Vieh_san Napisano 26 Października 2022 Autor Share Napisano 26 Października 2022 (edytowane) Dodany z boku tablicy regał. Pożeniłem śmigła intechu z początkiem śmigieł HB i skleiłem głowicę. Edytowane 26 Października 2022 przez Vieh_san 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 (edytowane) Fajnie to wygląda...na bogato wnętrze....jedyne co mnie tylko zastanawia to tablica,która jest chyba za bardzo prostopadle do podłogi...i jej kształt,że tak to nazwę dziobowy,czy jak zamkniesz bryłę nie będziesz miał widocznej szpary przez przednie boczne okienka....Zauważ na zdjęciu,które dołączyłem,że przód obudowy tablicy,dochodzi do krawędzi okien i ma kształt przodu śmigłowca...Nie wiem czy zrozumiale się wyraziłem...... Edytowane 28 Października 2022 przez Sławekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 28 Października 2022 Share Napisano 28 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 28 Października 2022 Autor Share Napisano 28 Października 2022 2 godziny temu, Sławekb napisał: Fajnie to wygląda...na bogato wnętrze....jedyne co mnie tylko zastanawia to tablica,która jest chyba za bardzo prostopadle do podłogi...i jej kształt,że tak to nazwę dziobowy,czy jak zamkniesz bryłę nie będziesz miał widocznej szpary przez przednie boczne okienka....Zauważ na zdjęciu,które dołączyłem,że przód obudowy tablicy,dochodzi do krawędzi okien i ma kształt przodu śmigłowca...Nie wiem czy zrozumiale się wyraziłem...... Jestem świadomy prześwitu, myślę jeszcze jak to zrobić, może faktycznie cienki hips i szlifować, aż nie będzie pasowało, kąt tablicy już tak zostanie jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Października 2022 Share Napisano 29 Października 2022 Nad kabinę też coś się znajdzie... silniki już w drodze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Co do ustawienia tablicy przyrządów to wygląda to mniej więcej tak: 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 A jeżeli chodzi o ten "regał" z boku tablicy to w czasie służby raczej nie był on pusty. Na znalezionym zdjęciu widać tam pulpit radiostacji, transponder oraz odbiornik GPS. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Listopada 2022 Autor Share Napisano 1 Listopada 2022 3 godziny temu, Leta napisał: A jeżeli chodzi o ten "regał" z boku tablicy to w czasie służby raczej nie był on pusty. Na znalezionym zdjęciu widać tam pulpit radiostacji, transponder oraz odbiornik GPS. Hmmm to jeszcze postaram się coś z tym zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Listopada 2022 Share Napisano 1 Listopada 2022 Gratuluję wiedzy techniczno-lotniczej!!!! Powinieneś zostać redaktorem naczelnym fachowego serwisu lotniczego: odloty.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 7 Listopada 2022 Autor Share Napisano 7 Listopada 2022 Żyję i uskuteczniam modelarskie druciarstwo ;D teraz nie powinno być prześwitu. W trakcie schnięcia szpachli spróbuję zrobić tę radiostację, gps i transponder. Jednak myślę, że bardziej będzie to odwzorowanie w miarę luźne, bo niestety nie jestem Antmanem żeby się pomniejszyć i zrobić to tak jak powinno być 1:1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Listopada 2022 Share Napisano 7 Listopada 2022 (edytowane) No niezły kawał betonu . Zdecydowanie marnujesz się w "medycynie" - idź na budownictwo A można było wydać kilkanaście zeta (chyba ok. 18) na gotową tablicę z Qb idealnie pasującą do modelu HB. Ale z drugiej strony to zawsze fajnie popatrzeć jak inni kombinują jak koń pod górę Edytowane 7 Listopada 2022 przez abtb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Już jest w miarę obrobione. A tablica jest taka, że pasuje w nos tak żeby tam nie było prześwitu? To nie wiedziałem, jak tak to bym ją wziął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 21 godzin temu, Vieh_san napisał: Żyję i uskuteczniam modelarskie druciarstwo ;D teraz nie powinno być prześwitu. W trakcie schnięcia szpachli spróbuję zrobić tę radiostację, gps i transponder. Jednak myślę, że bardziej będzie to odwzorowanie w miarę luźne, bo niestety nie jestem Antmanem żeby się pomniejszyć i zrobić to tak jak powinno być 1:1 Trochę mam deja vu Ja walczyłem tu (konkretny wpis) a w kolejnych... planuję Quick Bost-a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Ja tak to ociosałem, jest hips, jest milliput i jest szpachla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 Usunąłem z szybki wycieraczkę za pomocą nożyka i bloczka do polerowania paznokci. Potem wypolerowałem pastą polerską do samochodu. Umyłem całość płynem do mycia naczyń, bo zauważyłem, że przez używanie tych past polerskich może potem zaparować szybka. Zanurzę jeszcze całość w Sidoluxie odłożę na chusteczkę i przykryję. Do jutra wyschnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Dobra robota! A co do pasty... Twoje podejrzenie o "zaparowywanie" (dla mnie - wysychanie cienkiej warstwy) byłoby wytłumaczeniem co najmniej jednej matowej szybki w moich modelach. Dobra rada! