Abominus Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 Ooooo posiadam ten model i będę się do niego tej jesieni zabierał. Mocno kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 12 Września 2022 Share Napisano 12 Września 2022 (edytowane) 4 godziny temu, marek d napisał: .. ja by się tego trzymał. Zmierzał by do koloru widocznego na fotce którą wkleiłeś. Zaznaczyłem. Ale o co chodzi? O bronze green, czy kolor przediału bombardiera? Edytowane 12 Września 2022 przez HKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 No cóż zaczynamy od nowa. Elementy umyte 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 Normalnie aż mi głupio że się odezwałem.Tylko narobiłem koledze roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Xmen napisał: Normalnie aż mi głupio że się odezwałem.Tylko narobiłem koledze roboty. Spoko po to jest forum lepiej teraz niż po sklejeniu połówek Tak z ciekawości czy ma może ktoś planu przebiegu nitów na B-17F i może udostępnić? Edytowane 13 Września 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HKK Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 A chcesz wyciskać? Nie wiem czy efekt wart jest pracy. B-17 miał wypukłe nity, więc jeśli podkreślisz wgłębne nity washem, będzie to wyglądało nierealistycznie. A jak nie podkreślisz, to w ogóle nie będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 16 godzin temu, HKK napisał: Ale o co chodzi? O bronze green, czy kolor przediału bombardiera? Nie zbyt jasno napisałem. Pierwsza część do Admo By trzymał się tego co napisałeś o rekonstrukcji. Dalej co ja bym zrobił, ale ja nie jestem ortodoksem ani modelarzem redukcyjnym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 13 Września 2022 Autor Share Napisano 13 Września 2022 (edytowane) Natknąłem się na problem źle odlanej części do Ślicznotki Jak Rewell rozpatrzy będzie Ślicznotka jak nie w innym malowaniu Dziś niewiele powycinane drzwi i stelaż w kabinie oraz zamówiłem farby. c.d.n. Potrzebuję jeszcze namiarów na reklamacje do Rewella bo mi gdzieś wcielo Edytowane 13 Września 2022 przez Adamo722 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 13 Września 2022 Share Napisano 13 Września 2022 https://www.revell-service.de/en/spare-parts-service/ Powinni dosłać ale od jakiegoś czasu jest opłata za wszelkie części zamienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Swego czasu pisałem do naszego dystrybutora Revella na Polskę, czyli klockowej firmy Cobi. Świetny kontakt i ramkę z poprawną częścią do MiG 21 F-13 przysłali mi nieodpłatnie bez najmniejszych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 Reklamacji nie będzie bo jest uwzględniana przez 2 lata od zakupu a model wg wyprasek jest z 2010 więc pozostaje odkupienie od kogoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sjr Napisano 14 Września 2022 Share Napisano 14 Września 2022 Ale potrzebujesz których części? Części których zdjęcie wstawiłeś tzn 76 i 77 nie idą do b-17f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 36 minut temu, sjr napisał: Ale potrzebujesz których części? Części których zdjęcie wstawiłeś tzn 76 i 77 nie idą do b-17f Sprawa nieaktualna bo znalazłem brakujący element do mojej wersji, który był odłamany i faktycznie to nr 74. A te elementy wyżej to chyba do wersji G. Wracamy do klejenia i nauczka na przyszłość lepiej kilka razy sprawdzić. Ale gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 Dobra dziś zgrubnie dodatkowe okienka bombardiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 14 Września 2022 Autor Share Napisano 14 Września 2022 Tak z ciekawości może spotkaliście się z filmikiem przejścia wnętrzem od stanowiska bombardiera do tylnego strzelca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Września 2022 Autor Share Napisano 15 Września 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Rewelacji nie ma ale powoli do przodu z budową. Pootwierane drzwi, dołożone bomby, zbiorniki oxygenu, wyposażenie itp. Edytowane 2 Października 2022 przez Adamo722 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 A ze tak spytam to kolorystyke to kolega jak dobral???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 2 Października 2022 Autor Share Napisano 2 Października 2022 (edytowane) Trochę podpatruję model poniżej ale generalnie staram się go zrobić jakby był po 25 misjach a nie po remoncie https://www.mojehobby.pl/products/B-17F-Flying-Fortress-39617134.html#gallery_start Edytowane 2 Października 2022 przez Adamo722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 2 Października 2022 Share Napisano 2 Października 2022 Spoko ale wątpię że nawet po 25 misjach kokpit byłby pomalowany turkusowym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 5 godzin temu, kzugaj napisał: Spoko ale wątpię że nawet po 25 misjach kokpit byłby pomalowany turkusowym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Ok czuje się wywołany do tablicy. Mam ten model (HK Models) więc zajrzałem do instrukcji i tak: kolor G Zalecane kolory to RC230 (AK) XF-26 (Tamiya) H302 (Gunze seria aqua) A tu dla porównania twój kolor Podłoga powinna mieć antypoślizg czyli czarny z przetarciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Października 2022 Share Napisano 3 Października 2022 Nie zapominajmy i jednym ze producentom farb rozjezdzają się czasami receptury, poztym nie widzieliśmy nigdy na oczy oryginalnej próbki, i nie wiemy który kolor jest tak naprawdę prawdziwy. Chciałem też skrytykować turkus ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Października 2022 Autor Share Napisano 3 Października 2022 Tu oryginalny film z powrotu z ostatniej misji bojowej i od 36minuty jest Ślicznotka https://youtu.be/DW4F_ZMrS3A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 (edytowane) 17 godzin temu, Moses napisał: Nie zapominajmy i jednym ze producentom farb rozjezdzają się czasami receptury, poztym nie widzieliśmy nigdy na oczy oryginalnej próbki, i nie wiemy który kolor jest tak naprawdę prawdziwy. Chciałem też skrytykować turkus ale.... Hej @Mosestak co do odcieni roznych producentow czy nawet tego samego producenta to zgadzam sie. I fakt trudno bedzie wlasciwy kolor dobrac bez porownania go do oryginalu. Ale jest jeszcze cos takiego jak wytyczne/rozkazy itp itd. |Widzialem to zdjecie ktore zalaczyles i jest to akurat egzemplarz muzealny wielokrotnie remontowany/odnawiany wiec tez 100% nie mozna sie tym sugerowac. Jest duze prwdopodobienstwo ze im sie kolor rozjechal. Może ten wątek w 3 częściach pomoże https://inchhighguy.wordpress.com/2019/09/11/b-17-flying-fortress-interior-colors-part-i/#:~:text=Early B-17s had insulative,left unprimed in natural Aluminum. Edytowane 4 Października 2022 przez kzugaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi