Skocz do zawartości

Syryjska Shilka - ZSU-23-4M - Dragon 1:35

Stojkovic

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Rozpoczynam kolejny projekt związany tym razem z konfliktem w Syrii.

Za główny temat obrałem ZSU-23-4M czyli popularną Shiłkę.

Bazowy model to leciwy już wypust Dragona z waloryzacją w postaci luf RB Model, blaszek Eduarda i gąsienic Friulmodel.

Mam nadzieję, że mimo wieku zestawu wycisnę sporo z tego modelu podobnie jak w przypadku Dragonowskiego SCUDA.

shilka.jpg.387650e3b96a9e7cc946070a7a82225c.jpg

Zamierzam wykonać też małą winietę pod model z kawałkiem Syryjskiej ulicy.

Z ciekawych materiałów znalazłem fajny opis działania Shiłki

Oraz Shiłkę w akcji w Syrii w 2018:

Będzie się działo :)

• Like 3

12 godzin temu, piotrkur napisał:

Stojkovic- nadużywacie mojej cierpliwości..:wpier:

Ten model dostałem jako prezent ślubny w ... 2012 roku więc wszystko ma swoja kolejność 😛

Na ten moment za wiele nie ma do pokazania. Szpachlowanie i przymiarka obu połówek kadluba. Z rzeczy wartych odnotowania postanowiłem wykonać od podstaw wnetrze przedziału kierowcy.  Wlaz będzie zatem otwarty. 

20220629_114431.jpg

20220629_114439.jpg

20220629_114450.jpg

• Like 1

No i po bólu. Wnetrze gotowe do malowamia. Szału nie ma z moim poziomem scratchu ale wystarczy jak jest.  Muszę heszcze doszlifować fotel i będzie ok.

20220630_183648.jpg

20220630_183659.jpg

20220630_183725.jpg

20220630_183753.jpg

• Like 1

Napisano (edytowane)

Przez ten otwór i tak mało będzie widać więc nie zamierzam się spalać na tym czy obicia są ultra Super dokładne. Ważne żeby było widać że wnętrze jest zrobione. 

Pobrudzine i gotowe do wklejenia do modelu. 

20220703_110215.jpg

20220703_110209.jpg

20220703_110144.jpg

20220703_110809.jpg

20220703_110832.jpg

Edytowane przez Stojkovic

• 3 weeks later...

Może trochę za późno bo już miesiąc od wklejenia wnętrza ale ten fotel kierowcy to masz wklejony za bardzo do środka osi pojazdu. Kierowca musiałby się nieźle wyginać żeby patrzeć przez właz. To będzie na pewno widać, może spróbujesz to poprawić?

Godzinę temu, TAW napisał:

Może trochę za późno bo już miesiąc od wklejenia wnętrza ale ten fotel kierowcy to masz wklejony za bardzo do środka osi pojazdu. Kierowca musiałby się nieźle wyginać żeby patrzeć przez właz. To będzie na pewno widać, może spróbujesz to poprawić?

TAW zgadzam się w 100% z Twoją uwagą, ale przesunięcie fotela, to może okazać sie za malo. Trzeba też przesunąć pedały, wajchy. Nie wiem na ile ma być otwarta klapa i będzie to widać...

Edytowane przez Rack