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 1 minutę temu, Kon_Bar napisał: Dobra robota! A co do pasty... Twoje podejrzenie o "zaparowywanie" (dla mnie - wysychanie cienkiej warstwy) byłoby wytłumaczeniem co najmniej jednej matowej szybki w moich modelach. Dobra rada! Dzięki No właśnie mi się 2x przydarzyło i raz byłem w stanie dojść do tego żeby to zetrzeć i nie sprawiało to żadnych problemów, nie jest tak jak w przypadku zaparowania przez CA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Listopada 2022 Share Napisano 8 Listopada 2022 Ten nalot który zostaje po paście polerskiej potem na sucho czy z tą szmatką trzeba zetrzeć Jeżeli chodzi o Hobby Bossa to akurat ma jeden z lepszych plastików do oszklenia, proces polerowania szybki praktycznie nie sprawiają problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 8 Listopada 2022 Autor Share Napisano 8 Listopada 2022 (edytowane) Tak tak, ja miałem taki problem, że myślałem, że dobrze wycierałem, ale jednak rzeczywistość okazywała się inna ;D Sido wyschło i jak dla mnie to jest o wiele lepiej. Zastanawiam się tylko, czy mam to szkło od środka też pomalować? czy wystarczy pierwszą warstwę na kolor kabiny? Edytowane 8 Listopada 2022 przez Vieh_san 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Podpytam o ten Sidolux na oszklenie. Szukałem na forum i nie do końca rozumiem. Stosujemy ten sam, którym lakierujemy na błyszcząco, tak ? Używamy aerografu, czy raczej zanurzamy w jakimś pudełku z Sidoluxem ? Ja kupiłem taki specyfik - glass coat agent, Gauzy, czy to coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 7 godzin temu, tomekk napisał: Podpytam o ten Sidolux na oszklenie. Szukałem na forum i nie do końca rozumiem. Stosujemy ten sam, którym lakierujemy na błyszcząco, tak ? Używamy aerografu, czy raczej zanurzamy w jakimś pudełku z Sidoluxem ? Ja kupiłem taki specyfik - glass coat agent, Gauzy, czy to coś podobnego? Potrzebny jest sidolux do linoleum, taki jak na obrazku. W przypadku oszklenia wlewam go do jakiegoś pudełka, tutaj wystarczył kieliszek plastikowy, wkładam całe szkło i wyciągam. Kładę na ręcznik papierowy tak żeby najlepiej część leżała na krawędzi która będzie przyklejana. Przykrywam czymś żeby nie było paprochów i czekam aż wyschnie. Tego co wymieniłeś nie znam więc się nie wypowiem. PS, można go oczywiście wlać do aero prosto i psikac jako błyszczący lakier. Edytowane 9 Listopada 2022 przez Vieh_san 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 Jednak będę malował od zewnątrz. Nie powinno być tego widać. Jakoś tak mi się podoba niepomalowany Jeszcze osłona od quickboosta wygląda jakby była troszkę za mała. Troszkę to zniwelowałem rozcinając górę połówek kadłuba piłką i z powrotem skleiłem, ale to nie wystarczy. Będę musiał delikatnie zeszlifować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Listopada 2022 Share Napisano 9 Listopada 2022 Zaczyna wyglądać jak Mi-2, dodatki robią robotę. Pracy mnóstwo w niego wkładasz i jest efekt, podglądam . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Listopada 2022 Autor Share Napisano 9 Listopada 2022 1 minutę temu, barszczo napisał: Zaczyna wyglądać jak Mi-2, dodatki robią robotę. Pracy mnóstwo w niego wkładasz i jest efekt, podglądam . Dziękuję, postaram się tego nie zepsuć w miarę możliwości. Chciałbym żeby się ładnie prezentował i był jakimś zaczątkiem dla kolekcji polskich maszyn ratowniczych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Listopada 2022 Autor Share Napisano 10 Listopada 2022 Klika pierdółek doszło. Przymocowałem golenie i dodałem stopnie z parta. Szpachla schnie. Brniemy dalej 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi