Skocz do zawartości

INFANTERIEWAGEN/Ommr/SCHWERER PLATF./PANZERJÄGERWAGEN 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

W takim kolorze malujesz błoto/torf z bagna?

To miała być przenośna. Średnio cztery do sześciu razy w tygodniu jeżdżę pociągami, przejeżdżam obok kilku miejsc rozładunku i załadunku węgla i drzewa, ale tak usyfionych wagonów jeszcze nie widziałem. Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności. Takie jest moje zdanie.

• Odpowiedzi 933
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

jeżdżę pociągami

Polecam cofnąć sie o kilka stron wstecz, i zamiast jeździć, przejść się tam i poogladać

ale tak usyfionych wagonów jeszcze nie widziałem.

Lol, może dla tego, że z daleka?

mocno brudzić swoje modele

dokładnie

przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności

Dokładnie....mnie się maja podobać ;)

Takie jest moje zdanie.

super !

Byłoby świetnie, ale niestety-zaden nie jest jeszcze na finiszu...

To co Ty chcesz tam jeszcze robić jak już wyglądają idealnie

Tomek, nad tym drewnem, to ja płaczę.

Po pierwsze, muszę je(podkłady) przykotwiczyć i tam pewnie pójdzie rdza,podniszczyć skalpelem.

Co do pracy, której autora wymieniłeś, nie widziałem.

Dobrym "mykiem", byłoby uciec w słomkowo-mysi kolor tych podkładów, ale te uzyskują taki efekt po latach, nie używane, nie malowane.

W tym roku, podczas wakacji spędziłem sporo czasu na torowiskach(NAWET JEDEN Pan, zaczął mi -dzień dobry mówić :P)

Zauważyłem, że zaczynają kłaść beton, zamiast drewien, a w pewnym składziku, do którego dostałem się.....powiedzmy, lekko nieregulaminowo, leżały właśnie takowe-kolor, który jest teraz na pzjgwgn-był identyczny.

Ogólnie całość muszę teraz stonować, ale tak, by każdy wagon był troszkę inny od poprzednika, a wagon piechoty, będzie dość osmolony, był za lokomotywą.

Rafale, żołnierz na prawej burcie za wieżą przy bocznym włazie ma według mnie dziwną i nienaturalną pozycję. pewnie to wstępna przymiarka ale zerknij. ten co włazi z przodu na pancerz też mógłby chyba znaleźć lepsze miejsce. poza tym tłumek ok. pozdrawiam już z Polski.

Figurki mają wstępne ustawienie, pewnie jeszcze sie coś zmieni(wiadomo, mnie różne dziwne rzeczy przychodzą do głowy)

Zresztą zauważyłem, że lubisz mocno brudzić swoje modele, przez co wiele z nich w/g mnie traci na autentyczności.

Kwestia upodobań i gustu, dla jednego może być za mocno, dla drugiego za słabo.

Zbędna, akademicka dyskusja, do niczego nie doprowadzi.

W jednej z moich relacji, pokazałem (na prędce) wybrane z sieci zdjęcia, gdzie może być błoto,jak może wyglądać- reasumując-każdy wie swoje...i niech przy tym pozostanie ;)

O żesz ty... to ile chcesz czołgów przewozić tym transportem? Dwa Tigery w jednym składzie to byłby niezły precedens ;-)

A tak powazniej - możesz napisać, ską wziąłeś blaszki do Konigtigera? bo jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć...

A tak powazniej - możesz napisać, ską wziąłeś blaszki do Konigtigera? bo jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć...

Większość blaszek było w zestawie z tankiem, Żółwik, wziąłeś się za trzy pięć ?????? ;>

To zakryj ten hamulec pokrowcem bo jest zły, taki hamulec był stosowany w ostatniej serii Tygrysów, jest znacznie mniejszy niż we wczesnych Tygrysach.

Szkoda że zaszpachlowałeś czy zrobiłeś spaw na łączeniu osłony wizjera kierowcy z płytą osłaniającą transmisję, osłona była wymienialna, mocowana od wewnątrz na takie specjalne zaczepy.

A nie zostały Ci jakieś ogniwka friuli ? Bo w tych Tamiyi brakuje otworów w zębach.

Jak robisz fakturę pancerza ?