Skocz do zawartości

P-51 B/C Mustang (Arma Hobby 1/72) - Inbox

Micz

Rekomendowane odpowiedzi

Klasa! Wypraski Mustanga z Army wymiatają.

Kika subtelnych, dodam zapadlin to nie ŻADEN dramat.

Koła? O czym były te smutne ballady?

Kupuję z marszu wersję amator, junior / sklejacz pospolity.  Czekam więc na ofertę Army!

21 godzin temu, BRAVO112 napisał:

A Mustang z tymi zapadnieciami miedzy liniami nitow - dla mnie nie do przyjecia

Chodzi Ci o spód centropłata w miejscu skrzydłowych zbiorników paliwa?

Idealnie równo tam nie było.

P8280728.thumb.JPG.19eb529ee79d498fa83b17c436dc8ef4.JPG

To co pokazał KFS w swojej recenzji:
PC103005.jpg

Jest wg mnie mocno przejaskrawione przez oświetlenie i powiększenie. Nie sądzę, że w ogóle będzie dostrzegalne na modelu a na pewno nie rażące. "Naprawianie" tego w jakikolwiek sposób zahaczałoby o szaleństwo. :)

52 minuty temu, barszczo napisał:

Ale kalki DK Decals to mu średnio siadły. Trochę mnie to martwi bo mam bardzo fajny zestaw tej firmy na dużego P-40N :?.

B.G. zapewne nie zna magicznego naparu numer 3 producenta z grodu śledzia, świadkowie twierdzą, że nawet blachy Academy kładzie :)

bilmdecal3-00.jpg

• Haha 4

• 3 weeks later...

Informacja ze strony producenta:

Cytat

Pierwsza seria produkcyjna 70038 P-51 B/C Mustang™ Expert Set wyprzedana w miesiąc po premierze! To nasz najlepiej sprzedający się zestaw w całej historii firmy!

Cytat

Są dwie ważne informacje

• Pierwsza, ta zła: że od 1 lutego ceny modeli Arma Hobby wzrosną o 5-10% zarówno w dystrybucji, jak i w sprzedaży detalicznej. Niestety, musieliśmy ponownie przeliczyć inflację i koszty energii.
  • Druga wiadomość, ta dobra: oba zestawy Mustangów będą dostępne w pakietach z plastikowymi częściami (tzw. „overtrees”). Oferta będzie dostępna w najbliższych dniach, ale przez ograniczony czas. Nie przegap promocji i zapisz się do newslettera naszego sklepu już teraz!

Całość tutaj:

https://www.armahobby.pl/blog/p-51-b-c-mustang-wyprzedany.html?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=P-51BC&utm_term=70038-sold-out&utm_content=pl

Także jest kijek, jest i marchewka.:) I jak na złość urodziny za miesiąc, a miałem nie kupować nowych modeli 🙈

EDYTOWANE:
I jest już w sklepie, 128zł za zestaw + dodatkowy komplet ramek to jak dla mnie świetna cena, wychodzi 64zł za model. 😉 A jak doliczyć rabat "lojalnościowy" to jest o dodatkowe kilka złotych taniej. Cos czuję, że druga seria produkcyjna skończy się szybciej niż ta pierwsza.

Edytowane przez Roland_Sebastian
  • Like 2