Skocz do zawartości

Arma Hobby - zapowiedzi i nowości lotnicze

Roland_Sebastian

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, mirage3 napisał:

Oczami wyobraźni widzą te epickie gównoburze na Modelworku... Stąd morda sama się zaciesza wink4

Nic epickiego nie przewiduję. Żadnych banów i kłódek nie będzie , nawet czasowych, a tym się mierzy poziom wzburzenia. Ostatnio mało w tych gównoburzach inwencji i moja szabla ripost rdzewieje, ale nie traćmy nadziei. Podrzucę temat: Robią dobrze Japończykom, a nas Polaków mają w rzyci. 

42 minuty temu, zatras napisał:

A to nie Bułhak i Ciepierski ,rozpływają się nad swoim nowym wyrobem ??? :szczerbol:

Żaden z rozpłyniętych nie ma kapelusza i obaj mają włosy na głowie. To chyba jednak nie B. i C.

Edytowane przez letalin

A  może byśmy napisali co sądzimy o tej premierze, zamiast rozkręcać aferę z niczego?

Doceniam fakt, że powstał kolejny nieoczywisty zestaw. Zapewne przez miłośników lotnictwa z czerwonym kółkiem mocno oczekiwany. Arma ma sentyment do tematów pacyficznych, czego zresztą nigdy nieukrywali.  Dla mnie, Ki-43 to temat zupełnie nieinteresujący więc żałuję, ale pretensji nie mam. Zapewne będzie się dobrze sprzedawał.

Cena również mnie mało obchodzi. Czy będzie po 50 czy po 200 PLN nie kupię. A Lightninga w 72 bym kupił i za 300. Chociaby dlatego, że kupując średnio 2 modele rocznie, nie mam szans zaoszczędzić żadnej liczącej się w skali roku kwoty, nawet gdyby modele były za darmo. Więc tym bardziej, różnica w cenie o 20 czy 30 procent mnie nie rusza.

Już więcej zaoszczędziłbym na materiałach i akcesoriach gdyby były tańsze. 200 ml podkładu Bilmodel kosztuje absurdalne 85 zł i to bezpośrednio od wytwórcy. I jakoś narzekań nie słychać.

Edytowane przez HKK
  • Like 7

9 minut temu, BRAVO112 napisał:

a co brakuje temu z Academy?

nie moj samolot, ale zapytam

chodzi oczywiscie o WW2..?

Jedyna wersja to J.  Bardzo złe w kształcie gondole silnika. Brak oddzielnych powierzchni sterowych. Ubogo w kabinie i we wnękach podwozia. Ogólnie, brak szczegółu jak na dzisiejsze standardy. Wszystko do poprawienia aftermaketami, ale z ich dostępnością jest już kłopot.

• Thanks 1

A misie podoba ten ruch army.

Mający na celu polepszenie/utrzymanie wyników biznesowych .

Porównując place u nas z ceną wyrobów army, są naprawdę drogie.

Bardzo rzadko zdarza się u nas płacą,przeliczalna, w okolicy 100 PLN na godzinę, i to jest ten problem.

"Nie będą się mocno oglądać" znaczy, że to czas przyszły😉. Wynika to też z tego, że liczba nośnych tematów jest ograniczona i oczywiste jest, że muszą z czasem wchodzić w takie super mainstreamowe tematy jak Spitfire, czy Bf 109, bo jak nie mieć w portofolio takich ikon? A jeśli Spitfire, to przecież wybór wersji też jest bardziej, albo mniej kolidujący z tym co już jest na rynku.

• Like 1

2 godziny temu, letalin napisał:

Pierwszą wersje Oscara zrobił niedawno genialny jak zwykle Fine Molds. Patrząc na potrzeby japońskiego rynku, to robienie tej wersji nie byłoby najbardziej trafione, tym bardziej, że jest jeszcze Fujimi.

Tego -> https://www.scalemates.com/pl/kits/fine-molds-18747-03-ki-43-i-hayabusa-oscar--1194245

A jaką ma konkurencję Ki-43 ?

Hasegawa, Fujimi, Fine Molds, Special Hobby, AML - coś jeszcze ?

Dodam, że modelu Lightninga na pewno brakuje - a coś ostatnio pisali o odejściu od "jednosilnikowych myśliwców" 

• Like 2

• Greif locked this temat
  • Greif unlocked this temat