Micz Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 (edited) Model w wersji expert set dziś zakupiłem, cena - 79zł w sklepie stacjonarnym. W ruch poszła lustrzanka i porobiłem trochę zbliżeń na detale oraz porównanie z innymi modelami, które posiadam (P-51D Airfix, F-51D Italeri, P-51D Eduard 1/48). A tu zdjęcia porównawcze: Ps. Niektóre zdjęcia porozjaśniam i podmienię, bo widzę, że ciemne wyszły (EDIT) Już wszystko powinno być ok. Edited December 17, 2021 by Micz 4 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 Więcej światła Jakbyś zrobił fotkę górnej pow. skrzydła, nad komorami podwozia, tam widziano wciągi i zapadliska. Popatrz na recenzję KFS, gdzie dobrze to wyszło w bocznym oświetleniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurayahip Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 Dziś przyleciał,nawet nie miałem czasu rozpakować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micz Posted December 17, 2021 Author Share Posted December 17, 2021 (edited) 13 minut temu, letalin napisał: Więcej światła Jakbyś zrobił fotkę górnej pow. skrzydła, nad komorami podwozia, tam widziano wciągi i zapadliska. Popatrz na recenzję KFS, gdzie dobrze to wyszło w bocznym oświetleniu. U mnie nie ma wciągów na górnej powierzchni, są tylko na dolnej. Edited December 17, 2021 by Micz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipsg Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 To będzie najgorętszy wątek w historii Modelworka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psar77 Posted December 17, 2021 Share Posted December 17, 2021 Wypuścić lwy ! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 A tu góra urodziła ...mysz... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caughtinthemiddle Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 No, a teraz na plasterki !!111! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsynth Posted December 18, 2021 Share Posted December 18, 2021 3 godziny temu, caughtinthemiddle napisał: No, a teraz na plasterki !!111! Krój, nie krępuj się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirage3 Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Jak dla mnie ten Mustang jest spoko. Nie ma w nim nic z czym nie poradzi sobie nawet początkujący modelarzy. Jeśli składalność będzie na podobnym poziomie to naprawdę nie ma co marudzić. Do tego cenowo wypada na poziomie obecnie "normalnym" dla nowych produkcji. Następny pewnie będzie jakiś Malcolm Hood albo i nawet F-6C 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Warto zwrócić uwagę, że Arma pozyskała zgodę na produkcję tej miniaturki. Nie znam się na tym, może ktoś wyjaśnić o co chodzi ? W przypadku Orlika przerwali prace, bo podobno Airbus nie wyraził zgody na produkcję tego modelu. Inne firmy też tak postępują ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xmen Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 6 minut temu, kopernik napisał: Inne firmy też tak postępują ? Tak.M.in. Eduard i Italeri. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolekcjoner WP Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Warto odnotować, że przez tą licencję cena może być minimalnie wyższa, ale chwała im za to, że pozyskali licencję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 31 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Warto odnotować, że przez tą licencję cena może być minimalnie wyższa, ale chwała im za to, że pozyskali licencję. Powinna być licencja z wyłącznością, żeby Eduard nie mógł już robić Mustanga 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Tyle innych wychodzi/wyszło bez licencji...i nikt nikogo ( nie słyszałem) po sądach nie ciągał...może to dla prestiżu??? Lub warunek uzyskania dostępu do fabrycznych planów??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jery Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Z samolotami to nie jest może tak widoczne, ale przy samochodach np. to bez licencji nie możesz użyć nazwy marki chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 2 minuty temu, myszaty napisał: Tyle innych wychodzi/wyszło bez licencji...i nikt nikogo ( nie słyszałem) po sądach nie ciągał...może to dla prestiżu??? Lub warunek uzyskania dostępu do fabrycznych planów??? I dlatego mamy modele źle zwymiarowane, czasami o dziwnych krztaltach. Licencja to pewnie nie tylko znaczek na pudełku którym można się pochwalić, ale pewnie dostęp do dokumentacji i wparcie merytoryczne od oryginalnego producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Teraz, Moses napisał: ale pewnie dostęp do dokumentacji i wparcie merytoryczne od oryginalnego producenta. Fajnie, tylko dlaczego się tak słabo chwalą...ja bym to wyeksponował bardziej, zawsze to wartość dodana, podobno lubieją marketing? Cjyba że to tylko znaczek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopernik Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 (edited) Ciekawe, na PZL P 11; P 7; Hurricane; Jaka i Fokkera też mieli licencję ? Edited December 20, 2021 by kopernik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 To ze na jedno mają licencję nie xnaczy że na inne muszą mieć. 25 minut temu, myszaty napisał: Fajnie, tylko dlaczego się tak słabo chwalą...ja bym to wyeksponował bardziej, zawsze to wartość dodana, podobno lubieją marketing? Cjyba że to tylko znaczek? To już pytanie do chłopaków z Army. Z drugiej strony, czy zIraleri chwaliło się że ich F-35 jest licencjonowany? Dla modelarzy raczej To nie ma znaczenia, I w tej chwili jest to chyba zwykle przypierdzielanie się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 1 godzinę temu, Moses napisał: jest to chyba zwykle przypierdzielanie się Ty już wszędzie węszysz spisek.... ochłoń przyjacielu..... 1 godzinę temu, Moses napisał: To już pytanie do chłopaków z Army. Nie znam ,,chłopaków z army" , to coś jak ,,chłopcy z ferajny"???Dla mnie to tylko firma... Czy ma znaczenie? Nie wiem, zastanawia mnie to po prostu, chcą czy muszą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted December 21, 2021 Super Moderator Share Posted December 21, 2021 Klasyk i proza życia, któryś papuga ścierwojad wpadł na pomysł że jak ktoś napisze na pudełku Opel to można kase wyrwać, wiadomo z małego niewiele wyciśniesz ale np. z Tamiya... GM się postarał i tak nie ma Opel Blitz tylko german light truck, nie ma Opel Olimpia tylko german light car itd. Bardziej normalni mają darmową reklamę marki w modelach, a pazerni... jak zawsze ciekawe czy grupa PSA zmieni podejście 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 6 godzin temu, myszaty napisał: Ty już wszędzie węszysz spisek... Bynajmniej spokojny i wyluzowany jak nigdy jestem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszaty Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 @Greif I takie tłumaczenie mi wystarcza, bo ewidentnie coś musiało być na rzeczy, skoro znaczek jest , ale nikt tego faktu bezpośrednio nie wykorzystuje w promocji produktu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hello Posted December 21, 2021 Share Posted December 21, 2021 (edited) 7 godzin temu, Greif napisał: Bardziej normalni mają darmową reklamę marki w modelach Kiedyś w necie znalazłem takie stwierdzenie dające dużo do myślenia . Jakim trzeba być naiwnym by płacić za samochód który jest potem Twoją własnością a jednocześnie nie brać pieniędzy za robienie im darmowej reklamy poprzez umieszczone loga firm ? Nikt się nad tym nie zastanawia ale ...? Hello Edited December 21, 2021 by Hello Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts