Skocz do zawartości

Gēn chéngquánkāng yīqǐ “gēn” - Lockheed F-104G Starfighter, Hasegawa, 1/72

abtb

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby tradycji stało się zadość, wrzucam do niedzielnej kawy kolejnego "śledzia" :D . 

Tym razem "śledź" tajwański w nudnym szarym malowaniu uzbrojony w tylko dwa Sidewindery. Szału nie ma, ale 90% fotek tajwańskich 104-ek przedstawia właśnie taką konfigurację uzbrojenia.

Sam model wyszedł w sumie tradycyjnie tak sobie,  ale coś złego zadziało mi się niestety z kalkami - trochę mocno "wylazł" film po łoszach 🤔

W sumie jest jak jest i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem :mrgreen:

A teraz pora na kilka fotek "śledzia" nr 22

Lockheed F-104G Starfighter, 8 Eskadra, 427 Skrzydło Sił Powietrznych Republiki Chińskiej (lub jak kto woli Taiwanu :wink:) baza lotnicza Ching Chum Kang, Taiwan, lata 70" XX wieku,

gO1DDZl.jpg

B2oO9Q7.jpg

y6Zb9Hd.jpg

7EYGBK4.jpg

C6MMyiO.jpg

tXpIEdk.jpg

MZW1fmi.jpg

53dO4ss.jpg

TEUgDAz.jpg

LZigzpb.jpg

:pif:

:kawa:

Edytowane przez abtb
  • Like 13

Ten film rzeczywiście trochę rzuca się w oczy, zwłaszcza na kalkach z numerami. Nie myślałeś żeby wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby? Reszta wyszła świetnie.

• Thanks 1

40 minut temu, Xmen napisał:

a nie jakieś tam bomby czy inne wynalazki.

Nie wywołuj wilka z lasu :chytry:

39 minut temu, Roland_Sebastian napisał:

wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby?

Chyba zaryzykuję :wink:

7 minut temu, barszczo napisał:

Coś tam jeszcze jest w planach?

Jak najbardziej :nie_powiem:

Ogólnie dziękuję za opinie :piwo:

7 minut temu, Ripper1 napisał:

Podziwiam ludzi którzy w 72-ce potrafią uzyskać takie efekty dla mnie to kosmos bo ja się cieszę jak jestem w stanie dojrzeć pudełko z modelem w tej skali 🥸

Jak się robi 22 śledzia to już z zamkniętymi oczami. Dioptrie przestają być ważne. Bardzo fajna robota.

• Thanks 1

54 minuty temu, rudy0007 napisał:

Tu gdzie zaznaczyłem to masz źle,

Nie źle, tylko łoszyk się za bardzo wytarł :wink:

Jestem na etapie poprawiania kalek to i tam się pochylę nad tematem 🧐

2 godziny temu, lesio-69 napisał:

Jak nic jakiś śledź mnie zaatakuje.

Pojedynczy "śledź" nie jest groźny ale w ławicy...........

Jak się domyślam, w przyszły łykend wpadniesz obejrzeć całość  :wink:

• 3 weeks later...

Cieszę się, że poza mną są jeszcze ludzie lubiący temat 104 :). Nie tylko popularne tematy jak Spity czy 109 ale Zippery ! To się bardzo abtb chwali ! Starfighter to bardzo wdzięczny temat i efektowny. Poza tym problemem z kalkomaniami o którym wspomnieli przedmówcy uważam, że i ten model wyszedł Ci bardzo ładnie. Lubię oglądać 104 w różnych wykonaniach bo dla mnie to także jest swego rodzaju nauka jak do tematu podchodzą inni modelarze. Chętnie zobaczę kolejne Twoje 104 w innych malowaniach.  Cieszę się, że nadal budujesz Zippery w 72 i nie jestem w tym osamotniony :). To i mnie bardzo podnosi na duchu :).

Edytowane przez Staryfajter1954
  • Thanks 1

• 2 weeks later...