Kolekcjoner WP Napisano 17 Października 2022 Share Napisano 17 Października 2022 Będę podpatrywać jak idzie budowa i w przyszłym roku użyję tej budowy jako instrukcji do swojej AiraCobry Popcorn przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 Coś powoli się dzieje (rozgrzebany Breguet XIV ciut blokuje - nie chce złapać geometrii ). Kokpit częściowo sklejony z kulkami mocy. Pryśnięte sreberkiem C8 - jako podkład pod tamkę xf26 - którą trzeba będzie rozjaśnić bo jakaś taka ciemna mi się wydaje. Generalnie wszystko pasuje i nie ma większych problemów. Mniej więcej złożono: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Usunąłbym jeszcze widoczny szew na celowniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 Kulki pasowały bez docinania/szlifowania/szpachlowania jamek skurczowych? Przepraszam za trolowanie ale nie mogłem się powstrzymać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 3 minuty temu, lord_karton napisał: Kulki Odnośnie kulek to ciekawi mnie jaki współczynnik bezpieczeństwa przyjął projektant przy określaniu ich wagi Ja w swojej Cobrze profilaktycznie wymienię je na ołowiane tej samej wielkości (zawsze to jakiś gram - dwa więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) No to żeby nie było tak słodziutko to pomarudzę: ,,Kulki som zbyt gładkie! I siem odkleiły! " - o! A co do wich wagi - wie Wuj, zaufam.... Edytowane 26 Października 2022 przez myszaty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_karton Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Na CA powinny trzymać, jak nie to nasmołować łączenie A na poważnie to może kulki były tłuste. Edytowane 26 Października 2022 przez lord_karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Ja to "ciężary" lepię na dwuskładnikowce (np Poxipol) bo CA może puścić i potem lata taka kulka po kadłubie jak szczur po sklepie metalowym. A z tym zaufaniem Rochu to różnie bywa - mnie wyliczanki projektantów jużkilka razy zawiodły. Edytowane 26 Października 2022 przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Października 2022 Autor Share Napisano 29 Października 2022 Zmalowana kokpit, kalki radio. Poskładane na patafixm Otarcia wyszły przypadkiem ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Października 2022 Share Napisano 29 Października 2022 (edytowane) Mały ale ładny, szkoda że ostrość trochę uciekła na pierwszym zdjęciu. Pasy maźnij ciemnym washem, potem delikatnie przetrzyj pędzelkiem zwilżonym w white spiricie, nie będą tak wyłazić na pierwszy plan. Leć dalej z robotą, patrzam . Edytowane 29 Października 2022 przez barszczo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 29 Października 2022 Autor Share Napisano 29 Października 2022 Fotki zrobiłem o 2 w nocy . Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Października 2022 Share Napisano 29 Października 2022 (edytowane) Zdjęcie tej jednolicie pomalowanej Korby Połynina jest w "Polish Fighter Colours 1939-1947 vol.2" i w "Lotnictwie z Szachownicą" nr 22. Gdyby ktoś pytał. Edytowane 29 Października 2022 przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 29 Października 2022 Share Napisano 29 Października 2022 W dniu 17.10.2022 o 18:10, giberes napisał: Kurczę, tego gościa co stoi za ogonem to skądś znam. Jaszczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 3 Listopada 2022 Autor Share Napisano 3 Listopada 2022 (edytowane) Skleiłem kadłub, przywaszowałem środek - tusze aura ochra. skrzydła jeszcze nie wklejone, wymalowane tamką wg. instrukcji xf4 Spasowanie nadal perfekt. Edytowane 3 Listopada 2022 przez myszaty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 Musisz między tekstem i fotkami wrzucać entery, bo się post rozjeżdża nieco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 Polecam do zdjęć zrobic lekki zoom x2, x2.5, x3 i odpowiednio przyblizyć pstrykacz, rozwiąże to problem braku ostrosci na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 3 Listopada 2022 Share Napisano 3 Listopada 2022 bardzo ladnie, tylko pasy daja troche po oczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 W dniu 26.10.2022 o 16:33, myszaty napisał: A co do wich wagi - wie Wuj, zaufam.... Zawsze można zostawić nie wklejony przedni panel, cz. 21 i dorzucić więcej balastu na sam koniec budowy. Zastanawia mnie jedna rzecz. Czy samolot Połynina miał radiostację? Masztu antenowego ten samolot nie posiadał, a wkleiłeś radiostację za fotelem pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 4 Listopada 2022 Share Napisano 4 Listopada 2022 Masztu nie posiadał, ale ciągneli drut tak jak na tej drugiej polskiej Kobrze. Na tym skanie widać. Z lewej strony było wyjścia druta z kadłuba, z izolatorem. Widać go na białym polu szachownicy kobry 01. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Listopada 2022 Autor Share Napisano 4 Listopada 2022 (edytowane) O! Trzeba bedzie dziury wydziergać... P.s mała aktualizacja, wklejony ogonek, zdarłem trochę listwy ale nie usunąłenm całkowicie, niechaj będzie frakcją umiarkowaną . Jak widać u nasady lekka szparka - ha! mamy cię! Tyle na dziś. Za uwagę dziękuje miś... 06.11 Ciągniemy dalej, ostatni rzut oka na szoferkę bo zamykamy. No i mamy w podkładzie. ,, Jak to fruwał? On wisi na sznurku albo na drucie..." Jako że podobno nieładnie pisać samemu post pod postem? zatem ciągniemy aktualizację... Zrobiłem ten, no preszajdings i chyba jako tako się udało... Na sreberku fajnie się kolory kładzie, po kolei : - olive drab bardzo rzadki - olive drab z żółtym rozjaśniło troszkę panele i przycięło rozmazane linie - olive drab rzadko na kilka warstw. Po szary na brzuszek muszę jutro grzecznie pomaszerwoać do księgarni. cdn.... Więc pomaszerowałem fziś dziarsko po farbkę i mamy brzuszek tryśnięty. Powoli zbliżamy się do finału...dobranoc. Edytowane 9 Listopada 2022 przez myszaty Aktualizacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland_Sebastian Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) Ja bym jedna proponował post pod postem, bo okazuje się, że nie miałem pojęcia jak duzo sie w tym wątku wydarzyło, jak chyba i inni zainteresowani. Jest i artykuł na blogu Army na temat polskiej Airacobry: http://armahobbynews.pl/blog/2022/11/10/polska-airacobra-rosyjskiego-generala/?utm_source=facebook&utm_medium=post&utm_campaign=P-39&utm_term=70055-armastory-Polynin&utm_content=pl Edytowane 10 Listopada 2022 przez Roland_Sebastian 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 10 Listopada 2022 Share Napisano 10 Listopada 2022 W dniu 4.11.2022 o 19:02, myszaty napisał: i mamy brzuszek tryśnięty. ... perwers 10 minut temu, Roland_Sebastian napisał: Ja bym jedna proponował post pod postem, Jestem za. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 No teraz kurturalnie będziemy znowu na bieżąco . Czekałem w sumie na ten artykuł od army, wydaje się logiczny. Ale że malowanie uczynione to nie będę już mieszał... choć na początku miałem niecne zamiary - ale aerek trochę bruździ, więc odpuściłem, a nowy chyba leci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 Robimy drobiazgi... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Listopada 2022 Share Napisano 11 Listopada 2022 Naprawdę fajna ta Kobra, przez ilość i opracowanie szczegółów wygląda na większa skalę. Robota super, podglądam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi