Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Centauro ma się ku końcowi, czas rozgrzebać kolejne "cuś".
Nazwy nie zdradzę, może ktoś zgadnie. Na pewno 1:35.

Jedno zdjęcie na początek:

IMG_4088.thumb.jpg.5029f1c5abce5be9e68e94b6a1f4436c.jpg

Edytowane przez Przemek Przybulewski
Napisano
45 minut temu, Klapouch napisał:

Jakaś ciężarówka na pewno, patrząc na masywność ramy pewnie do transportu rakiet. Jakiś MAZ ?

Blisko 🙂

12 minut temu, Rafał B napisał:

Obstawiam poniższy zestaw.

Fotki z sieci.

Przykro mi pudło - ten już sklejony:

71695813_Model_044-BeregRubezh004.thumb.jpg.acd4655921d10117a90cf8641ca1a86d.jpg

Napisano (edytowane)

Ale podwozie to samo?

Ramę kleisz tylko tym Quick, czy zalewasz (sklejasz) później też zwykłym TETC?

Edytowane przez Lipstein
Napisano
2 godziny temu, SnajperTBG napisał:

Hmm iskander? 

Nie 🙂

33 minuty temu, Lipstein napisał:

Ale podwozie to samo?

Ramę kleisz tylko tym Quick, czy zalewasz (sklejasz) później też zwykłym TETC?

To podwozie to użyte jest w kilku jeśli nie kilkunastu pojazdach.

95% klejenia to Quick setting. Zwykłego używam sporadycznie. Rama klejona tylko Quickiem - przynajmniej na razie.

Napisano
32 minuty temu, M.A.V. napisał:

obstawiam wielką parówę czyli  Topola     :szczerbol:

Topola nie ma jeszcze - no i rama pewnie byłaby dłuższa.

24 minuty temu, bulik58 napisał:

Chyba ich nie ma jeszcze w sprzedazy ,moze ten?

Trumpeter 01074 Wóz strażacki AA-60 MAZ-7310 160.01 ARFF - 1:35

Nie, tyż nie ten.

Ale was zaintrygowało - aż się, kurka wodna, nie spodziewałem.

Miło, miło 🙂

Napisano
10 minut temu, pmroczko napisał:

Hotel na kółkach?

06%20MAZ-543%20z%20Minska.jpg

Kurde - co to jest? Pierwszy raz widzę - więc nie to.

5 minut temu, orzechu500 napisał:

Topol podobno w czerwcu trafia do sprzedaży. Na ModelBau jest już preorder.

A co wątku - Smerch?

Smerch zrobiłem z Menga - chyba najfajniejszy zestaw jaki składałem - w sensie model. Dobrze pomyślane, rozplanowane. Składa się jak klocki.

Taa, widziałem - wczasy w Turcji były ostatnio tańsze (all inclusive 5* hotel na tydzień) niż Topol w preorderze.

1342423899_Model_028-9A52-2SMERCH028.thumb.jpg.320d5532888a3df1153ff49532896849.jpg

• Like 1
Napisano (edytowane)

Scud B vel Elbrus Trumpeter?

Pozdrawiam.

Andrzej.

Edytowane przez Endrju
Napisano
58 minut temu, Przemek Przybulewski napisał:

Kurde - co to jest?

No przecież napisałem, że hotel na kółkach - a konkretnie tak wyglądają tzw. wozy zabezpieczenia dyżuru, które np. jadą razem z Topolami albo innymi strasznymi maszynami, a na pokładzie mają miejsca do spania, warsztaty, agregaty prądotwórcze - a widziałem też jeden wariant który  z tyłu na górze ma wieżyczkę z karabinem maszynowym jak z bombowca... A wnętrze w środku wygląda jak ruski wagon sypialny - dziwne nie jest, w tej samej fabryce to było robione...

Napisano
15 minut temu, bulik58 napisał:

Hahaha , to ile beda cenic gdy trafi do kraju ? Tyle co Bulgaria 2 tygodnie? Przemek typowalem straz gdyz domyslalem sie iz bedzie to cos innego ale to trafic bylo trudniejsze jak trafic 6 w Lotto . Co to za woz cyrkowy?

5 minut temu, pmroczko napisał:

No przecież napisałem, że hotel na kółkach - a konkretnie tak wyglądają tzw. wozy zabezpieczenia dyżuru, które np. jadą razem z Topolami albo innymi strasznymi maszynami, a na pokładzie mają miejsca do spania, warsztaty, agregaty prądotwórcze - a widziałem też jeden wariant który  z tyłu na górze ma wieżyczkę z karabinem maszynowym jak z bombowca... A wnętrze w środku wygląda jak ruski wagon sypialny - dziwne nie jest, w tej samej fabryce to było robione...

Konstrukcja ciekawa - ale nie wiem czy to by sie sprzedawało. Szczególnie biorąc pod uwagę cenę i rozmiary. Stawianie tego obok jakiegoś pojazdu typu Smercz, Scud czy innego Bereg/Rubezh to już spora dioramka.

10 minut temu, Endrju napisał:

Scud B vel Elbrus?

Pozdrawiam.

Andrzej.

Scud też zrobiony:

1179989981_Model_038-SCUD014.thumb.jpg.d61ffdfffd33c28064ad40bef485af6d.jpg

Napisano

Do trzech razy sztuka. MAZ-74106 z radarem do S-300. Ktoś robił taki zestaw. Jak nie zgadłem to się poddaję.

Pozdrawiam.

Andrzej.

Napisano
6 minut temu, Endrju napisał:

Do trzech razy sztuka. MAZ-74106 z radarem do S-300. Ktoś robił taki zestaw. Jak nie zgadłem to się poddaję.

Pozdrawiam.

Andrzej.

Przykro mi - pudło.
Ten akurat radar mam czesciowo rozgrzebany własnie z S300 czyli zestawy 01038 i 01043. 

Napisano
8 godzin temu, Przemek Przybulewski napisał:

Centauro ma się ku końcowi, czas rozgrzebać kolejne "cuś".
Nazwy nie zdradzę, może ktoś zgadnie. Na pewno 1:35.

Jedno zdjęcie na początek:

IMG_4088.thumb.jpg.5029f1c5abce5be9e68e94b6a1f4436c.jpg

To co widać na zdjęciu Przemka to fragmenty ramy podwozia MAZ 537 lub pochodnego. Więc Kwasong 5 może być ale PHL 03 i KZKT-7428 to już nowszy pojazd i raczej odpada bo według mnie to inna rama.

Pozdrawiam.

Andrzej.

Napisano (edytowane)
Godzinę temu, Endrju napisał:

To co widać na zdjęciu Przemka to fragmenty ramy podwozia MAZ 537 lub pochodnego. Więc Kwasong 5 może być ale PHL 03 i KZKT-7428 to już nowszy pojazd i raczej odpada bo według mnie to inna rama.

Zestaw Trumpetera 01039 KZKT-7428 rzeczywiście odpada z tej rywalizacji, bo w tym zestawie nawet nie występują takie elementy ramy, jakie zaprezentował nam Przemek w pierwszym poście.

Tymczasem zestaw Trumpeter 01069 PHL-03, który zapodałem i owszem, dokładnie takową ramę posiada. Nie wrzucałbym tego tutaj, gdybym wcześniej nie sprawdził.

https://www.mojehobby.pl/products/PHL-03-Multiple-Launch-Rocket-System.html

48 minut temu, Krzysiek12 napisał:

Strzelam w to

Też odpada, gdyż zestaw KET-T nie posiada takowej ramy.

I taka ciekawostka na koniec jeszcze...ramy niektórych pojazdów Trumpetera, bazujących na podobnym zestawie elementów, też minimalnie między sobą się różnią, a różnica jest nieznaczna😎

Edytowane przez Rafał B