abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 (edytowane) Żeby tradycji stało się zadość, wrzucam do niedzielnej kawy kolejnego "śledzia" . Tym razem "śledź" tajwański w nudnym szarym malowaniu uzbrojony w tylko dwa Sidewindery. Szału nie ma, ale 90% fotek tajwańskich 104-ek przedstawia właśnie taką konfigurację uzbrojenia. Sam model wyszedł w sumie tradycyjnie tak sobie, ale coś złego zadziało mi się niestety z kalkami - trochę mocno "wylazł" film po łoszach W sumie jest jak jest i nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem A teraz pora na kilka fotek "śledzia" nr 22 Lockheed F-104G Starfighter, 8 Eskadra, 427 Skrzydło Sił Powietrznych Republiki Chińskiej (lub jak kto woli Taiwanu ) baza lotnicza Ching Chum Kang, Taiwan, lata 70" XX wieku, Edytowane 18 Lipca 2022 przez abtb 13 Cytuj
Xmen Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Ładny jest.Wygląda jak na myśliwca przystało a nie jakieś tam bomby czy inne wynalazki. 1 Cytuj
Roland_Sebastian Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Ten film rzeczywiście trochę rzuca się w oczy, zwłaszcza na kalkach z numerami. Nie myślałeś żeby wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby? Reszta wyszła świetnie. 1 Cytuj
barszczo Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Fajny Chińczyk, Sidewindery robią robotę. Coś tam jeszcze jest w planach? 1 Cytuj
abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Napisano 5 Czerwca 2022 40 minut temu, Xmen napisał: a nie jakieś tam bomby czy inne wynalazki. Nie wywołuj wilka z lasu 39 minut temu, Roland_Sebastian napisał: wyrównać to poprzez naniesienie mocno rozcieńczonej farby? Chyba zaryzykuję 7 minut temu, barszczo napisał: Coś tam jeszcze jest w planach? Jak najbardziej Ogólnie dziękuję za opinie Cytuj
Xmen Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 13 minut temu, abtb napisał: Nie wywołuj wilka z lasu Cytuj
Ripper1 Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Brawo za wykonanie. Podziwiam ludzi którzy w 72-ce potrafią uzyskać takie efekty dla mnie to kosmos bo ja się cieszę jak jestem w stanie dojrzeć pudełko z modelem w tej skali 1 Cytuj
zaruk Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 7 minut temu, Ripper1 napisał: Podziwiam ludzi którzy w 72-ce potrafią uzyskać takie efekty dla mnie to kosmos bo ja się cieszę jak jestem w stanie dojrzeć pudełko z modelem w tej skali Jak się robi 22 śledzia to już z zamkniętymi oczami. Dioptrie przestają być ważne. Bardzo fajna robota. 1 Cytuj
lesio-69 Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Ja to już boję się lodówkę otworzyć. Jak nic jakiś śledź mnie zaatakuje. Bardzo ładny. 1 Cytuj
rudy0007 Napisano 5 Czerwca 2022 Napisano 5 Czerwca 2022 Tu gdzie zaznaczyłem to masz źle, poza tym reszta bardzo fajnie 1 Cytuj
abtb Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Napisano 5 Czerwca 2022 54 minuty temu, rudy0007 napisał: Tu gdzie zaznaczyłem to masz źle, Nie źle, tylko łoszyk się za bardzo wytarł Jestem na etapie poprawiania kalek to i tam się pochylę nad tematem 2 godziny temu, lesio-69 napisał: Jak nic jakiś śledź mnie zaatakuje. Pojedynczy "śledź" nie jest groźny ale w ławicy........... Jak się domyślam, w przyszły łykend wpadniesz obejrzeć całość Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 27 Czerwca 2022 Napisano 27 Czerwca 2022 (edytowane) Cieszę się, że poza mną są jeszcze ludzie lubiący temat 104 :). Nie tylko popularne tematy jak Spity czy 109 ale Zippery ! To się bardzo abtb chwali ! Starfighter to bardzo wdzięczny temat i efektowny. Poza tym problemem z kalkomaniami o którym wspomnieli przedmówcy uważam, że i ten model wyszedł Ci bardzo ładnie. Lubię oglądać 104 w różnych wykonaniach bo dla mnie to także jest swego rodzaju nauka jak do tematu podchodzą inni modelarze. Chętnie zobaczę kolejne Twoje 104 w innych malowaniach. Cieszę się, że nadal budujesz Zippery w 72 i nie jestem w tym osamotniony :). To i mnie bardzo podnosi na duchu :). Edytowane 27 Czerwca 2022 przez Staryfajter1954 1 Cytuj
Endrju Napisano 6 Lipca 2022 Napisano 6 Lipca 2022 Gratulacje z okazji powiększenia rodziny. Piękny maluch. 1 Cytuj
rhinoceros Napisano 6 Lipca 2022 Napisano 6 Lipca 2022 Cmokam i ja! Bardzo efektowny, choć w szarym, "nudnym" malowaniu. Pozdrawiam! 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi