Mario Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Czołem, F-16 skończyłem jakiś czas temu, zarzucę niedługo galerię. Tym czasem na warsztat wlatuje Su-27. Zrobię go w Ukraińskim cyfrowym malowaniu, ale nie dlatego, że teraz tam wojna, ten wybór padł dużo dużo wcześniej, po prostu do tego modelu chciałem nabrać doświadczenia, szczególnie podczas malowania silników. Kto zna model wie, że detal jest na bardzo wysokim poziomie i nie zamierzam szpikować go dodatkami, na chwilę obecną myślę tylko o pasach w fotelu. Kokpit to miniatura prawdziwego,, układ przycisków się zgadza, wnęki dobrze odwzorowane, przewody w nich są oddzielnymi częściami co bardzo ułatwia malowanie . Od siebie dołożę przewody na goleniach, choć bardzo tu się zastanawiam nad genialnymi goleniami od Detail & Wonder Studio, narazie u nas niedostępne. Są mega realistyczne. No i tak wystartowałem z kokpitem i wnękami. Kto śledzi moje budowy na Facebooku wie, że już na wstępie miałem problem z kolorem kokpitu i malowałem go chyba z 10 razy, porównując zdjęcia, które i tak każde przedstawia inny odcień. Zapraszam również do śledzenia budowy na Facebooku, tam trochę częściej aktualizuję. https://www.facebook.com/Miejscowa-Modelarnia-104049437845333/ A tak to wygląda obecnie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Już myślałem, że tylko fejsbukowa modelarnia zostanie do podglądania warsztatu Su-27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Chciałem i mam! Dodatkowa mobilizacja do mojego warsztatu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 @mirage3 Każdy model który robię jest tu i tu. Na face robię foty i opisuje dokładnie co zrobiłem, a tu większość to stare wygi, więc nie będę ich zanudzał , wystarczy co jakiś czas aktualizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psar77 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Mario będziesz malował detal w kabinie czy kaleczki stosujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Świetny temat (nie wiem czy nie najładniejsze kamo dla tej maszyny), sam też swojego popełniłem w tych pixelach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 4 Lipca 2022 Autor Share Napisano 4 Lipca 2022 @Psar77beda kalki, właściwie już są, wieczorem wrzucę fotkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudolf24 Napisano 4 Lipca 2022 Share Napisano 4 Lipca 2022 Będę tu zaglądał, cieszy że wreszcie jest co wybierać w 1/48 jeśli chodzi o Su-27 bo jeszcze kilka lat temu był tylko "starożytny" model Academy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 11 Lipca 2022 Autor Share Napisano 11 Lipca 2022 Aktualizacja, kokpit skończyłem, dołożyłem tylko pasy Eduard. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 11 Lipca 2022 Share Napisano 11 Lipca 2022 No, no... Wygląda imponująco. Biedny ten pilot, wszystkie guziczki musi znać na pamięć i nie powinien się zbyt często mylić. Fajny początek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 Do znawców su-27, jaki kolor do wnętrza wlotów, bo w instrukcji mam jakiś paskowo oliwkowy, co ma się nijak do tego na zdjęciu, wg mnie jest tak stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) Zobacz tu:: http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?/topic/313730-su-27-intakes/&tab=comments#comment-3012072 Ja zrobiłem w kolorze tytanu. Ale wydaje mi się za ciemny. Edytowane 13 Lipca 2022 przez burzatg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 Właśnie tak myślałem o Tytanie, mam z AK Extrem metal, wydaje mi się, że nie jest aż tak ciemny, postawie na niego, a tą zewnetrzną obramówkę Steel też z AK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 Na moje oko to nie jest metaliczny tylko szary. Pod spodem metaliczna krawędź, na szarym widać przetarcia w jakimś czarnym/ciemnym podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 13 Lipca 2022 Autor Share Napisano 13 Lipca 2022 @Tap-channa twoim zdjęciu ewidentnie szary ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) Szary, zbliżony do tego z elementów radioprzeźroczystych Edit: jeszcze taki filmik. Dobrze też widać kolory podwozia. Edytowane 13 Lipca 2022 przez MIRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 13 Lipca 2022 Share Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) https://www.dropbox.com/sh/ozfy7lgvknbfk77/AAAQPsOW9SOjFxtn7vvBF-vEa?dl=0 fotki moje wiec korzystaj, wloty na żywo wyglądają jak stal coś metalicznego, najbliżej to chyba daje dark aluminim z AK lub stal z alclada. Ale może i szary być Edytowane 14 Lipca 2022 przez Bobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semtex Napisano 14 Lipca 2022 Share Napisano 14 Lipca 2022 Rozważyłbym FS 36231 czyli Gunze H57, Hu 140, Tam XF 54 jako ten rekomendowany szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Lipca 2022 Autor Share Napisano 15 Lipca 2022 @Semtexmam Dark sea Grey z AK, więc żeby nie kupować , wykorzystam to co jest, xf-54 to też Dark sea grey i jak patrzyłem to jest spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 Bilmodel ma zestaw farb dedykowany do tego Camo i atutem ich jest to że nie trzeba ich rozcieńcza, jedynie zapach może przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 Wnęki zrobione i wklejone, przewody poukładane, muszę przyznać że wszystko pasuje do siebie idealnie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 31 Lipca 2022 Share Napisano 31 Lipca 2022 Bardzo ładnie wyszły Ci te wnęki. Czysto udało Ci się to pomalować pokaz nam te golenie 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 31 Lipca 2022 Autor Share Napisano 31 Lipca 2022 @Juffre Nie ma co pokazywac jeszcze, bo są zabezpieczone, i w dodatku czarne, ale niedługo się za nie wezmę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 1 Sierpnia 2022 Share Napisano 1 Sierpnia 2022 A ile Cię wyszły te golenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 1 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2022 @Juffre niecałe 220 zł, bo cło doliczyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi