Jostein Napisano Niedziela o 15:14 Share Napisano Niedziela o 15:14 W dniu 6.03.2026 o 14:44, Skawinski napisał: Dałem znać IBG, już pracują nad rozwiązaniem problemu. Z tego co się dowiedziałem dotyczy to relatywnie małej ilości pudełek - błąd przy pakowaniu pierwszych iluś tam egzemplarzy (bo ramki O były wtryśnięte). I tak, znajdujące się na ramce późniejsze usterzenie poziome z innym wyważeniem rogowym jest używane tylko w opcji malowania numer 17 (na ramce są też indywidualne rury wydechowe, ale są ładniejsze zamienniki drukowane, więc to nie problem). Dam znać, jak dowiem się więcej. Michał Czołem. Czy jakieś konkrety w sprawie brakującej ramki i możliwości jej uzyskania są już może znane? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Niedziela o 16:13 Share Napisano Niedziela o 16:13 53 minuty temu, Jostein napisał: Czołem. Czy jakieś konkrety w sprawie brakującej ramki i możliwości jej uzyskania są już może znane? A, racja, sorki, zapomniałem o tym. Z tego co się dowiedziałem ci, którzy złożyli preorder na stronie IBG dostaną ramkę z automatu (bo IBG ma adres). Wszyscy pozostali (lub w sumie ci, którzy chcą budować opcję 17, bo tylko tam te części są potrzebne) niestety muszą napisać do IBG i podać adres. MS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Niedziela o 19:51 Share Napisano Niedziela o 19:51 3 godziny temu, Skawinski napisał: ... ci, którzy złożyli preorder na stronie IBG dostaną ramkę z automatu... Czyli czekam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Niedziela o 20:44 Share Napisano Niedziela o 20:44 52 minuty temu, martinello napisał: Czyli czekam ? Tak zrozumiałem. Jeszcze jutro dopytam. MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andzin Napisano Poniedziałek o 00:35 Share Napisano Poniedziałek o 00:35 A czy nie będzie sensowniej przesłać te ramki do sklepów? Ja np. już skontaktowałem się ze swoim "dealerem" i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Poniedziałek o 07:05 Share Napisano Poniedziałek o 07:05 6 godzin temu, Andzin napisał: A czy nie będzie sensowniej przesłać te ramki do sklepów? Ja np. już skontaktowałem się ze swoim "dealerem" i czekam na odpowiedź. To już pytanie do IBG, nie do mnie. MS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 07:58 Share Napisano Poniedziałek o 07:58 Przy okazji - pojawiły się instrukcje do essentiali oraz do Black Boxa Vb. W żadnej na liście części nie ma ramki O. Można poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Poniedziałek o 08:21 Share Napisano Poniedziałek o 08:21 19 minut temu, martinello napisał: Przy okazji - pojawiły się instrukcje do essentiali oraz do Black Boxa Vb. W żadnej na liście części nie ma ramki O. Można poprawić... Essentiale to zakres czasowy 1941-1943, więc ramki "O" tam i tak nie miało być. MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano Poniedziałek o 08:32 Share Napisano Poniedziałek o 08:32 9 minut temu, Skawinski napisał: Essentiale to zakres czasowy 1941-1943, więc ramki "O" tam i tak nie miało być. MS Może być, ale jest w instrukcji usterzenie z ramki O w 19 bodajże kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano Poniedziałek o 08:45 Share Napisano Poniedziałek o 08:45 11 minut temu, martinello napisał: Może być, ale jest w instrukcji usterzenie z ramki O w 19 bodajże kroku. No tak, w instrukcjach Essentiali nie powinno być kroku 19B. Nie ten okres. MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skawinski Napisano wczoraj o 14:07 Share Napisano wczoraj o 14:07 Tak do wiadomości - ponoć w weekend był jakiś update instrukcji do Spitfire. Wszystkie drobne rzeczy wcześniej zgłaszane zostały poprawione. Warto ściągnąć najnowszą wersję: http://www.ibgmodels.com/1-72-scale-aircraft/ Michał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano wczoraj o 16:24 Share Napisano wczoraj o 16:24 Strona ibgmodels.com od pewnego czasu nie ma certyfikatu a w Chrome się nie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bethor Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu W Operze, która lata na silniku Chrome'a wszystko otwiera się bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 22 godziny temu, HKK napisał: Strona ibgmodels.com od pewnego czasu nie ma certyfikatu a w Chrome się nie otwiera. U mnie w chromie wszystko działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Wymysl napisał: w chromie wszystko działa potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Po domyślnym protokole https (bezpiecznym) nie działa. Muszę wpisać "na siłę" http:// Strona najwyraźniej nie ma ważnego certyfikatu Strona sklepu ibg.com.pl ma certyfikat: Ale wykupiony tylko na bieżący kwartał. Oszczędności? Jeśli tak, to trochę słabo. Edytowane 4 godziny temu przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Może Cię nie lubią. https://ibg.com.pl/kategoria-produktu/modele/samoloty/?filter_skala=1-72&query_type_skala=or Na 3 kompach nie mam problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Jeżeli viralowa ramka K była zbędna to po co te malowanie z późnym usterzeniem? A no tak, nie zauwazyli co sami namalowali. Nie podłozyli pod mikroskop swojej instrukcji. W moich Black Boxach nie ma tej ramki ale nie zamierzam pisać do IBG. Po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu (edytowane) 48 minut temu, Marek K napisał: Może Cię nie lubią. https://ibg.com.pl/kategoria-produktu/modele/samoloty/?filter_skala=1-72&query_type_skala=or Na 3 kompach nie mam problemu. Przeczytaj dokładnie mój post. ibg.com.pl działa i ma certyfikat (do kwietnia) Sprawdź ibgmodels.com Edytowane 3 godziny temu przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caughtinthemiddle Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Nie każdy używa przeglądarek wymuszających 'bezpieczeństwo', niektórym nic nie blokuje, co najwyżej poinformuje, że 'Niezabezpieczone' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
India Napisano 1 godzinę temu Share Napisano 1 godzinę temu Do jak. I co z tego? Jak przedłużą w terminie, co będzie problemem? Krój liter??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi