robertmodelarz Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 https://www.themodellingnews.com/2022/03/as-we-reported-last-week-with-their-two.html#more 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 15 Marca 2022 Share Napisano 15 Marca 2022 Oooo... Będzie na czasie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Marca 2022 Autor Share Napisano 25 Marca 2022 "Ukrainian-Russian War series, kit № 2. Azov Regiment, Defence of Mariupol, March 2022"Masterbox 35224 skala 1/35. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Marca 2022 Share Napisano 25 Marca 2022 podoba się! Fajnie, że szybko reagują na okazje rynkowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 26 Marca 2022 Share Napisano 26 Marca 2022 Czy aby strzelec RGRury nie powinien mieć czegoś lżejszego niż AK z drewnianą kolbą? W WP najczęściej występował / występuje Rak lub Glauberyt, na Ukrainie pasował by AKSU. No chyba że Azow co ma to daje... Nie wiem jak Ukraińcy noszą amunicję do granatników, u nas był do tego specjalny plecak / zasobnik, nie sterczały z za pleców. To tylko moja taktyczno - rekonstrukcyjna czepliwość, sama idea figurek super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Ja miałem AKMS-a...a pociski tachało się w takim drelichowym plecaku...3 szt. w dwóch częściach jak dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 28 Marca 2022 Autor Share Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) W dniu 28.03.2022 o 15:27, myszaty napisał: Ja miałem AKMS-a...a pociski tachało się w takim drelichowym plecaku...3 szt. w dwóch częściach jak dobrze pamiętam? Komplecik w kolorze Edytowane 15 Maja 2022 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 7 minut temu, bulik58 napisał: co do samych ladunkow to sa one juz gotowe do uzycia jak na 2 zdjeciu No właśnie tak mi coś nie grało, 3 sztuki wchodziły z ,,dokręconym" ładunkiem...i sterczały. Gdzieś mam fotkę ( tradycyjną) ze strzelania na Błędowskiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Marca 2022 Share Napisano 28 Marca 2022 Połączenie ładunku miotającego z pociskiem to gwint chyba m14. o dużym skoku gwintu ś , aluminiowe połączenie, wewnątrz - otwór ogniowy zapłonnika. Połączenie jest stosunkowo nietrwałe, Łączy się/uzbraja przed rozpoczęciem działań ( do boju) . Trzy w torbie jeden w wyrzutni, ale to w wypadku "nadmiaru". Należy wziąć pod uwagę ze normalnie są ograniczone zapasy amunicji. Nikt tego nie nosi w kieszeni. W torbie albo w "rurze". Żadne czary, oni an razie mają full dostawy, ale do czasu, bo zapasy się kończą vide Canada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Napisałem, że nosi się jak wygodnie i ile trzeba, także w rurze. Napisałem, ze połączenie jest w miarę delikatne, aluminiowy gwint, wiec "za paskiem" albo w cholewie buta nie da się nosić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 29 Marca 2022 Share Napisano 29 Marca 2022 Ale się dyskusja rozpętała, zawsze można się czegoś nowego dowiedzieć. Np. że USA produkują RGRury. Od razu - u nas z tego co się orientuję trzymało się prawą rękę na spuście a lewą na drugim chwycie. Na ostatnim zdjęciu widzę odwrotnie - ale to chyba w trakcie ustawiania na ramieniu. Chyba że strzelec leworęczny, ale wtedy chyba z lewego ramienia miał by wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Marca 2022 Share Napisano 30 Marca 2022 15 godzin temu, bulik58 napisał: Panie ,, chorazy,, moja odpowiedz odnosi sie do panskiego stwierdzenia : Połączenie ładunku miotającego z pociskiem to gwint chyba m14. o dużym skoku gwintu ś , aluminiowe połączenie, wewnątrz - otwór ogniowy zapłonnika. Połączenie jest stosunkowo nietrwałe, Łączy się/uzbraja przed rozpoczęciem działań ( do boju). Poza tym nie daje to odpowiedzi dlaczego b.czesto na zdjeciach lub filmikach widac iz elementy skladowe pocisku sa odzielnie i skrecaja dopiero przed uzyciem , a przecierz nic by nie przeszkadzalo skladowac je razem. O kieszeniach i butach juz nie wspomne. Sadze iz lepiej zakonczyc ten temat gdyz ze zwyklej dyskusji rodzi sie konflikt. Racja, a jeżeli się uniosłem to sorry, nie było moją intencją.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 31 Marca 2022 Autor Share Napisano 31 Marca 2022 Kolejna nowość: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 31 Marca 2022 Share Napisano 31 Marca 2022 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 6 Kwietnia 2022 Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2022 ostatni raz, bez wycieczek polityczno- historycznych, forum modelarskie a zaczyna się w każdym temacie robić dym, więcej nie będę upominał tylko wysyłam na urlopy, jak widać sytuacja na świecie nie ma dobrego wpływu na modelarzy więc będzie czas na klejenie a nie klepanie w klawisze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2022 "Ukrainian-Russian War series, kit № 4. Terodefence. Bucha clean-up from Russian marauders, April 2022" Masterbox 35226 Two figure set skala 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 10 godzin temu, bulik58 napisał: Nie wiem czy to tylko moje odczucie ale patrzac na zdjecia tych figurek to poziom ich wykonania jest co raz lepszy. Póki co to nie zdjęcia figurek a rendery projektów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Kwietnia 2022 Share Napisano 28 Kwietnia 2022 Fajne figurki, materiał na STALKERÓW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Tu już smutny klimat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 29 Kwietnia 2022 Share Napisano 29 Kwietnia 2022 Ale realia wojny,każdej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Kwietnia 2022 Share Napisano 30 Kwietnia 2022 17 godzin temu, bulik58 napisał: Nastepny zestaw figurek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi