Gościu Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Ta partia leci do pudełka, prawdopodobnie będzie jeszcze jedna, ale to po ukończeniu sześcioosiówki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Patrząc na te zdjęcia figurek napiszę krótko - widzicie panowie co czyni konstruktywna krytyka - sam bym takich nie uczynił. Te mi się podobają, są faaaajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 dzieki. Zobrazowanie etapów dwa i trzy, z trójkalogu. Co im zrobiły kurz, sadza, popioły, które w owych czasach dość często zalegały na torowiskach: Zdawałoby sie, ze to sensu nie ma, takie krzykliwe, różnorodne. Jednak o samych pigmentach nalezy pomyślec juz na etapie samego malowania modelu.Często i gesto lepiej dać coś bardziej wyraziscie farbą,a póżniej tonować pigmentami. Kolory się ładnie zgryzą i nie będzie już takich drastycznych róznic, co zobrazuje etap trzeci. A oto on - co im zrobiły stare smary/oleje,nowe- swieże ( i jaki miały wpływ na poprzednie warstwy) Tu, wsiąknęły,zabarwiły to, co zrobiła im woda z etapu trzeciego jak i drugiego, gdzie transparentnie je zakryły. Chyba mi się udało ? Kolej na stół, kolejne porcje olei i pigmentów. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 kurcze, normalnie rzeczywistość... super nie mogę się doczekać całości ^^ tylko jedna sprawa... tam Ci się taki mały farfocelek zaplątał. ostatnia fotka, prawa część lewego resoru piórkowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 znacznie lepsze figury - przydało się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 no figurasy superanckie Rafale nie będę zaśmiecał Ci wątku tak oczywistymi wypowiedziami poczekam do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 przydało się ? Very Happy a nie widać? ;) btw thx. Ukończyłem ostatni większy model, w troszkę inny sposób zdewastowałem odeskowanie aniżeli w czteroosiówce. Tu więcej roztartych smarów,płynów i wszystkiego, co mogło kapać z transportowanych pojazdów. I wiecie co, odstawiłem ja na bok ...ogarnęła mnie jakas taka pustka...zdałem sobię sprawe, że chyba uda mi sie to wszystko zrobić. Spojrzałem na pierwszą stronę tego eseju, zapowiadało sie tak niewinnie... No nic, model: Zajmę się teraz rzeczami malutkimi typu skrzynki, szpargałki, może gdzieniegdzie jakieś łańcuszki, pomyśle nad kolejnymi figurkami. pozdrawiam p.s. Konrad,pytałeś czy moga stac 2 sztuki na wagonie. Zerknij na to zdjęcie,tam za Tygysem i to na 4 osiówce ! http://i300.photobucket.com/albums/nn24/wodzik730/tiger/ScreenShot015.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 o Rafał dzięki upychali jak sie dało i to na 4 osiowe. mam nadzieje, że paczka doszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Rafał które lata przedstawia ten projekt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 brudzenie lory pierwszoklaśne.. natomiast drewniany pokład wyszedł ci cienko :] na krawędziach między brzegiem wagonu a drewnem jest szpara.. przez co widoczna jest grubość desek :] a zaryzykował bym stwierdzenie, że nie były to deski tylko bloki drewniane o przekroju kwadratu :] przecież potężną masę musiały utrzymać.. sugerował bym albo szpachlowanie.. albo wymianę całego pokładu z desek na czyste drewno (patyczki do mieszania herbaty w M..D....... są idealne na szerokość - tylko przyciąć zaokrąglenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mores Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Rafale w uzupełnieniu Twojego projektu cos takiego: gdzies na bocznicy taki leopold do kompletu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Może działo Dora odrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mores Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Może działo Dora odrazu? gabarytowo podobne, w składzie jako całosci raczej nie pasowałoby. Ale do makiety jako "mały" dodatek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Listopada 2008 Autor Share Napisano 15 Listopada 2008 Wagonów już dość ;) Co do deskowania, no niestety,tu znów mam odmienne zdanie. Można zauważyć, że w niektórych wagonach podłoga była z 2 warstw. Części stałej, być może i bele, ale raczej gęste kratownice(?), oraz części szybkowymienialnej/ścieralnej. Deski były powichrowane, niektóre zapadnięte, niektóre uniesione: to tak po szybce, "wisi" to wszystko w sieci: A tu finalne potwierdzenie moich domysłów, wagon po "dzwonie": Wracając do generatorka. Postanowiłem użyć nieco wyobraźni, trochę plastiku, drewna i wykonać skrzynkę dokręcaną do wagonów na czas używania szperacza. Ja wyobraziłem ja sobie tak: Z boku jest otwór, na wyciąganie kabli, a u góry mały kominek, z daszkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 ejj czy ja już oślepłem? co jest na tym wagonie za tygrysem? wieża od Panzer IV ale kadłub jakiś nie taki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Coraz bardziej mi się to podoba - ma ręce i nogi. Typowe deski stosowane na podłogę wagonów mają 5cm grubości, ostatnio zawodowo przerabiałem ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jask33 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Co do deskowania, no niestety,tu znów mam odmienne zdanie. Można zauważyć, że w niektórych wagonach podłoga była z 2 warstw. Części stałej, być może i bele, ale raczej gęste kratownice(?), oraz części szybkowymienialnej/ścieralnej. Jasne . Tony sprzętu . I tu może własnie byłoby dobre zaznaczyc na deskowaniu jakiś wpływ wjazdu zwierza na platforne . Jego i poprzedników. Czyli jakis slad (koleiny?) mógłby powstac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Do krzychu-onisk ten tabor kolejowy wogule jest jakiś dziwny (czyżby dostawa na poligon) na pierwszym wagonie Tiger (P) a na drugim zwiadowcza PANTERA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 hahaha... prorok jestem? że to Tiger zobaczyłem po wieży, nawet nie spostrzegłem że kadłub jakiś inny, a potem przeglądając sobie zdjątka w necie natrafiłem na tą wersje P i dopiero co ją poznałem (że coś takiego istniało) za 2 min chodze tu i piszeta mi że to P lol ale ta PANTERA to inna może jakieś oznaczenie wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 Zdjęcie przedstawia przemieszczanie się 653 Schwere Heeres Jagdpanzer Abteilung. Pierwsze nieszczęście to Panzerkampfwagen VI(P) SdfKfz 181, a drugie nieszczęście to PzKpfw V/PzKpfw IV - czyli pantera z wieżą od Panzer IV, w zasadzie robiły za czołgi dowodzenia z tego co pamiętam. Miałem przyjemność wykonać juz takie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Listopada 2008 Share Napisano 15 Listopada 2008 wydaje mi sie ze troche przesadzacie z tym co moglo jechac na jakiej platformie i w jakich gasienicach bo w wojsku sztuka to sztuka a w czasie wojny to juz wogole pewnie jechali po bandzie jak sie da.dojechalo to wszystko gra,sztuka jest sztuka.pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Strasznie spodobały mi się te odpryski na skrzyni ( na metalowych częściach ) mozesz zdradzić jakich farb użyłeś ( chodzi mi przedewszytskim o ten rdzawy kolorek ) czy to jakas mieszanka czy co ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Listopada 2008 Autor Share Napisano 16 Listopada 2008 rdza, to akryle, mieszane jak zwykle u mnie, na "oko" A tu..... Mieszanka Dragon, Master Box, Mini Art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Listopada 2008 Share Napisano 16 Listopada 2008 Jejuuu, Zombiii !! Super te figurki, na chwilę obecną już się pogubiłem co będzie się działo na tym pociągu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Listopada 2008 Share Napisano 17 Listopada 2008 Rafale, gdzie jest cokolwiek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi