Stojkovic Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Witajcie, Rozpoczynam kolejny projekt związany tym razem z konfliktem w Syrii. Za główny temat obrałem ZSU-23-4M czyli popularną Shiłkę. Bazowy model to leciwy już wypust Dragona z waloryzacją w postaci luf RB Model, blaszek Eduarda i gąsienic Friulmodel. Mam nadzieję, że mimo wieku zestawu wycisnę sporo z tego modelu podobnie jak w przypadku Dragonowskiego SCUDA. Zamierzam wykonać też małą winietę pod model z kawałkiem Syryjskiej ulicy. Z ciekawych materiałów znalazłem fajny opis działania Shiłki Oraz Shiłkę w akcji w Syrii w 2018: Będzie się działo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 powodzenia w budowie - będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Stojkovic- nadużywacie mojej cierpliwości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 22 Czerwca 2022 Share Napisano 22 Czerwca 2022 Piękny temat. ANNA NEWS świetny kanał i olbrzymie zródło informacji o konflikcie w Syrii. Swego czasu oglądałem bardzo dużo filmików z tego kanału. Będę zaglądał jak idzie budowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2022 12 godzin temu, piotrkur napisał: Stojkovic- nadużywacie mojej cierpliwości.. Ten model dostałem jako prezent ślubny w ... 2012 roku więc wszystko ma swoja kolejność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Czerwca 2022 Share Napisano 23 Czerwca 2022 Wytłumaczyłeś się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Czerwca 2022 Share Napisano 23 Czerwca 2022 o będzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2022 A tu jeszcze ciekawy rzut na wnętrze przedziału kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Czerwca 2022 Share Napisano 25 Czerwca 2022 Siadam i oglądam @Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2022 Na ten moment za wiele nie ma do pokazania. Szpachlowanie i przymiarka obu połówek kadluba. Z rzeczy wartych odnotowania postanowiłem wykonać od podstaw wnetrze przedziału kierowcy. Wlaz będzie zatem otwarty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 30 Czerwca 2022 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2022 No i po bólu. Wnetrze gotowe do malowamia. Szału nie ma z moim poziomem scratchu ale wystarczy jak jest. Muszę heszcze doszlifować fotel i będzie ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 Z grubsza pomalowane teraz przyjdzie czas na lekki weathering. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 2 Lipca 2022 Share Napisano 2 Lipca 2022 Kolor to jak kabina w MiG-21 czy Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Lipca 2022 Autor Share Napisano 2 Lipca 2022 Turquise 8nterior green. Tak samo robiłem scuda z iraku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 Mi się wydawało, że zazwyczaj w pojazdach opancerzonych jest na biało w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Lipca 2022 Share Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Te obicia na tym turkusowym to jakieś takie słabe, wyglądają jak przypadkowe ciemniejsze kropki Edytowane 3 Lipca 2022 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Lipca 2022 Autor Share Napisano 3 Lipca 2022 (edytowane) Przez ten otwór i tak mało będzie widać więc nie zamierzam się spalać na tym czy obicia są ultra Super dokładne. Ważne żeby było widać że wnętrze jest zrobione. Pobrudzine i gotowe do wklejenia do modelu. Edytowane 3 Lipca 2022 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Lipca 2022 Autor Share Napisano 24 Lipca 2022 Powoli ale cały czas do przodu. Na miselu pojawiają się kolejne blaszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 24 Lipca 2022 Share Napisano 24 Lipca 2022 Jeśli możesz wyrzuć tą osłonę nad lampą z blaszki ma nie poprawny kształt. Ta plastikową z dragona jest dużo poprawniejsza mimo że jest za gruba. Też popełniłem ten błąd z tą osłoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Lipca 2022 Autor Share Napisano 25 Lipca 2022 Widziałem zdjęcia Shiłki bez tej osłony w Syrii więc możliwe, że rzeczywiście ją wywalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Lipca 2022 Share Napisano 26 Lipca 2022 muszę powiedzieć że mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2022 W zasadzie sam kadlub już zrobiony. Teraz została wieża i gęsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Może trochę za późno bo już miesiąc od wklejenia wnętrza ale ten fotel kierowcy to masz wklejony za bardzo do środka osi pojazdu. Kierowca musiałby się nieźle wyginać żeby patrzeć przez właz. To będzie na pewno widać, może spróbujesz to poprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 3 Sierpnia 2022 Share Napisano 3 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, TAW napisał: Może trochę za późno bo już miesiąc od wklejenia wnętrza ale ten fotel kierowcy to masz wklejony za bardzo do środka osi pojazdu. Kierowca musiałby się nieźle wyginać żeby patrzeć przez właz. To będzie na pewno widać, może spróbujesz to poprawić? TAW zgadzam się w 100% z Twoją uwagą, ale przesunięcie fotela, to może okazać sie za malo. Trzeba też przesunąć pedały, wajchy. Nie wiem na ile ma być otwarta klapa i będzie to widać... Edytowane 3 Sierpnia 2022 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi