tamiyi, nie pamiętam już którą i potem aplikowałem na to wash do Panzer Grau z MIG-a, ale bez pokrycia bezbarwnym, więc trochę się wymieszały kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 A juz myslalem ze zdradzisz tajemnice jak Ci tak fajnie pedzelkiem wyszło, bo czasami nie chce mi sie tego całego aerografowego pierniczenia dla kilku małych czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 W 72 ce na szybko to wg mnie jakiś podklad z puchy i potem mazianie farbkami akrylowymi i wash , albo filtr , bo faktycznie i tak mało co będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 1 Grudnia 2021 Share Napisano 1 Grudnia 2021 Jak robiłem swoją D 520 śledziłem magika na forum francuskim i trochę się wzorowałem. Też rzeźbiłem trochę w fotelu. Tylko mój to 1/ 48. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) 21 godzin temu, Moses napisał: A juz myslalem ze zdradzisz tajemnice jak Ci tak fajnie pedzelkiem wyszło, bo czasami nie chce mi sie tego całego aerografowego pierniczenia dla kilku małych czesci Jak pryskam kokpit, to staram się od razu pomalować wszystko w tym samym kolorze, nawet w innych modelach, które nie są jeszcze na warsztacie A prace powoli posuwają się do przodu. Chciałbym w weekend przynajmniej zagruntować oba modele - D-520 i tego S-58. Wczoraj wycinałem żyletką wnęki podwozia, żeby zamontować blachy. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez GreGG24 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 2 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2021 I sklejony do kupy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 Ależ tempo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 W takim tempie wkrótce malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 2 godziny temu, kapsel napisał: W takim tempie wkrótce malowanie Planuję na weekend. Muszę tylko tu i tam zaszpachlować szpary, zabezpieczyć kabinę, potem grunt i malowanie. Chciałbym jednocześnie zagruntować też (i może też pomalować) Sikorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 Na razie zagruntowany. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Fajnie ci się ta haska złożyła, to cieszy, bo mam też na stanie do polonika z Francji 1940, a to oznacza mniej męczarni. Zrobiłem jakiś czas temu smera o było nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Czy to łączenie połówek tak widac czy jakies złudzenie powstało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2021 1 godzinę temu, Moses napisał: Czy to łączenie połówek tak widac czy jakies złudzenie powstało? Wiedziałem, że się ktoś o to zapyta. Połączenie było szpachlowane i szlifowane, musiałem odtwarzać linie podziału. Myślę, że to jakieś załamanie światła, bo "na żywo" jest gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Grudnia 2021 Share Napisano 5 Grudnia 2021 Oby nie wyszedł duch podczas malowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Mam obawy, bo jak widać na podkładzie?? Chyba że ciapate kamo zmaskuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Oj boję się że chyba trzeba szlifować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 6 Grudnia 2021 Share Napisano 6 Grudnia 2021 Moim zdaniem trzeba zaszpachlować na nowo i zeszlifować. Czasem takie miejsca trzeba szpachlować na dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 7 Grudnia 2021 Share Napisano 7 Grudnia 2021 Wystarczy prysnąć nieco farby na to łączenie i od razu będzie wiadomo. Fakt, że suspence nie taki, ale tego typu próby wątpliwych miejsc to zupełnie standardowe działanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Malowanie cz. 1. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 Fajnie się zapowiada.Jeszcze trochę i też zacznę robić coś w tych klimatach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 18 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2021 Góra też pomalowana. Wyschła mi RLM 75 z Mr Hobby, więc trochę działałem kreatywnie. Ale ogólnie efekt jest według mnie w porządku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi