letalin Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 Godzinę temu, arhtus napisał: Argumenty za szarym: - bardzo duży kontrast między tymi "kolorami" na zdjęciach z epoki - regulamin też chyba jest za taką opcją? - no i można sobie zrobić jeszcze próbkę jaką wcześniej zaproponowałem czarno białe zdjęcia modeli z kalkami w 1/72 (szary) i 1/48 (sky). Zgadza się, kontrast jest duży. O niczym nie świadczy, mogą to być nadal odcienie tego samego koloru. No niestety, ale regulamin jest za Sky. To szary jest ekscentryczny. Zdjęcie czarnobiałe nic nie wniesie. Uwierz, że nie dasz rady odtworzyć wszystkich parametrów, a czasem jeden z wielu jest decydujący. Może gdybyś miał dużo pieniędzy i czasu, to byś zatrudnił fachowców, którzy wysmażyliby opinię na podstawie wielotygodniowych badań. O ile byliby ze sobą zgodni, bo mogliby mieć też sprzeczne wnioski końcowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 Podobno AI już takie cuda robi. Ja tylko czekam, żeby właśnie ktoś ją zaprzągł do interpretacji czarno białych zdjęć samolotów, może być ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 37 minut temu, Luljan napisał: Posłuchaj końca recenzji na YT, sprzed bodaj 5-6 godzin, właśnie Anglika, mówi wyraźnie, model super ale drooooogi, nie mówi, że wart każdego pensa . Maja korekta do gadki pepików, Arma, Hurkiem to odjechała również Ukraińcom i to w pierwszej klasie TGV, bon voyage . to ta recenzja, gdzie mówi, że zestaw jest teraz u niego wysoko w kolejce i nie może się doczekać jego budowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 3 godziny temu, zatras napisał: Ot ,takie sobie pogawędki ( w kontekście nowego Hurricana AH) na czeskim Modelforum -w dziale Eduarda. Boże-jak mi się to podoba ! Niedługo (jak nie już ) i na Britmodellerze będą piętnować ,,nienasyconych chytrusów" z Polski , tylko czopki są niewzruszeni ,założą fundację i będą dobrowolnie dotować AH żeby im się tam wszystkim nieborakom żyło szczęśliwie i dostatnio-amen! Dla równowagi z zagranicznego forum: I got mine today. Oh dear, I just can't stop drooling. The detail is not as good as on the pics we've seen, it's much, much better. I can't remember seeing anything like it before, detail wise it's a giant leap upwards. I'm speechless. I definitely believe that reducing this kind of detail in any way will be a mistake, use a VERY fine primer. And as I've said before, painting and weathering it will be an altogether new experience. Any modeller after building this, will never be the same again. Dostałem mojego dzisiaj. Ożesz qu...va, nie mogę przestać się ślinić. Szczegółowość nie jest tak dobra, jak na zdjęciach, które widzieliśmy, jest o wiele, wiele lepsza. Nie pamiętam, żebym wcześniej widział coś podobnego, pod względem szczegółów to gigantyczny skok. Zaniemówiłem. Zdecydowanie uważam, że zmniejszenie tego rodzaju szczegółów w jakikolwiek sposób będzie błędem, użyj bardzo drobnego podkładu. I jak powiedziałem wcześniej, malowanie i weathering będą zupełnie nowym doświadczeniem. Każdy modelarz po zbudowaniu tego modelu już nigdy nie będzie taki sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 (edytowane) 42 minutes ago, letalin said: Dla równowagi z zagranicznego forum: To nie jest żadna równowaga. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że przedstawiony tekst z forum nie jest opinią modelarza czy też zachwyconego zakupem gościa a raczej opinią przedstawiciela konkurencyjnej firmy, który mówi, że AH zalicza odjazd cenowy. Słowem nie ma mowy o jakości, w ogóle nie odnosi się do projektu. Ty natomiast takimi wstawkami manipulujesz. Mało tego, w wielu sklepach na zachodzie dalej wisi preorder, a model już wydany. Chcesz mi powiedzieć że towar wykupili na pniu? Dzisiaj? No to AH osiągnęła status nowego modelu Iphonae’a, w takim razie szacun . Edytowane 15 Lipca 2023 przez Luljan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Lipca 2023 Share Napisano 15 Lipca 2023 5 minut temu, Luljan napisał: Chcesz mi powiedzieć że towar wykupili na pniu? Dzisiaj? No to AH osiągnęła status nowego modelu Iphonae’a, w takim razie szacun . Nie wiem. Nigdy nie pytam o liczby, bo to nie moja sprawa. Faktem jest, że model wyszedł:) Czas realizacji: pierwszy nakład wyprzedany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 5 godzin temu, zatras napisał: Ot ,takie sobie pogawędki ( w kontekście nowego Hurricana AH) na czeskim Modelforum -w dziale Eduarda. Boże-jak mi się to podoba ! Niedługo (jak nie już ) i na Britmodellerze będą piętnować ,,nienasyconych chytrusów" z Polski , tylko czopki są niewzruszeni ,założą fundację i będą dobrowolnie dotować AH żeby im się tam wszystkim nieborakom żyło szczęśliwie i dostatnio-amen! Akurat to kniaź niech się nie odzywa, po ostatnim dowaleniu cen, bo podwyżką tego nie nazwałbym. Ceny edka są lepsze, na pewno… doliczył zdzierca ile trzeba dodatkowo wywalić na ich żywice i blachy, żeby mieć taki poziom detalu jak ten Hurri? Na dzień dobry koła żywiczne +30 zeta do ceny. Jakby piscili swojego to zaraz by sie okazalo, że trzeba śmiglo z żywicy, klapy, wydechy, cockpit i dwa razy tyle co zestaw wyjściowy. A nie wróć, przecież nawet nie wiedzą jakiej średnicy powinny być koła i za małe robią. A teraz w prążki już bo drukują z drukarek na złej rozdzielczości i do tego jeszcze banany wysyłają klientom. Oj swędzi go swędzi ten model strasznie 1 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 10 godzin temu, Luljan napisał: Aaaa, i jeszcze errata, boszszszsz czy oni się nauczą robić coś porządnie? Coś więcej na ten temat mógłbyś napisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Nic nadto, że po raz kolejny muszą po wydrukowaniu coś korygować. Jak mówię nie mam modelu i co tam jest dokładnie nie wiem. Natomiast wpis o cenach Edka należy traktować jako wygłup, naprawdę takie bajki to chyba dla ślepych. Edek dowalił rzeczywiście, 90 złotych za weekend, no dramat wprost. Takie Zero, paskudne, detal do bani, trzeba sobie samemu dorabiać albo wór żywicy kupić żeby te babole ogarnąć. Koszmar . 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Ludzie! Napiszcie mu, że Hurricane jest drogi i zły bo inaczej się nie odoli. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qz9 Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) 2 godziny temu, Luljan napisał: Nic nadto, że po raz kolejny muszą po wydrukowaniu coś korygować. Jak mówię nie mam modelu i co tam jest dokładnie nie wiem. Natomiast wpis o cenach Edka należy traktować jako wygłup, naprawdę takie bajki to chyba dla ślepych. Edek dowalił rzeczywiście, 90 złotych za weekend, no dramat wprost. Takie Zero, paskudne, detal do bani, trzeba sobie samemu dorabiać albo wór żywicy kupić żeby te babole ogarnąć. Koszmar . Weekend nie jest żadnym odnośnikiem. Edek robi tak modele, że na blaszce są elementy, których nie ma w plastiku. Profipack to punkt wyjścia, bo to pudełko, w którym jest pełny zestaw. Weekendy podrożały proporcjonalnie najbardziej, oczywiście pod płaszczykiem, ze kiedyś były 2 malowania a teraz 4. W normalnej dystrybucji zero profipack to dziś koszt 171PLN. Dodaj do tego kółka z żywicy i masz cenę AH. I żadne pitolenie tego nie zmieni. Nowe modele są cholernie drogie. U wszystkich producentów. Sprawdźcie ile kosztują Mirage w 48 Karaś czy Halberstadt Cl.II według aktualnego cennika. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Qz9 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dedrey Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 luljan.. dobrze wiesz, ze edkowe ceny wynikają z wielkości fimy. Robią praltycznie wszystko u siebie. AH zleca prawie wszystko(projekt ich) . Modele AH nie sa tanie i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 39 minut temu, TM48 napisał: Ludzie! Napiszcie mu, że Hurricane jest drogi i zły bo inaczej się nie odoli. Moim zdaniem Hurricane jest drogi i zły... 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 1 minutę temu, martinello napisał: Moim zdaniem Hurricane jest drogi i zły... Jest taki zły, że nawet go nie mam. Tak jak Luljan. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Wasze głupkowate docinki na mnie nie działają, nie macie żadnych racjonalnych argumentów, żadnych. Edek jest tylko przykładem i nie jest prawdą że modele army to profi, bzdura. Nie jest również prawdą, że muszę kupić koła z żywicy. Musisz je kupić ale w mustangu Army, taki to jest genialny model. Prawdą jest, że Edkowy profi to pic a te ich blaszki to wielkie g………. I też te zestawy są za drogie. Tylko, że ja mogę sobie kupić weekend, mało tego, mogę sobie kupić plastik, tablice yahoo i mam model w super cenie. Army modele 1/72 są w cenie edkowych 48, a wy mówicie, że tak jest ok, bo mała firma, nasza i w ogóle fajni kolesie. A mie to nie obchodzi, ja oceniam produkt, jak każdy inny. I on jest najdroższy na rynku. Żadna inna firma nie ma takich cen. Nowe zero Academy, znacie cenę? Sprawdźcie, złe jest? Hurek ma wypukłe nity i co z tego? Tempest, spit i wildcat też mają. A bajeranci mi wmawiają, że one są takie dzięki kosmicznej technologii, która doprowadziła do takiej ceny. Żarty, że boki zrywać. Jak Jostein pisał, że to „dziady” to przyznam, że mnie to irytowało. Myślę sobie, chłop ma złą wolę i się uwziął. Zwracam honor. Tak, to są dziady. Wielka premiera, opowieści, blogi. Można się spodziewać, że produkcja ruszy i ten genialny model będzie wszędzie. Po dwóch dniach produkt niedostępny, w zachodnich sklepach brak, a na ebayu 52€ plus wysyłka. Jeden wielki żart. I tak jak kniaź pisze, ta polityka to kłopoty. I one już są. I bardzo dobrze, wspieranie takich praktyk to absurd. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Luljan 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Jak AH wypuści Mustanga w 1:48 to biorę natychmiast jak tylko się pojawi, a tym bardziej wersje Mk. IA.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 5 minut temu, Luljan napisał: Wasze głupkowate docinki na mnie nie działają, nie macie żadnych racjonalnych argumentów, żadnych A jakie ty masz argumenty? Że za drogi bo droższy od innych? Napisałeś o tym jakieś 700 razy i będziesz pisał do momentu aż powtórzysz to 1000 razy i wszyscy uwierzą. Ja to szanuję, że dla ciebie za drogi, a ty szanujesz, że dla mnie nie? Szanujesz to, że mogę mieć inne priorytety i zdanie? Nie, będziesz tak molędził aż każdy uzna, że nie kupi jak Luljan. Opisz model, zmierz napisz merytorycznie jakie są błędy. To będzie bezcenne, pomoże mi podjąć decyzję, czy kupić, czy je poprawić, czy odpuścić. Ale czekaj, przecież ty nawet nie masz modelu, piszesz miliony postów o czymś co widzisz na fotkach bo jest za drogie. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarCorp Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 2 minuty temu, xoxsc napisał: Jak AH wypuści Mustanga w 1:48 to biorę natychmiast jak tylko się pojawi, a tym bardziej wersje Mk. IA.. Chyba nie zdążą i będziesz musiał kupić lepszy i tańszy model Eduarda. Obawiam się jedynie, że to będzie dla Ciebie poważny cios. Możesz się po nim nie podnieść. Ew odstaw propagandę, bo przedawkowałeś. Mam taką ogólną prośbę, można by dopisać do tego wątku podtytuł że wchodząc należy się zaopatrzyć w większy zapas czipsów? Już mi się prawię kończą a nie zjadłem wszystkich tylko dlatego że niektórzy piszą takie brednie od których zęby bolą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 11 minut temu, Luljan napisał: a na ebayu 52€ plus wysyłka. Jeden wielki żart. I tak jak kniaź pisze, ta polityka to kłopoty. I one już są. I bardzo dobrze, wspieranie takich praktyk to absurd. Czyli AH wyceniła źle swój produkt. Ktoś kupił za 40€ i spekuluje. Może gdyby sami dali taką cenę od początku, to by się jeszcze nie skończyły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Cytat Ew odstaw propagandę, Czekaj, o co teraz Tobie chodzi ? Napisałem tylko, że brakuje mi w kolekcji Mk. IA. i tylko tyle, aż tyle ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 (edytowane) Nie będzie żadnego P 51A, łabędzi śpiew. Edytowane 16 Lipca 2023 przez Luljan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 Tutaj jak widać jest gównoburza na temat cen, więc uciekam z tej dyskusji i szkoda nerwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luljan Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 3 minutes ago, letalin said: Czyli AH wyceniła źle swój produkt. Ktoś kupił za 40€ i spekuluje. Może gdyby sami dali taką cenę od początku, to by się jeszcze nie skończyły? Humor Cię widzę nie opuszcza. Na ebayu czy w sklepie to każdy robi co chce. Ale wytłumaczę Ci bardziej. Zobacz kiedy dostawa, potem pomyśl. A my tu mówimy o cenie u producenta, preorder, jedyna firma na rynku która się z niego finansuje . Stary, zaraz na Marszałkowskiej szczękę wystawią, jaki to jest żart na resorach, buhahahahaha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 7 minut temu, Luljan napisał: Nie będzie żadnego P 51A, łabędzi śpiew. AH poniosła ogromne straty i ogłosi wkrótce upadłość, to już koniec. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xoxsc Napisano 16 Lipca 2023 Share Napisano 16 Lipca 2023 15 minut temu, Luljan napisał: Nie będzie żadnego P 51A, łabędzi śpiew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi