PiterATS Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 W takim kolorze malujesz błoto/torf z bagna? To miała być przenośna. Średnio cztery do sześciu razy w tygodniu jeżdżę pociągami, przejeżdżam obok kilku miejsc rozładunku i załadunku węgla i drzewa, ale tak usyfionych wagonów jeszcze nie widziałem. Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności. Takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 jeżdżę pociągami Polecam cofnąć sie o kilka stron wstecz, i zamiast jeździć, przejść się tam i poogladać ale tak usyfionych wagonów jeszcze nie widziałem. Lol, może dla tego, że z daleka? mocno brudzić swoje modele dokładnie przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności Dokładnie....mnie się maja podobać ;) Takie jest moje zdanie. super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Byłoby świetnie, ale niestety-zaden nie jest jeszcze na finiszu... To co Ty chcesz tam jeszcze robić jak już wyglądają idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 stonować pył,nanieść rdzy,wyszlifować styk kół z torami, dokleić wszystkie części, załadować....mnóstwo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 No to czekam z niecierpliwością na ten ostateczny finisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Rafał, a myślałeś żeby dodać trochę jasnożółtych uszkodzeń na drewnie? Łukasz Orczyc-Musiałek tak kiedyś zrobił przy Brumbarze, fajnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Tomek, nad tym drewnem, to ja płaczę. Po pierwsze, muszę je(podkłady) przykotwiczyć i tam pewnie pójdzie rdza,podniszczyć skalpelem. Co do pracy, której autora wymieniłeś, nie widziałem. Dobrym "mykiem", byłoby uciec w słomkowo-mysi kolor tych podkładów, ale te uzyskują taki efekt po latach, nie używane, nie malowane. W tym roku, podczas wakacji spędziłem sporo czasu na torowiskach(NAWET JEDEN Pan, zaczął mi -dzień dobry mówić :P) Zauważyłem, że zaczynają kłaść beton, zamiast drewien, a w pewnym składziku, do którego dostałem się.....powiedzmy, lekko nieregulaminowo, leżały właśnie takowe-kolor, który jest teraz na pzjgwgn-był identyczny. Ogólnie całość muszę teraz stonować, ale tak, by każdy wagon był troszkę inny od poprzednika, a wagon piechoty, będzie dość osmolony, był za lokomotywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Looknij sobie tu. Dodaj kilka takich kontrastowych smaczków, bo im dłużej patrzę na ten wagon, tym mniej mi się podoba :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Rafale, żołnierz na prawej burcie za wieżą przy bocznym włazie ma według mnie dziwną i nienaturalną pozycję. pewnie to wstępna przymiarka ale zerknij. ten co włazi z przodu na pancerz też mógłby chyba znaleźć lepsze miejsce. poza tym tłumek ok. pozdrawiam już z Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności. Kwestia upodobań i gustu, dla jednego może być za mocno, dla drugiego za słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności. Kwestia upodobań i gustu, dla jednego może być za mocno, dla drugiego za słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Figurki mają wstępne ustawienie, pewnie jeszcze sie coś zmieni(wiadomo, mnie różne dziwne rzeczy przychodzą do głowy) Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności. Kwestia upodobań i gustu, dla jednego może być za mocno, dla drugiego za słabo. Zbędna, akademicka dyskusja, do niczego nie doprowadzi. W jednej z moich relacji, pokazałem (na prędce) wybrane z sieci zdjęcia, gdzie może być błoto,jak może wyglądać- reasumując-każdy wie swoje...i niech przy tym pozostanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Chciałem właśnie to pokazać, że to tylko kwestia upodobań i jeden drugiego nie przekona że jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 ... i na tym polega piękno modelarstwa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ... i na tym polega piękno modelarstwa! Nieeeeeeeeeeeeeeeee ! Piękno modelarstwa polega na TYM !: ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 oj tak... Piękne... Może nie maluj tego, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 To Twoje prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Jakoś nie mogę się wstrzelić w maludzing, to buduję.... To Twoje prace? Razz Nie mam w zwyczaju pokazywnia prac innych, jako swoje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art1992 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Tiger jest genialny czarny jak dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 O żesz ty... to ile chcesz czołgów przewozić tym transportem? Dwa Tigery w jednym składzie to byłby niezły precedens ;-) A tak powazniej - możesz napisać, ską wziąłeś blaszki do Konigtigera? bo jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 A tak powazniej - możesz napisać, ską wziąłeś blaszki do Konigtigera? bo jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć... Większość blaszek było w zestawie z tankiem, Żółwik, wziąłeś się za trzy pięć ?????? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Podejrzewam, że lufa w modelu Tamki jest Dragona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Ostatnio nazbierałem trochę złomu, w pudle z takowym do T1 ta leżała, złom to był AFV i Dragon, wiec nie chce wprowadzić w błąd,hamulec na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 To zakryj ten hamulec pokrowcem bo jest zły, taki hamulec był stosowany w ostatniej serii Tygrysów, jest znacznie mniejszy niż we wczesnych Tygrysach. Szkoda że zaszpachlowałeś czy zrobiłeś spaw na łączeniu osłony wizjera kierowcy z płytą osłaniającą transmisję, osłona była wymienialna, mocowana od wewnątrz na takie specjalne zaczepy. A nie zostały Ci jakieś ogniwka friuli ? Bo w tych Tamiyi brakuje otworów w zębach. Jak robisz fakturę pancerza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Piękno modelarstwa polega na TYM !: O tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi