Grzes Napisano 19 Października 2022 Share Napisano 19 Października 2022 (edytowane) 21 minut temu, Mitrandir napisał: Mam otwarte drzwi i nie wykorzystywałem blaszek w ogóle Edytowane 19 Października 2022 przez Grzes 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 10 godzin temu, Kon_Bar napisał: zależy czego oczekujesz… Wnętrze jest nieco za duże. Za to, jeżeli planujesz otworzyć drzwi (zwłaszcza przednie) to blaszki sporo dają Zobaczymy wszystko jak wyjdzie w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 19 Października 2022 Autor Share Napisano 19 Października 2022 Przyjechał HB i po tym jak zaszpachlowałem od środka miejsca po wypychaczach pomyślałem, że sklecę te fotele z parta. Myślę, że będą przyjemniejsze w odbiorze niż zestawowe. Teraz jestem na etapie dorabiania do nich wypełnienia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Października 2022 Autor Share Napisano 20 Października 2022 Coś znowu udało się podłubać. Zmieniłem drzwiczki w tyle na te z blaszki, bo były moim zdaniem bardziej odpowiednie rozmiarowo. Robię też taką półeczkę pod nimi, jeszcze oczywiście dostanie przednią ściankę. Na niej będzie defik. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Ale urwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Hej. Mam nadzieję, że jeszcze go nie zamknąłeś... mam 2 dosyć istotne uwagi: - tablica przyrządów w tym modelu leży pod kątek 45 stopni a powinna być niemal pionowo; - tylna ścianka powinna być bliżej przodu, zaczyna się niemal równo z tylną krawędzią tylnych lewych drzwi. No chyba, że robisz wariant do którego będzie utrudnione zaglądanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 20 Października 2022 Autor Share Napisano 20 Października 2022 1 godzinę temu, Leta napisał: Hej. Mam nadzieję, że jeszcze go nie zamknąłeś... mam 2 dosyć istotne uwagi: - tablica przyrządów w tym modelu leży pod kątek 45 stopni a powinna być niemal pionowo; - tylna ścianka powinna być bliżej przodu, zaczyna się niemal równo z tylną krawędzią tylnych lewych drzwi. No chyba, że robisz wariant do którego będzie utrudnione zaglądanie... Nieee, do zamknięcia jeszcze dużo czasu. Dzięki, ja tego nie wykryłem do tej pory. Spróbuję coś zaradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 20 Października 2022 Share Napisano 20 Października 2022 Siedzę i podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 21 Października 2022 Autor Share Napisano 21 Października 2022 Półkę jednak zaadaptowałem z blaszki od parta. Pierwsze zdjęcie jeszcze przed malowaniem środka żeby sprawdzić czy w miarę wszystko się mieści. Poprawiłem tę tablicę przyrządów, ale tylnej ścianki już nie. Uznałem, że mi nie przeszkadza to na tyle żeby coś z nią grzebać. W środku został mi jeszcze do zrobienia wash. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 Większość rzeczy poupychałem już do środka, jeszcze zrobię czerwoną torbę i klocki do stabilizacji głowy na desce ortopedycznej. Mam też zrobione słuchawki, które będę musiał pomalować. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 23 Października 2022 Autor Share Napisano 23 Października 2022 A jeszcze mam pytanko, czy głowicę reskita, mogę montować po połączeniu połówek kadłuba, czy trzeba przed tak jak zestawową? Tzn i tak ją zmontuję pewnie przed łączeniem połówek, ale wolałbym wiedzieć wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Października 2022 Share Napisano 23 Października 2022 27 minut temu, Vieh_san napisał: czy głowicę reskita, mogę montować po połączeniu połówek kadłuba, czy trzeba przed tak jak zestawową? Polecam lekturę: Ja wklejałem rurkę pod odpowiednim kątem a w głowicy dodawałem wałek i się jedno z drugim ładnie pasowało i kręciło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 Myślę, że wyposażenie medyczne wnętrza jest w miarę w komplecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 6 minut temu, Vieh_san napisał: Myślę, że wyposażenie medyczne wnętrza jest w miarę w komplecie. Ja bym jeszcze dla podtrzymania ciśnienia u pacjenta jakiś "obrazek" rzucił na ścianę: lub ewentualnie jakąś prasę fachową dla lotników: 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 Hehehehe do pomyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 1 godzinę temu, Vieh_san napisał: Myślę, że wyposażenie medyczne wnętrza jest w miarę w komplecie. Głupie pytanie, kto robi żółte podbieraki? Zawsze widziałem aluminiowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Października 2022 Autor Share Napisano 24 Października 2022 16 minut temu, kret69 napisał: Głupie pytanie, kto robi żółte podbieraki? Zawsze widziałem aluminiowe. Ferno Chociaż ja na karetce mam niebieskie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Października 2022 Share Napisano 24 Października 2022 No właśnie ja zawsze miałem alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 Plejboje to to nie są, ale myślę, że akurat te 2 kawałki papieru mogły się znaleźć na pokładzie. Na fotelu wojskowa mapa topograficzna Zielonej Góry i okolic z lat 90' i numer "Gazety Lubuskiej" z poniedziałku 14 lutego 2000r na której pierwszej stronie znajduje się najprawdopodobniej zdjęcie wykonywanego przeze mnie śmigłowca niestety wielkość i jakość wydruku raczej nie pozwala tego zobaczyć. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 25 Października 2022 Autor Share Napisano 25 Października 2022 A tutaj ta strona z gazety w pełnym rozmiarze ;D 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 Pomysł przedni, a z tematem jedziesz ostro . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) Obiecane foty Mi-2 LPR -egzemplarz z ul. Księżycowej Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Października 2022 Share Napisano 25 Października 2022 (edytowane) CD: Edytowane 6 Września 2023 przez robertmodelarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 26 Października 2022 Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Dosłali dziś jeszcze dwie foty: Edytowane 24 Sierpnia 2023 przez robertmodelarz 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 Dziękuję Ci bardzo @robertmodelarz i kolegom ogólnie widzę, że w miarę mam w porządku, tylko trzeba pamiętać, że zdjęcia są z wersji plus. Postaram się może jeszcze dorobić te "półeczki" obok tablicy przyrządów, o ile się tam zmieści. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi