abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Żeby tradycji stało się zadość, wrzucam do niedzielnej kawy kolejnego "śledzia" . Tym razem "śledź" tajwański w nudnym szarym malowaniu uzbrojony w tylko dwa Sidewindery. Szału nie ma, ale 90% fotek tajwańskich 104-ek przedstawia właśnie taką konfigurację uzbrojenia. Sam model wyszedł w sumie tradycyjnie tak sobie, ale coś złego zadziało mi się niestety z kalkami - trochę mocno "wylazł" film po łoszach W sumie jest jak jest i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem A teraz pora na kilka fotek "śledzia" nr 22 Lockheed F-104G Starfighter, 8 Eskadra, 427 Skrzydło Sił Powietrznych Republiki Chińskiej (lub jak kto woli Taiwanu ) baza lotnicza Ching Chum Kang, Taiwan, lata 70" XX wieku, Edytowane 18 Lipca 2022 przez abtb 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Ładny jest.Wygląda jak na myśliwca przystało a nie jakieś tam bomby czy inne wynalazki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Ten film rzeczywiście trochę rzuca się w oczy, zwłaszcza na kalkach z numerami. Nie myślałeś żeby wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby? Reszta wyszła świetnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Fajny Chińczyk, Sidewindery robią robotę. Coś tam jeszcze jest w planach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 40 minut temu, Xmen napisał: a nie jakieś tam bomby czy inne wynalazki. Nie wywołuj wilka z lasu 39 minut temu, Roland_Sebastian napisał: wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby? Chyba zaryzykuję 7 minut temu, barszczo napisał: Coś tam jeszcze jest w planach? Jak najbardziej Ogólnie dziękuję za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 13 minut temu, abtb napisał: Nie wywołuj wilka z lasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ripper1 Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Brawo za wykonanie. Podziwiam ludzi którzy w 72-ce potrafią uzyskać takie efekty dla mnie to kosmos bo ja się cieszę jak jestem w stanie dojrzeć pudełko z modelem w tej skali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 7 minut temu, Ripper1 napisał: Podziwiam ludzi którzy w 72-ce potrafią uzyskać takie efekty dla mnie to kosmos bo ja się cieszę jak jestem w stanie dojrzeć pudełko z modelem w tej skali Jak się robi 22 śledzia to już z zamkniętymi oczami. Dioptrie przestają być ważne. Bardzo fajna robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Ja to już boję się lodówkę otworzyć. Jak nic jakiś śledź mnie zaatakuje. Bardzo ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 5 Czerwca 2022 Share Napisano 5 Czerwca 2022 Tu gdzie zaznaczyłem to masz źle, poza tym reszta bardzo fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2022 54 minuty temu, rudy0007 napisał: Tu gdzie zaznaczyłem to masz źle, Nie źle, tylko łoszyk się za bardzo wytarł Jestem na etapie poprawiania kalek to i tam się pochylę nad tematem 2 godziny temu, lesio-69 napisał: Jak nic jakiś śledź mnie zaatakuje. Pojedynczy "śledź" nie jest groźny ale w ławicy........... Jak się domyślam, w przyszły łykend wpadniesz obejrzeć całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 27 Czerwca 2022 Share Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Cieszę się, że poza mną są jeszcze ludzie lubiący temat 104 :). Nie tylko popularne tematy jak Spity czy 109 ale Zippery ! To się bardzo abtb chwali ! Starfighter to bardzo wdzięczny temat i efektowny. Poza tym problemem z kalkomaniami o którym wspomnieli przedmówcy uważam, że i ten model wyszedł Ci bardzo ładnie. Lubię oglądać 104 w różnych wykonaniach bo dla mnie to także jest swego rodzaju nauka jak do tematu podchodzą inni modelarze. Chętnie zobaczę kolejne Twoje 104 w innych malowaniach. Cieszę się, że nadal budujesz Zippery w 72 i nie jestem w tym osamotniony :). To i mnie bardzo podnosi na duchu :). Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Gratulacje z okazji powiększenia rodziny. Piękny maluch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 6 Lipca 2022 Share Napisano 6 Lipca 2022 Cmokam i ja! Bardzo efektowny, choć w szarym, "nudnym" malowaniu. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi